Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Działeczka w dużym mieście 23:30, 14 gru 2022

Do góry
Działeczka w dużym mieście 23:23, 14 gru 2022

Do góry
Pozazdrościłam dziewczynom i postanowiłam troszkę zilustrować moich zakątków, żeby juz nikt się na mojej działeczce nie gubił.
1) Ścieżka do warzywnika - biegnąca z południa na północ. Bardzo często nią chodzę, bo na jej końcu, prócz warzywnika, mam tam jeden z moich licznych kompostowników
Zdjęcia z zeszłego roku teraz stary pień zastąpił obelisk po którym w tym roku pieły pachnace groszki.

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 22:22, 14 gru 2022

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)
Nie znam się na wielkości sadzonek. Pierwszy raz kupowałam golasy. Dwie poprzednie kupione w doniczkach i chyba żadna z karp by się do tych doniczek nie zmieściła. Najtańsze (Kelway’s Glorious) są największe (ostatnia fotka). Wszystkie opisane jako 3/5 oczek. Wyglądają tak:

Te pastele i biele mniej więcej maja być takie wg katalogu American Peony Society

choć wiadomo, fotki są różniaste na rożnych stronach, w rożnych fazach. No takie biele, kremy, niektóre liźnięte różem.

Kings Day jest mało fotek. Mam nadzieję, że będzie choć zbliżona do tego.

Edit: przy karpach położyłam skłądany metr - taki złożony ma długość 25cm.

Ładne zdrowe sadzonki, o sadzeniu wiesz. Pamiętaj by przy tak późnym sadzeniu dodatkowo od góry nakryć liśćmi trocinami czy co tam posiadasz co wiosną trzeba będzie usunąć. I o tym, że w zależności od odmiany miewają różne okresy kwitnienia, że jedne będą sztywne, a inne się położą pod ciężarem kwiatów i że nie wszystkie po kwitnieniu ładne liście miewają. Są takie co jesienią cudny kolor liści łapią, a są takie co już po kwitnieniu tracą mocno na urodzie liścia. Ale pewnie temat już zgłębiłaś i wiesz, które jak się zachować powinny
A i nie zdziw Się jak któraś zamiast pachnieć będzie śmierdzieć, tak też bywa. Ja się tak zdziwiłam właśnie
Ogród z koniczynką 21:19, 14 gru 2022

Do góry
Ptaki oblegają stołówkę, a to co spadnie to zaraz zbierają grzecznie... Fotka kiepska, bo przez szybę i trochę za daleko...

a 2 sikorki co chwilę chowają się w tym domku...tam zacisznie...
Ogrodowe wariacje 20:46, 14 gru 2022

Do góry
Pozdrowienia z zimowego ogrodu ❤️

Praca, obowiązki pochłonęły mnie całkowicie, zaglądam do Was oczywiście podczas przerw między tym wszystkim, tak przy kawce

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:42, 14 gru 2022

Do góry
Wnusiowe laleczki
Tola Agnieszki, Iga Tomka, Luiza Agnieszki

Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 20:37, 14 gru 2022

Do góry

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:34, 14 gru 2022

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Agatko dobrze, że czujesz się ciut lepiej. Popodziwiałam bajkowy, śnieżny ogród i pozdrawiam świątecznie.

Grunt to że nie jestem sama w chorobach, ogród i takie niespodzianki jak zima pomagają zapomnieć na chwilę o złym czasie,
a wnuczki pomagają w tym wszytkim jeszcze bardziej
Mała Iga

najmłodzsa Luiza
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:58, 14 gru 2022

Do góry
Oj odsnieżania dużo tego się nie przewidziało, ale jak kupowaliśmy działkę, tego nie widzieliśmy, teraz przygody

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:53, 14 gru 2022

Do góry
Do Świąt starczy białego

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:49, 14 gru 2022

Do góry
Grudzień 20222

Małymi krokami-Ogród Wioli 19:45, 14 gru 2022

Do góry
Iwonka napisał(a)
Wiolu nadrobiłam zaległości
Śliczny masz kubek, jestem fanką wszelkich "skorup" ten Twój jest szczególnie ładny, bardzo elegancka ta śnieżynka.
Powiedz mi jak to się robi, że dajesz radę ze słodyczami? Ja po raz pierwszy w życiu wytrzymałam prawie 3 miesiące, ale znów nałóg okazuje się silniejszy.
Pierniczki będę piec w weekend, może uchowają się do Świąt

Sekator Felco to klasyka na lata. Daj w sezonie znać, jak się sprawuje.
Mnie kuszą nożyce Ars kr-1000 do strzyżenia naszych kul cisowych.
Dużo osób je poleca, słyszałaś?
Fiskas mnie zawiódł i w sumie te najmłodsze kule tnę zwykłymi nożyczkami.

Bardzo ładnie ozdobiłaś wejście, super są te choineczki z brzozy, bardzo dekoracyjne.
Ja nie miałam weny a teraz będę brodzić w białym puchu w poszukiwaniu gałęzi.
Obiecałam koleżance na jutro dostawę, zaraz idę nie dość, że po ciemku to jeszcze w zaspach

Kubek to tegoroczna świeżynka ,też bardzo mi się podoba to mój ulubiony rodzaj kubka

Ja sobie przyjęłam zasadę , że na tyg. zero słodyczy, ewentualnie gorzka czekolada. Ale w weekend sobie coś słodkiego zjem.Trzeba znaleźć balans

Felco przetestuję i dam znać,ale już widzę, że to całkiem inna liga niż Fiskars itp.

Czytasz Iwonko w moich myślach... Marzę właśnie o tych większych nożycach Ars kr-1000 do cisów niebawem Dzień Kobiet
Mnie też Fiskars zawiódł. Chociaż dla "świeżego "ogrodnika jest ok.

Dzięki za pochwały dekoracji ,też mi się podobają
Ja też miałam mchu sobie nazbierać,ale nie uśmiecha mi się teraz grzebać w zaspach

A co do dekoracji, to zrobiłam kolejne. Tym razem choinki DiY ,uwielbiam takie ozdoby w sklepach półki z ozdobami omijam szerokim łukiem. Takie zrobione własnoręcznie cieszą mnie najbardziej

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:36, 14 gru 2022

Do góry
Od września mnie nie było, chyba to był najgorszy okres mojego bytowowania wogóle to odbijam się od szpitala do szpitala
ale w lutym idę na emeryturkę, więc będę mieć więcej czasu na podreperowanie zdrowia

Tymczasem grudzień i pierwszy śnieg w Aganiowie
Pozdrawiam
Ogród z zegarem 18:54, 14 gru 2022

Do góry
A te skrzaty mają już z 10 lat
Ogród z zegarem 18:50, 14 gru 2022

Do góry
Wpadłam dziś na chwilę do Obi, bo akurat przejeżdżałam. Efekty są

Miś pilnuje kominka

Dla skrzata szukam miejscówki. Może się zmniejszać

Girlanda i lampki na poręczy też z tego sklepu. W głębi zdjęcia widać (za oknem) zapasy drewna do kominka, stosik jest wyższy ode mnie . Na kilka dni starczy, palę od rana/przedpołudnia do wieczora, jak jestem w domu.

Ogród z zegarem 18:46, 14 gru 2022

Do góry
Dziś nas trochę przyszroniło ❄️❄️❄️❄️

Pod śniegiem jest kostka, ale za dużo do odśnieżania

I z balkonu

Balkon przy sypialni
W ogródku Martki 18:09, 14 gru 2022

Do góry
Martka napisał(a)
Zimowo chyba wszędzie, prawda?

W Krakowie i okolicach zimowo bardzo Prawdziwy grudzień.
Niesamowite jest to zdjęcie Martka, bardzo mi się podoba.
I te skrzydełka ptaszków... takie delikatne wachlarze.

Prezenty świetne, grzeczna dziewczynka z Ciebie
Ciekawa jestem wykorzystania wózka, bo narzędzia to wiadomo. Szczególnie "widelec" mi się podoba, super do podważania chwastów.
Misę na pewno fajnie zaaranżujesz, ta Aprilkowa jest mega inspiracją.

Świetnie udekorowałaś oranżerię. Szczególnie podoba mi się zielony wazon i gałązki u sufitu.
Oranżeria to była u Ciebie najlepsza inwestycja ogrodowa. Jest cudna.
Prosta, nowoczesna a zarazem bardzo przytulna. Światełka i koza robią niesamowity klimat.
Regał kupiłaś gotowy czy robiłaś na zamówienie? Jest idealny.
Pozytywnie zazdroszczę tak ładnego miejsca
Czarna konstrukcja fajnie teraz kontrastuje ze śniegiem.
Wieczorem ze światełkami jest pewnie magicznie...

W ogródku emerytki 17:48, 14 gru 2022

Do góry
Agatorek napisał(a)

Miałam właśnie pisać, że ten budynek daje super tło

Grażynko, zmiany baaardzo na plus, lubię jak jest tak bujnie na rabatach! ❤️

Śniegu w zeszłym roku sporawy było

Dzięki za pochwały zmian, gdyby nie zdjęcia trudno byłoby w nie uwierzyć
O tak, lubię tę bujność

W zapożyczonej ścianie denerwuje mnie ta wstawka z pustaków, liczę że za jakiś czas zasłoni ją świerk, który się tam wysiał
Teraz jest taki, niech rośnie jak najszybciej♥️♥️♥️
To tu- to tam- łopatkę mam ! 17:42, 14 gru 2022

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Wczoraj godzinę łuskałam orzeszki ziemne. Warto było!

Haniu śnieg u Ciebie taki w sam raz, bez efektu przytłoczenia. U nas troszkę przesadził
Podziwiam za sporty zimowe, fajnie zobaczyć Cię na biegówkach.
Ładnie uchwyciłaś "pistacjowe ptaszki", to sikorki? Na tym drzewie mają obiad dwudaniowy, naturalny i od Hani
Co to za kuleczki? Dużo ich na gałęziach.
Jestem w drugim tomie Ani, nie sądziłam, że taką frajdę sprawi mi po latach powrót do lektury z dzieciństwa.
Wzgórze chaosu 17:24, 14 gru 2022

Do góry
Dorii dawno nie było tak zaśnieżonego grudnia. Oby biały puch przetrwał do Świąt.

Bożenko taka ilość śniegu robi wrażenie. Szkoda, że mam tak mało światła w ogrodzie, byłoby magicznie.

Styczniowe archiwum ze słoneczkiem

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies