Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:55, 19 maj 2016

Do góry
gruba_dynia napisał(a)
Marzenko - specjalisto od grabów

Mój żywopłot grabowy coś je. Listki są w dziurki. Co zauważyłam oglądając? Otóż, znalazłam maleńkie robaczki w stylu gąsieniczki ale takie na 5mm długie i na 1 mm grube oraz maleńkie biało-przezroczyste, ciut większe od ziarna pyłku, prawie niewidoczne robaczki.
Pytanie brzmi: czym popryskać?

Czymkolwiek co działa kontaktowo: Mospilan, Karate. Teraz jest inwazja takich gasieniczek ale za chwilę z nich będą latające i juz nie będą podgryzać
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:54, 19 maj 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)
czytam o grabach (u mnie jeden) ...muszę dziś zrobić zdjęcia ...bo najwyżej bedą reklamować.

widziałam w Goczałkowicach takie były 3sz po 120 - 2 tyg temu ...tylko czy jeszcze tam sa? i jak je przywieźć ?

ale a tez są te ładne juz wyprowadzone walce ....te graby co wykopane z tej alejki na pkt sprzedaży ...bo tam nowa haka teraz jest. do nich mi sie oczka uśmiechały mocno

Moje graby tez niemrawe, ale tak maja na poczatku, korzenie musza sie rozkrzewić aby były w stanie pobierać wodę... Ja czekam spokojnie, pomweekendize okaże sie czy rozkwitły czy są do wymiany
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:52, 19 maj 2016

Do góry
Toszka napisał(a)
Madżenko, przepraszam, że tak wyskocze jak Filip z konopii, ale dość niedawno pisałaś o niecięciu magnolii... wtedy nie mogłam znaleźć wątku z takową, czyli regularnie strzyzoną magnolią. I dziś wątek sam się znalazł i muszę ci to pokazać jak jednak z sukcesem można ciąć magnolię

Toszko ja moje magnolie tez delikatnie koryguję, co roku znajdzie się gałąź do ucięcia ale to jest korekta a nie regularne ciecie. Analizom za to nie odpuszczam i tnę j mocniej
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:49, 19 maj 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)

Ok to wymienię
A ten co wypuścił jedno źdźbło to co radzisz?

Moje wszystkie 10 rozplenic sadzonymi pod koniec sierpnia przetrwało

Sypnęłam nawozu i podelwam
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:48, 19 maj 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
O kurcze wszystkie z jesieni? Moje zakupione w wojslawicach zyja na szczescie.ale to byla wyjatkowo zla zima dla traw no i moich zawilcow

Wojsławicach żyja, z innego źródła padly
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:41, 19 maj 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Madżenko mam pytanie odnośnie Miskantów ML. Jeden nie wypuścił, jeszcze czekam, ale mam już kupionego nowego w jego miejsce.
Drugi wypuścił jedno źdźbło. Czy myślisz, że będzie z niego kępa, czy też go wymienić na nowy egzemplarz? Pozostałe cztery sztuki mają się dobrze. Dziwne - sadzone wszystkie razem, równo pielęgnowane, równo ścinane wiosną, a tak rożnie rosną.

Tem ktory nie wypuścił lisci to raczej bym go wymieniła. Nawet jesli wypuści cokoliwek to juz w tym szronie nie bedzie ładny. Tak miałam pop przesadzaniu zebrinusów, mialy połowę wysokosci pozotasłych i słabo wygladały przez cały sezon. Wsadziłabym go do donicy lub przechowalnika i niech walczy. ML tez wszystkie marne...
Moje ropzlenice sadzone jesienia wszystkie death.. ....
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:38, 19 maj 2016

Do góry
noemi napisał(a)
Marzenko moje graby też brązowieją i listki brzóz też coś dziwnie zmieniają kolor , jutro zrobię zdjęcie , ciekawe co im dolega i czego im brakuje ? bo to nie mogą być już szpeciele , co nie ?

Madziu moje 3 nowe graby też niemrawe, zapodam im otrusa bo całe w pajęczynach. Brzozy tfu tfu zdrowe. Ale po twojej wodzie wiosną musisz walczyc....
Miłkowo - sezon 2016-2022 19:34, 19 maj 2016

Do góry
Umarłam na widok piwoni.... Masz cudowne!
Mam trzy i żadna nie kwitnie
Mój ogród pod górkę... 19:19, 19 maj 2016

Do góry
Kacha masz niesamowicie charakterystyczny ogród , czekam na rozróżnienie sie Twoich traw. Ten seozn bedzie należał do Twoich skarp

Pokazałam M Twoj ogród i mnóstwo pytan, co z deszczami, czy goraco latem, ale powiedziłabym, ze dzieki temu lato nie straszne

Kiedy moge skoczyć na główkę ?
Tu ma być ogród :) 19:13, 19 maj 2016

Do góry
Tak podniosłaś standard na ulicy, ze za chwilę wszyscy będą próbowali dorównać
Tu ma być ogród :) 07:02, 19 maj 2016

Do góry
Edyta przedpłacie wzbudziło mój ubranymi szacunek, taki areał obrobić to wyczyn!!! A juz latem będzie pięknie!

I koniecznie oświetlenie , ja mam tylko diwę lampy orzy gabionach od strony ulicy a efekt wow! Moze kiedyś znajdę kolejne lampy aby podświetlić graby ale nigdzie takich do łączenie szeregowych nie moge znależć
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 06:54, 19 maj 2016

Do góry
malkul napisał(a)
po zbyt ostrym cięciu moje bukszpany sa kiepskie

Nie ciełam ostro bukszpanów a tak samo wszystkie wyglądają, liznął je przymrozek po cięciu. Dlatgeo to cięcie wiosne takie niebezpieczne. Tez mam łyse czubki i puchate boki bukszpanów...

Świetnie ogród wyglada, zwłaszcza mnie dziwi, ze masz jeszcze tulipany, u mnie juz od tygodnia po Queenach

Definitywnie koniec cięcia wiosennego u mnie!
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:38, 18 maj 2016

Do góry
tusiawka napisał(a)
U mnie w tym roku trawa dopiero dwa razy koszona była. Nie rosła w tym zimnie prawie wcale.
Zarazy na szczęście mnie omijają, bo pryskanie mi szkodzi, więc unikam.

Ostatnio miałam rozmowę przy rodzinnym stole o roundupie i oczywiście całe starsze pokolenie twierdziło, że jest biodegradowalny i całkowicie nieszkodliwy. W kwietniu jak stałam w kolejce w ogrodniczym, co druga osoba go brała.
A są już kraje gdzie jest całkowicie zakazany.

Tusiawka u mnie trawę trzeba dwa razy w tygodniu kosić... Mimo ze chłodno jest... Ale juz dwukrotne nawozenie robiłam

Poleć starszemu pokoleniu niech obejrzą film "Świat wg Monsanto" a potem postaw przed nimi puszkę amerykańskiej kukurydzy...
A jestem wyjątkowo cieta na takie firmy, bo w mojej branży zdarzały sie fałszerstwa wynikow niepożądanych działan i dopiero zgony powodowały wycofywanie produktów... Dlatego ejsli jakas forma fałszuje wyniki badań powinna byc napiętnowana do 10 pokolenia!
Ale stop z demagogia z mojej strony
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:31, 18 maj 2016

Do góry
Bo tak sobie obiecuje y co roku ze pojedziemy na Chelsea i ciagle coś ważniejszego.
Gabi mi M Londynu nie odpuści, musimy zabrać M oni pójdą na mecz Chelsea a my na Chelsea Flower

Noemi - moje graby Frans Fontaine coś nęka, trzy nie moga ruszyć...i listki zaczynaja brązowieć...

Jolanta - 3 roze i u mnie w donicahc bo koncecji na posadzenie ich nie miałam Czekamy zatem razem

EwaKatowice. -Phi u mnie na arzie orzestój, ma wariactwo w robocie wiec chwilowo ogród stoi odłogiem, ale w niedziele spojrze mu wgłęboko w oczy znaczy się w liscie

Kasja czekamy razem na róze

Inag - zdradz mi tajemnicę dot tego środka, plizzz, bo niedługo będe miała tarwnik kończynami z plackami trawy...

Ewa004 tak jak wmawiają, ze soya i kukurydza roundap ready jest zdrowa....

Eee tam - dzisiajsza gotowiec Pani sobie też życzy?

MAD - no nie moge, nigdy nawet nie zajrzałaś lrzez szparę w ogrodzeniu? Ja bym uciekła ze spotkan
Małymi kroczkami do celu... 17:27, 18 maj 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Normalnie, aż mi przykro, że nie mam tak eleganckich czosnków
Nacieszyłam oko u Ciebie. Proszę więcej fotek

Twój dereń wygląda jak moje Annabell. Madżenka pisała, że to od przymrozku. Może Twój dereń też dostał mrozem?

Mirellka Ty miałaś cudowne tulipany, które podziwialam u Ciebie, więc teraz Ty u mnie możesz podziwiać czosnki

Karol też pisał,że musiało go przemrozic, więc myślę,że odbije.
Rododendronowy ogród II. 06:55, 18 maj 2016

Do góry
Bajkowe piwonie pokazałaś. I pomyśleć , że u mnie wszystkie piwonie jeszcze w pąku.
Coś jeszcze, coś więcej... 06:12, 18 maj 2016

Do góry
Chciałabym mieć taki widok z okna, choćby z łazienki
Typografia ogrodu 23:22, 17 maj 2016

Do góry
Sedleriana jaka ma wysokość? Nadaje sie w zastępstwie małych rozplenic?
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:17, 17 maj 2016

Do góry
Zachwycająca glediczja. Ja bym jej nie cięła, ma piękna koronę. Idealnie ją wkomponiwałeś
Moja codzienność - ogród Oli 23:12, 17 maj 2016

Do góry
Ola Ty z M powinnaś spieniężyć te Wasze pomysły! Masz zmysł estetyczny a M fach w rękach.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies