Piękne rh i azalieMasz może fotkę całego cisa,chce zobaczyć jak u ciebie rośnie,tniesz go?
U kosodrzewiny te pędy przycięłam w połowie nie wiem Aniu czy nie zepsułam
A to zawilec od ciebie
...kolejny dzień spędzony na Z.Niesamowity ziąb i ta płaczliwa pogoda.Wsadziłam komarnice do donicy naprzeciw drzwi wejściowych i porządkowałam w domku...takie tam...prasowanko,wymiana pościeli
,odkurzanie,gotowanie obiadu.Kiedy wreszcie będzie ciepełko???
Trochę te miłorzęby cieniutkie, widać kijki zamiast drzewek, aj bym radziła inne posadzić, a mianowicie na pniu, a te przesadź gdzieś w ogród, nie na front. Ja nie mam miłorzębów takich na forncie, one się nie nadają bo krzywo rosną, pokręcone jakieś
Bukszpan za rzadko, za duże przerwy, dosadź po jednym w te dziury.
1 Taxus 'Elegantissima albo zwykły zielony, bo ten peirwszy trzeba ciąć, on pokłada się
2.miłorząb Pendula lub lepiej Mariken
3 Berberys 'Orange Dream' cięty potem w kulkę
4.Miskant Variegatus
5.niskie cosik, pachysandra, bergenie karłowe, irgi 'Major', trawki - jeden gatunek na tej powierzchni.
Mam mały problem z jednym cisem
Wszystkie ładnie ruszyły, mają zdrowe przyrosty, ale przyrosty jednego nagle zrobiły się żółte
Co robić?? Idę coś poczytać, ale może ktoś akurat tu zajrzy i coś mi podpowie ..
a wyżej wspomniany i kontrowersyjny trójkąt wygląda tak
odległość między świerkami 3-3,5m
Białobok ...................................................................................................Byczkowski
Maigold i ćwirbelek jako wypełniacz
widoczek zbiorowy w środku trójkąta rośnie świerk Lucky Strike ma bardzo czerwone stojące szyszki (jak dojrzeje)