Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 07:45, 21 maj 2014

yolka napisał(a)
Fajne aranżacje tworzysz. Pozdrawiam

Dzięki Pozdrawiam słonecznie
Kasial 09:25, 21 maj 2014

Kasiu tyś jak pomysłowy Dobromir
Katkak 10:21, 21 maj 2014

Kasial napisał(a)
Kasiu tyś jak pomysłowy Dobromir

Hahaha, Ewa z Ogrodu Ewy tak samo mi kiedyś napisała
Jag_58 21:03, 21 maj 2014

Kasiu wstawiłam dla Ciebie i nie tylko zdjęcia krzewuszki variegata , co tam dzisiaj wymyśliłaś jaki pomysł wpadł Ci do głowy ,bo to ze wpadł to jestem pewna
Katkak 21:10, 21 maj 2014

Jag_58 napisał(a)
Kasiu wstawiłam dla Ciebie i nie tylko zdjęcia krzewuszki variegata , co tam dzisiaj wymyśliłaś jaki pomysł wpadł Ci do głowy ,bo to ze wpadł to jestem pewna

Jagódko dziś posadziliśmy paprykę i pomidory, troszkę uszczupliliśmy orzecha - o dwie najniższe gałęzie i wykombinowałam poidełko na innym pieńku jednak Zaraz wrzucę zdjęcia
Katkak 21:22, 21 maj 2014

Orzechowi obcięliśmy dwie niższe gałęzie. Zrobiło się dużo jaśniej i sosna odetchnęła bo gałęzie ją trochę przygniatały.
Żal mi każdej gałązki, ale ku pokrzepieniu naszym oczom ukazał się całkiem przyjemny widok Poza tym zawsze chciałam mieć brzozę, a nie bardzo mam gdzie upchnąć, więc w ramach rekompensaty mogę sobie patrzeć na taką ogromną
Jag_58 21:32, 21 maj 2014

Katkak napisał(a)
Orzechowi obcięliśmy dwie niższe gałęzie. Zrobiło się dużo jaśniej i sosna odetchnęła bo gałęzie ją trochę przygniatały.
Żal mi każdej gałązki, ale ku pokrzepieniu naszym oczom ukazał się całkiem przyjemny widok Poza tym zawsze chciałam mieć brzozę, a nie bardzo mam gdzie upchnąć, więc w ramach rekompensaty mogę sobie patrzeć na taką ogromną

Kasiu czasami warto obciąć gałązkę, bo można zyskać piękny widok
Katkak 21:40, 21 maj 2014

Poidełko zrobiłam jednak na innym pniu. Tak już zostanie bo przyklejone na amen. Pieniek dostał spory już bluszczyk
Katkak 21:55, 21 maj 2014

Szopę sąsiadów przy moim warzywniku pozwoliłam sobie (sama) ozdobić kompozycją jednoroczną. Fajnie będzie wyglądać jak roślinki ruszą i zaczną się przewieszać z doniczki. Donica miała wisieć na tym patyku, którego fragment widać, ale mąż powiedział, żeby lepiej zawiesić ją na gwo ździu bo jest dość ciężka. Patyka jednak nie usunęłam bo coś z nim jeszcze wykombinuję.
Dość szybko ukorzeniły mi się dwie hortki Limelight. Przesadziłam je dziś do oddzielnych doniczek i zaczęłam hartować. Niestety dwie pozostałe, które były w doniczkach na razie nie wykazują żadnych oznak życia, ale dam im jeszcze szansę. Poczekam, zobaczę. Może akurat. Kilka patyczków mam w słoiku z wodą ale tam biednie. Żaden patyczek nie ma jeszcze korzeni i powoli tracę nadzieję.
Nallar 21:58, 21 maj 2014

Katkak napisał(a)

Poidełko zrobiłam jednak na innym pniu. Tak już zostanie bo przyklejone na amen. Pieniek dostał spory już bluszczyk

Jaka cudna zieleń na listkach mahoni, czy to ta miała być przesadzona?