No i mnie zasypało kompletnie... Dwa tygodnie temu leżałam ma plaży pod palmą, myśląc sobie, że wrócę, ferie się skończą, luty krótki i zaraz będzie wiosna a tu masz... 9 km z pracy dzisiaj jechałam godzinę, potem godzina odkopywania się, a teraz wszystko płynie, bo jest plus i deszcz... ehhh...
Ale przyznaję, bajkowo wygląda ogród w śniegu
Biało i pięknie . I bez porównania lepiej niż szaro i buro . A w ostatnich dniach jeszcze sakramencko wietrznie.
Przeziębienia zadomowionego współczuję, niby niezbyt poważna choroba, a człowiek ledwo żyje …
Wiosna już za miesiąc! Damy radę .
Jeszcze jeden widoczek zza okna - no czyż nie cudnie?
U nie coraz bardziej zimowo, jakby ta wiosna się oddalała zamiast się przybliżać. Śnieg sypie, ale znów jest mokry, więc powtórka z rozrywki. Jeszcze nie uwolniło wszystkich zimozielonych a już leci następne paprajstwo
Witam. Pierwszy mój post, proszę o wyrozumiałość. Mam do zagospodarowania według mnie duża rabatę ze zdjęcia na niebiesko. Rabata frontowa. Strona południowa,cały dzień w słońcu. Brak pomysłu jakie rośliny można posadzić na taki skwar. Wzdłuż płotu miskanty gracilimus co 2,5m. Myślałem aby między nimi dać jakieś wąskie iglaki blue arrow albo coś kolumnowy, aby na wiosnę łyso nie było. Czy to ma sens? Po środku myślę dać szpaler wiśni umbry co 4m. I na tym pomysły się kończą. Proszę o radę, myślę dać trochę iglaków hortensji rozplenic. Aby na wiosnę łyso nie było. Dziękuję z góry
Moje róże HR rosną w towarzystwie białych i różowych jeżówek, tych zwykłych z pomarańczowym środkiem,ale między nimi są miskanty Morning Liht. Róże te mają kolorystykę żółci aż prawie po pomarańcz jesienią. Fotki mam nie najlepsze, ale może coś ci pomogą w wyobrażeniu sobie zestawienia ich z kolorem różowym, wrzucam też fotkę rozchodnika, ale nie wiem, czy twój taki?( jak zobaczysz fotki mogę usunąć)