Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

DariaB 15:33, 27 sty 2023

Judith napisał(a)
Powodzenia w wysiewach . Ja mam mizerne efekty swoich doświadczeń, ale kosmosy chyba tez spróbuję tym roku wysiać .
Świetne widoki, ale dziwne, gdy w głowie już wiosna, czyż nie? .

Staram się być cierpliwa w oczekiwaniu na wiosnę i rozum mówi, że jeszcze luty przed nami, a i marzec też może być zimny, co nie zmienia faktu, że do wiosny bliżej niż dalej
Zanim spadł śnieg podziwiałam wyłażące spod ziemi tulipany i krokusy, a tu bach, gruba zimowa pierzyna
Kosmosy kupiłam zwykłe więc chyba je rozsypię wprost na rabatę. Dzięki za trzymanie kciuków, przydadzą mi się
Wiolka5_7 16:53, 27 sty 2023

DariaB napisał(a)

Też właśnie nie chcę pompy tylko rośliny, które będą w stanie oczyścić wodę. Wiola a jak głębokie planujesz oczko? I z tego co widziałam na Twojej inspirce to będziesz murowała brzegi?

Metr głębokości. Zobaczymy jak to będzie.Tak ma być murowane. Chcialam z aluminium ,ale miliony monet kosztują takie zbiorniki

Chcę takie jak na inspirce ,nie równe z gruntem ,tylko ok.40cm nad ziemią
Patrycja_KG_Lu 17:25, 27 sty 2023

Dziękuje za obszerne wyjaśnienia byłam na chwilę na zewnątrz i okazało się, że mam taką samą szerokość wolnego miejsca.
maksimini 20:07, 28 sty 2023

Hej Daria, zajrzałam do Ciebie zachęcona nazwą wątku. Bardzo ładnie u Ciebie, kawał roboty wykonałaś Fajnie poradziłaś sobie z organizacją przestrzeni.
Agatorek 23:09, 03 lut 2023

DariaB napisał(a)
U mnie dalej zima, co prawda śnieg już trochę stopniał ale w zeszłym tygodniu było magicznie

Świetnie wyglądają te śnieżne górki
DariaB 12:25, 08 lut 2023

Wiolka5_7 napisał(a)

Metr głębokości. Zobaczymy jak to będzie.Tak ma być murowane. Chcialam z aluminium ,ale miliony monet kosztują takie zbiorniki

Chcę takie jak na inspirce ,nie równe z gruntem ,tylko ok.40cm nad ziemią

Wiola Ty przynajmniej wiesz czego chcesz ja się ciągle waham i zastanawiam, ale to nic, już się przekonałam, że co nagle to po diable U mnie strefa przemarzania jest na 1,20 m więc pewnie w taką głębokość musiałabym celować. Aluminium to teraz dobro luksusowe
DariaB 12:27, 08 lut 2023

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Dziękuje za obszerne wyjaśnienia byłam na chwilę na zewnątrz i okazało się, że mam taką samą szerokość wolnego miejsca.

Patrycja czy też masz taki mur jak ja? On u mnie w lecie się mocno nagrzewa, sąsiad po drugiej dronie też zrobił taka rabatę i posadził tam wisterię, liczę na to, że będzie chciała się piąć po murze i na moją stronę
DariaB 12:29, 08 lut 2023

maksimini napisał(a)
Hej Daria, zajrzałam do Ciebie zachęcona nazwą wątku. Bardzo ładnie u Ciebie, kawał roboty wykonałaś Fajnie poradziłaś sobie z organizacją przestrzeni.

Cześć Kasiu miło mi, że się Tobie u mnie podoba, nazwa wątku pochodzi z jednego z ulubionych przeze mnie programów ogrodniczych i idealnie pasowała do mojej sytuacji
DariaB 12:30, 08 lut 2023

Agatorek napisał(a)

Świetnie wyglądają te śnieżne górki

To lawendy i trawy lepiej wyglądają przywalone śniegiem, jak śnieg stopnieje to zwłaszcza trawy wyglądają żałośnie
DariaB 12:37, 08 lut 2023

U mnie zima nie odpuszcza. Od czwartku sypało prawie codziennie, apogeum nastąpiło w piątek akurat jak musiałam jechać na koncert w góry, jest tam taka droga, która zawsze przy opadach śniegu jest krytycznym fragmentem. Na szczęście udało się dojechać i wrócić w całości.
Powoli planuję rabatę z brzozami za domem, spisałam wstępnie listę roślin, ale nadal cierpię na niedobór czasu i w zasadzie muszę do niej wrócić i zastanowić się raz jeszcze. Póki co grube zaspy leżą w ogrodzie i cierpliwie czekam na ciepły wiatr.