Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród ciągłych zmian.

Ogród ciągłych zmian.

Joku 19:28, 03 lut 2023

Zdecydowanie wolę wariant kiedy M się nie interesuje zbytnio ogrodem . Może od czasu do czasu powiedzieć że mu się podoba .
Szymka 19:29, 03 lut 2023

Ogarnęłam siatę badyli z nasionami

Jestem ciekawa co z tego mojego siania wyjdzie.
Szymka 19:39, 03 lut 2023

Joku napisał(a)
Zdecydowanie wolę wariant kiedy M się nie interesuje zbytnio ogrodem . Może od czasu do czasu powiedzieć że mu się podoba .

Mam za płotem sąsiadkę, której mąż "pomaga" i nie zazdroszczę jej. Chociaż, nie powiem czasem trzeba męża wykorzystać.
Basiap 11:28, 04 lut 2023

W tamtym roku dwa razy (nasiona z różnych źródeł) wysiewałam świerzbnicę macedońską i poległam, nawet jednej siewki nie wyhodowałam(tak jak np bodziszka żalobnego szt1). Ciekawe czy Tobie wyjdzie? Żeleźniak bulwiasty mam z sadzonek jeszcze się nie rozmnożył w przeciwieństwie do żółtego brata który się ładnie sam rozsiewa. Z nasionami różnie bywa. W tamtym roku wyhodowałam fioletową szałwię błyszcząca szt 1, w tym wyszły w dużej ilości natomiast ani jeden heliotrop, szkoda ale jak nie to nie, powtórnie nie sieję.
Siej Kasiu swoje roślinki, bo masz dużo "wynalazków"i chwal się postępami to fajna zabawa o tej porze przybliżająca nas do wiosny!
Echinacea 17:59, 08 lut 2023

Zobaczyłam na liście Zawilec Honorine Jobert - jeśli możesz kup sadzonkę ładnie przyrasta i co najważniejsze długo kwitnie od sierpnia do października. U mnie na rabacie ze świecznicą Brunette na stanowisku półcienistym.
Szymka 16:55, 09 lut 2023

Basiap napisał(a)
W tamtym roku dwa razy (nasiona z różnych źródeł) wysiewałam świerzbnicę macedońską i poległam, nawet jednej siewki nie wyhodowałam(tak jak np bodziszka żalobnego szt1). Ciekawe czy Tobie wyjdzie? Żeleźniak bulwiasty mam z sadzonek jeszcze się nie rozmnożył w przeciwieństwie do żółtego brata który się ładnie sam rozsiewa. Z nasionami różnie bywa. W tamtym roku wyhodowałam fioletową szałwię błyszcząca szt 1, w tym wyszły w dużej ilości natomiast ani jeden heliotrop, szkoda ale jak nie to nie, powtórnie nie sieję.
Siej Kasiu swoje roślinki, bo masz dużo "wynalazków"i chwal się postępami to fajna zabawa o tej porze przybliżająca nas do wiosny!

A kiedy wysiewałas świerzbnice. Mam nasionka i zastanawiam sie czy juz ih nie sypnać...
Szymka 16:56, 09 lut 2023

Echinacea napisał(a)
Zobaczyłam na liście Zawilec Honorine Jobert - jeśli możesz kup sadzonkę ładnie przyrasta i co najważniejsze długo kwitnie od sierpnia do października. U mnie na rabacie ze świecznicą Brunette na stanowisku półcienistym.

Zawilce są cudne. Myslę, że nie tylko ta odmiana mnie skusi
Basiap 06:45, 10 lut 2023

Hey! Świerzbnicę cały styczeń strafikowałam, na początku lutego (zgodnie z kalendarzem bio..) wysiałam pierwszą partię bez okrywania, nastepną partię
wysiałam na początku marca, przykryłam wermikulitem. Niestety nic.
Kasiu ja od stycznia bawię się wieloma wysiewami(z różnym
skutkiem) wtedy mi inaczej czas w oczekiwaniu na wiosnę mija.
Wiolka5_7 07:45, 10 lut 2023

Basiap napisał(a)
Hey! Świerzbnicę cały styczeń strafikowałam, na początku lutego (zgodnie z kalendarzem bio..) wysiałam pierwszą partię bez okrywania, nastepną partię
wysiałam na początku marca, przykryłam wermikulitem. Niestety nic.
Kasiu ja od stycznia bawię się wieloma wysiewami(z różnym
skutkiem) wtedy mi inaczej czas w oczekiwaniu na wiosnę mija.

Świerzbnicę siałam do gruntu i z ok 30 nasion dochowałam się tylko 4 sadzonek,więc jakoś kiepsko ona wschodzi.

Słyszałam ,że ona w ogrodzie sieje się jak głupia. Mam ją 3 sezony i ani jednej siewki ,hmmm
Anda 08:59, 10 lut 2023

Dziewczyny, moje doświadczenia ze świerzbnicą są takie, że ona sieje się z umiarem i bardzo nierównomiernie.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies