Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Co z tym ogródeczkiem począć 22:27, 17 kwi 2014

Do góry
ewa004 napisał(a)
Tulipanki już zaczynają kwitnąć

A w szafirkach jestem zakochana

O tu widać moją nową trawkę

Bardzo podoba mi się ten załułek!
Widzę, żę kulki wszędzie bosko wyglądają, zatem skuszę się i ja!
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 22:26, 17 kwi 2014

Do góry
rozajerycha napisał(a)
Kasiu życzę ciepłych,radosnych błogosławionych Świąt Wielkanocnych
oraz wszelkich łask dla Ciebie i całej Rodziny od Zmartwychwstałego Jezusa na każdy następny dzień .
Ściskam Cię mocno życzę więcej czasu na odpoczynek .
martek

Martuś bardzo dziękuję za piękne życzenia i karteczkę odwzajemniam
Ściskam serdecznie
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:24, 17 kwi 2014

Do góry
wczorajsza realizacja ... ja wiem to wcale nie wygląda ale ja kamyka tam nie postawię dopóki nie poczuję "to jest to " ... więc pustawo ...
yhm ... nie widać host ... i okrywowe jeszcze nie dokazują ... tawuła mam nadzieję zakwitnie ... bo tez nie co roku ma humor ...

no i wyżej się nie zmieściły a ilość pączków cieszy

Piaskownia na zakręcie 22:24, 17 kwi 2014

Do góry
Jutro już Wielki Piątek więc czas składać życzenia.

Kiedy Wielkanoc nastanie,
Życzymy Ci na Zmartwychwstanie.
Dużo szczęścia i radości,
Które niechaj zawsze gości.
W dobrym sercu w jasnej duszy.
I niech wszystkie żale głuszy.

Ogród w skali mikro :) 22:23, 17 kwi 2014

Do góry
To jedyne co udało mi się wyszperać

Widok jesienny .. Z rozplenicą Alinki

Tu masz rzut z góry...kawałek oczka znajduje się w lewym dolnym rogu zdjęcia....

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:22, 17 kwi 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Justyna - Kiku nie co roku kwitnie tak ładnie.. a magnolie w zasadzie co roku... i kwitnie bardzo krótko, w tym roku wyjątkowo, bo było chłodno.... mając mało miejsca obstawiałabym jednak magnolię.

Agata - szklarni nie zasloni, ale bajzlownik pod szklarnią już zakryje.. typu taczka

Dziś była nauka rwania kwiatuszków

Ana - nowosadzone są o połowę niższe.. a stara ma jeszcze kogutek na czubku

Irenka - Tobie bez foto, bo po dzisiejszym porannym widoku... strzelanie kolorami po oczach jest barbarzyństwem Chociaż mam i dla Ciebie foto... kibelek na brzózce i jego mieszkaniec.. drze się na pół wioski, że to jego budka...

Aniu czy To cudo to Twój wnuczuś-wyglądacie razem wspaniale.A co do kibelka to wiesz że ja też mam takowy i też na brzózce tyle tylko że u mnie wróble maja go w posiadaniu
Piękna korona i jak przystało na kokoszkę ma czubek
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:20, 17 kwi 2014

Do góry
angeliki ... niezapominajki i robocz grab-zasłona wzdłuż tarasu ... na czerwono murek z cegły ... zaznaczopne gdzie trawnik ... po obu stronach trawnika aleja angielska po mojemu ...

Starorzecze na górce 22:20, 17 kwi 2014

Do góry
agatanowa napisał(a)
Bogdziu, a to ten niesczęsny RH, 'Catawbiense Grandiflorum'

za dużo magnezu? Jak mu pomóc, a nie zaszkodzić?

Albo jak radzi pan C przesadzic do nowego podłoża albo opryskac chelatem zelaza i w ten sposób dostarczyc mu zelazo.Faktycznie kiepsko to wyglada.A co jest z jego korzeniami bo wygląda jakb były na wierzchu i jakby był dołek wokół szyjki korzeniowej , tam może zatrzymywac sie woda a one tego nie lubia . Czy mnie sie tylko zdaje ze tak jest?
Bajkowy ogród Weroniki 22:20, 17 kwi 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)
Weroniko, nie tniesz pigwowców? one cięte są coraz ładniejsze, formy różne mogą być, moim stale zmieniam
Rośliny przygotowane, czekam na Maćka

Irenko tnę, ale chciałabym mieć wysokie. Takie widziałam na Słowacji prawie przy każdym domu.
Jak Ty tniesz, powiedz więcej, i czy to ma wpływ na wielkość kwiatów. Chyba ma taki wpływ, że puszczają dużo pędów, a nie chcę.
Wiesz blisko jest Plac obsadzony czerwonym pigwowcem, ale kwiaty ma pięć razy większe od mojego, co to za odmiana nie wiem, ale piękne. Co roku cykam im zdjęcie tel. W sprawie Maćka wypowie się amator Twojej hosty (ale dla mnie nawrota kawałek proszę).
Widziałam Twoje westchnienia z powodu strat mrozowych, u mnie dzisiaj magnolia zmieniła kolor kwiatów na brąz, można zapłakać. Ale w dzień było słońce i rozchyliły się inne kwiatuszki. Los
ogrodniczki.
Nocne przymrozki zapowiadało wczorajsze czerwone słońce, z pięknym widokiem nieba.

duże kwiaty nie mojego pigwowca

Gdzie diabeł nie może... 22:10, 17 kwi 2014

Do góry
tylko nie wiem co dalej z tą rabatą
teraz wygląda tak:

ale w kącie pusto myślałam żeby tam coś na pniu posadzić, może klon? a przed nim pociągnąć temat hortensji bukietowej? mam tam "renhy" (te patyczki z tyłu z prawej) to może dosadzić po łuku jeszcze dwie? bardziej z przodu mam ogrodową "catawbiense grandiflorum". przycięta prawie do ziemi bo zmarzła po tym jak moja sunia z uporem maniaka zciągała z niej włókninę.

podpowiedzcie coś proszę bo trzeba sadzić a ja nie wiem co
Życzenia na Wielkanoc 2014 22:09, 17 kwi 2014

Do góry
Szczęśliwych, spokojnych, radosnych i pogodnych świąt Zmartwychwstania Pańskiego, smacznego jajka oraz obfitego śmingusa dyngusa wszystkim Ogrodowiczanom życzy Ania Monteverde
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 22:08, 17 kwi 2014

Do góry
Ale żeby nie było tak fajnie, mam problem z cisami opisałam w odpowiednim wątku, ale tutaj też pokażę. Może ktoś wie co może się dziać z nimi? rosną u nas od 3 lat i nic nim do tej pory nie było, a teraz takie coś ( grzebałam w igłach, ale misecznika nie znalazłam

Szmaragdowy Zakątek 22:06, 17 kwi 2014

Do góry
Wpadłam tylko na chwilkę i migdałka Wam zostawiam

pieris już zaczyna się czerwienić.....

a funkia ICE AND FIRE z dnia na dzień co raz większa
Ogród dla Agusi 22:05, 17 kwi 2014

Do góry
akanta napisał(a)

Jagódko to ja mam dla ciebie bartwinek...tak o koszyczku pomyślałam.

Aniu dziękuję bardzo ,przeuroczy ten barwinek i taki wytrwały u mnie rośnie nawet pod wierzbą a tam taka susza ,ogród Twój znów czaruje soczystą zielenią trawki i ta gra światła -pięknie Aniu.
Brunnera u mnie ładnie się sama rozsiewa, a chciałam Ci jeszcze powiedzieć ,ze również mam dziurawca kielichowego będziemy go propagować na O niech go inni tez docenią.
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:03, 17 kwi 2014

Do góry
Justyna - Kiku nie co roku kwitnie tak ładnie.. a magnolie w zasadzie co roku... i kwitnie bardzo krótko, w tym roku wyjątkowo, bo było chłodno.... mając mało miejsca obstawiałabym jednak magnolię.

Agata - szklarni nie zasloni, ale bajzlownik pod szklarnią już zakryje.. typu taczka

Dziś była nauka rwania kwiatuszków

Ana - nowosadzone są o połowę niższe.. a stara ma jeszcze kogutek na czubku

Irenka - Tobie bez foto, bo po dzisiejszym porannym widoku... strzelanie kolorami po oczach jest barbarzyństwem Chociaż mam i dla Ciebie foto... kibelek na brzózce i jego mieszkaniec.. drze się na pół wioski, że to jego budka...
Życzenia na Wielkanoc 2014 22:00, 17 kwi 2014

Do góry
Wszystkim Ogrodomaniakom życzę zdrowych, wesołych i pogodnych Świąt Wielkanocnych

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:59, 17 kwi 2014

Do góry
Teraz strasznie sobie pomarudze, zachciało mi się zmian na już i teraz nie mam bladego pojęcia co zrobić.
Mam olbrzymie dwa problemy. Pierwszy to zastąpienie skalniaka 'czymś' tylko właśnie czym.
Liliowce, hortensje, berberysy, rozplenice, miskanty, carexy, liliowce, derenie, runianka... okropny mętlik w głowie i zero pomysłów. Oczywiście te iglaczki też czeka przeprowadzka.

Drugi duży problem to rabata po akcji nornicy. O tej porze był tam przynajmniej niski dywanik różnych bylin, teraz nie ma prawie nic, a rabata miała być zmieniana na przyszłą wiosne. Najbardziej rozpaczam nad moimi cudownymi liliami z tej rabaty, które na 90% zostały zjedzone
Teraz poza buksiakmi i rabatą w przedogródku nic mnie nie cieszy... Może ktoś ma jakieś koncepcje lub wizje. Winoblusz, który miał zasłonić płot jest martwy......

I straszą teraz u mnie wszędzie takie łyse placki
Co z tym ogródeczkiem począć 21:59, 17 kwi 2014

Do góry
A na różance będzie ciemny fiolet

I czosnki które nie potrzebnie tak w kupie posadziłam
Starorzecze na górce 21:58, 17 kwi 2014

Do góry
Bogdziu, a to ten niesczęsny RH, 'Catawbiense Grandiflorum'

za dużo magnezu? Jak mu pomóc, a nie zaszkodzić?

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 21:58, 17 kwi 2014

Do góry
Nigra zdecydowanie gęściejsza niż w ubiegłym roku chyba cięcie jej dobrze zrobiło
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies