Miały wodę przez cały czas ...no nie udało mi się ukorzenić patyczków ... wyrzuciłam już i nie sprawdzę jak w gruncie by sobie poradziły... następna próba za rok
To sobie troszkę najpierw pomarudzę: dostaliśmy coś między historycznymi już "Kwietnikiem" a "Ogrodami", z przechyłem w stronę "Kwietnika", niestety.
Gorzej jest z formą - gorszy papier, zdjęcia, szkoda że Agora nie poszła w stronę bardziej eksluzywną. W końcu te "Ogrody" to był trochę taki "The English Garden".
Nie ma ani jednego artykułu o ogrodach za granicą - czyżby tak miało zostać. Jeśli tak, to szkoda, chętnie bym poczytała cykl o angielskich czy francuskich ogrodach. Danusia, może byś ich namówiła? Masz przecież kupę materiałów.
Co do ogrodu Danusi, to oczywiście gratuluję publikacji, w końcu nie o każdym ogrodzie piszą w gazetach. Dla nas nie ma tam żadnych niespodzianek, bo ten ogród wszyscy znamy.
Niepodzianką za to jest artykuł o zaprojektowanym przez Gardenarium ogrodzie na dachu i to w Krakowie. Widziałam zdjęcia tej altany przykrytej pleksi, bo Danusia je pokazywała, ale myślałam, że to na ziemi, nornalny ogród. Więc tu jest zaskoczenie.
I ja się z Gabrysią zgadzam, zostanę przy swoich starych gazetkach
Tutaj zamieszczamy nasze pomysły na obsadzenie skrzynek balkonowych na lato i donic na tarasie. Przeważnie wykonujemy je pod koniec maja, jak zmieniamy kompozycje z wiosennych na letnie, bo bratki zrobiły się np. już brzydkie, a prymulki przekwitły.
U mnie jak zwykle od wiosny i na całe lato mam kordyliny australijskie i hortensje ogrodowe, które kupuję kwitnące już w kwietniu.
Uprawiam je w donicach.
Zachęcam do wklejania swoich kompozycji, aby były dla nas wszystkich inspiracją.