Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

EwaG 19:12, 19 kwi 2012

Danusiu czekam na Twoje rozwiązanie, bo ja nad swoimi kulami bukszpanowymi myślę już kilka lat. Aktualnie mam podsadzone floksami szydlastymi, oczywiscie tymczasowo (parę lat to już trwa). Co do macierzanki to u mnie regularnie przemrza do ziemi i wyglada teraz o wiele gorzej niż wrzosiec
kraania 20:26, 19 kwi 2012

Ja też kupiłam dzisiaj "Magnolię". Na razie tylko przerzuciłam kartki, ale widzę tam parę ciekawych tematów. Podoba mi się informacja o grożących chorobach w maju. Cały czas mam niedosyt wiedzy jak chronić ogród przed niechcianymi gośćmi.
Danusiu czekam co wymyślisz na zastępstwo wrzośców, bo u siebie też muszę wymienić.
majkel0326 20:32, 19 kwi 2012

Ja też podpatruję,Danusia mnie zaintrygowała
iwona100na 20:49, 19 kwi 2012

Tak sobie myślę, że skoro nie Prezes będzie siedział między bukszpanami, to może "niedźwiedzie futerko"
weronika77 20:56, 19 kwi 2012

Może żagwin w kolorze niebieskim...cały czas jest widoczny.
Sebek 20:59, 19 kwi 2012

Też mam magnolię - na szczęście swojego wiersza nigdzie nie widziałem - bo chyba w tym artykule miał się ukazać (znaczy się w jeszcze starej gazecie, ale wiesz o co chodzi ) Ale gazeta na prawdę fajna, ale szczerze to przeczytałem tylko o CHFS (36 dni!), artykuł o ogrodzie na dachu no i o Twoim
waska 21:01, 19 kwi 2012

Danusiu od zeszłego roku mam problem z moim starym cisem
głupia nie pstryknelam zdjęcia

chodzi o to że młode tzn zeszłoroczne przyrosty robią się pomaranczowe

Dodam że ma on chyba z 20 lat od 5 go scinam

zmarzl? czym go spryskac?
anetanka 21:15, 19 kwi 2012

Ewa napisał(a)
Ciekawe, bardzo ciekawe co Danusiu wybrałaś?
Objechałam kilka szkółek w okolicy szukając bukszpanów i nic nie kupiłam, jak są to z chorobą i przemarznięte, zniechęciłam się , a dołek czeka

Byłam dziś przejazdem w Żorach i odkryłam całkiem fajne centrum ogrodnicze. Mieli sporo bukszpanów. Kupiłam 5, które będę cięła w kulki, ale czekam na zapowiadaną przez Danusię lekcję formowania bukszpanów
Jeśli jesteś zainteresowana, to podam Ci namiary Mogę też cyknąć fotkę nowym nabytkom jutro jeśli chcesz.

---------
Z innej beczki: kolejny raz podczas zakupów zastanawiałam się czy wśród klientów jest ktoś z Ogordowiska Szczególnie, że widziałam dwie panie, które kupowały trzmielinkę żółtą, oglądały hortensje bukietowe, a później bukszpany

Danusiu, może ustalimy jakiś znak szczególny po którym będziemy mogli się rozpoznawać Nie wiem, może bukszpan we włosach haha
Mala_Mi 21:16, 19 kwi 2012

Magnolii u mnie nie ma Jutro atakuję sklepy z czasopismami w mieście
Gardenarium 21:21, 19 kwi 2012

Logo Ogrodowiska na ...czole? hehe

Wiem Koszulki

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies