Wrzucam fotki z dzisiejszego ranka..................coraz więcej kolorów u mnie ...........czosnki juz pięknie kwitną............pierwszy raz je mam i już wiem że na pewno dosadze więcej jesienią........
Na pogodę nie zwracałyśmy uwagi, nacieszyłyśmy się sobą i to sprawiło, że humor nas nie opuszczał, tak bardzo byłyśmy szczęśliwe........ a jak zobaczyłyśmy Gośkę, to już dostałyśmy głupawki z tej radości......Krzyś, eM Małgosi, robił nam focie i miał z nas prawdziwy ubaw....... Krzysiu, bardzo Ci dziękujemy dzięki Tobie będzie fotorelacja
Zaczęło się od kawki i ciasteczka ..........pod kogucikiem
wcale nie było tak mokro, ale kwiaty były całe w kroplach po deszczu........ale zapach
I pierwsze fotki po deszczu
Mój ubiegłoroczny nabytek .. Teraz zaczyna szaleć
Bez czarny lancinata.. Jest na zbyciu .. Jak ktoś kce , to pisać ... Ja juz mam nadmiar kolorów... A przyszedł do mnie przez pomyłkę
Kiścień szaleje ... To jedna z najmniej kłopotliwych roślin w moim ogrodzie , nie wie , co to grymasy .)
A na te kwiaty róży giardina czekam jak mała dziewczynka na pierszy prezent gwiazdkowy .. To moja pierwsza róża .. I mimo tego ,źe teraz mam akcję " skoczek" żeby mi się nie nudziło .. To i tak myślę ,że będzie piękna
Mikro kwiatuszki skalnicy tworzą taki śliczny delikatny łan.. Ciężko to złapać na zdjęciu
Młode przyrosty rododendrona cunninhams white .. Rośnie bardzo zwarty i za to go lubię .. Nie ma takiej golizny we wnętrzu jak moja simona... Ale ona ma kwiaty do teraz , a on miał je zaledwie jeden tydzień .... I masz ci los .. Albo fajne kwiaty , albo fajny pokrój ..dwa w jednym szukam
Ładny ten buszpan,nie mam takiego,trzmieliny sama rozmnażam, ucinam i do ziemi,łatwo się ukorzeniają
Ten mój ma ze 4 lata ja go tnę 2 razy do roku,miał być stożek, ale powiem ci że wychodowałam sama na pieńku tylko małyMiłej niedzieli
rabata symetryczna po lewej stronie ogrodu już się tworzy - tutaj fotka w trakcie prac w ostatnich dniach:
Na razie wykorzystuję rośliny z ogrodu - dzielę, część przesadzam i sporo się już tego uzbierało. Będę musiała dokupić trochę nowych odmian róż, piwonii i irysów, co już mnie cieszy niezmiernie na kwitnienie w kolejnym sezonie. Muszę dobrze przemyśleć nasadzenia
O raju, jaka piękna! Bogdzia, jak w przyszłości zacznę szczepić piwonie, to mogę liczyć na małego zrazika
Życzę Ci udanego spotkania, przykro mi że nie mogę przybyć mimo wielkiej chęci, no cóż - siła wyższa ... bawcie się dobrze . A na dzień dzisiejszy dużo pogody