Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w budowie - nieustającej

Ogród w budowie - nieustającej

Mala_Mi 21:59, 30 maj 2014

Czytam, że nie opędzimy sie od fotek.. i co?????
U Sebka wypatrzyłam przewrotnik z szałwia.. cudne zestawienie... na nowo zaczyna kochać przewrotnik Dobrze, że całego nie wyeksmitowałam... coś sie zostało
Coś jeszcze miałam w głowie, ale zgubiłam.... jak przypomnę to napiszę
Acha... ostatnie siewki szlag trafił w szklarni, zapomnialam otworzyć ja i sie ugotowały.. wstyd mi prosić jesienia o kolejne nasionka ... ale jak będą zbywać to chętnie jeszcze raz spróbuję... taka dupa ze mnie a nie ogrodnik Ostatnie 3 walczą o przetrwanie, ale marne szanse .... szlag by to wziął Takie dudo poszło sie paśc .. buuu
I doniczki moje jeszcze nie zainstalowane..
paniprzyroda 07:10, 01 cze 2014

Kolejny raz obejrzałam fotki Jestem uzależniona od Twoich rabat. Kwitną dzikie róże wzdłuż drogi, kiedy na nie patrzę, nieodmiennie widzę Twój szpaler
Jutro poleci przesyłka
Kasya 07:32, 01 cze 2014

Gabriela napisał(a)

Zwierzę się jeszcze, że pod drugim domem założyłam rabatę "na kwiaty cięte', jak to mówi Kasia B. Na razie czuć ją wielką malizną i łysymi miejscami, więc nie ma czego pokazać. Ale jak te czarnolistne dalie, cynie, astry, facelie, kosmosy zakwitną, to będzie bardzo kolorowo i letnio.

o to dokladnie tak jak u mnie na wszystkich rabatach

posadzilam same letnie cebulowe i wciaz jeszcze wygladaja dosyc zalosnie chociaz dosadzam bylinki zeby cos tam bylo widac

juz wiem ze zle zrobilam sadzac tylko dalie, mieczyki, anemony sparxisy itp

bede chciala te rabaty przeorganizowac na przyszly rok, jak myslisz Gabrysiu, czy dobrym pomyslem
jest umieszczenie w centralnej czesci rabat, roz okrywowych, takich kwitnacych caly sezon, zeby zapelnic rabate? a z pomiedzy nich niech sobie potem wyłaża te mieczyki czy inne po obwodzie ....

czy w ogole roze to dobry pomysl ? ale jezeli to chyba okrywowe tylko ? rabaty sa lekko podwyzszone, o wymiarach mniej wiecej 1,2m x 5

a w ogole to u ciebie lato w pelni, wiec ciekawe jak bedzie w lecie
Gabriela 21:31, 01 cze 2014

Mala_Mi napisał(a)

Co to za bodziszek, bo chyba taki sam mam.....

)

Ania, to jest najzwyklejszy bodziszek korzeniasty, rozrastający się pięknie rozłogami, niektórzy mówią, że brzydko pachnie. Mam go w kilku miejscach i bardzo lubię, pięknie przebarwia się jesienią.

Gabriela 21:41, 01 cze 2014

mira napisał(a)

Gabrysiu super biżuterię nabyłaś, ja na dzień Matki poczułam że zakup się należy i tez zakupiłam tym razem latarnię. Takie dekoracje bardzo dodają klimatu a na Twoje rabacie super wyglądają te kulki czy doniczki na patyczkach.

To dorzucam zdjęcia z "biżuterią".
Doniczki na patykach

Wysokie obeliski są w stanie surowym, mają być podporami dla róż Giardina i powojnika w typie Betty Corning.

Kulki na patykach

Obeliski

Donice z terakoty

Gabriela 21:46, 01 cze 2014

Mala_Mi napisał(a)
Czytam, że nie opędzimy sie od fotek.. i co?????
U Sebka wypatrzyłam przewrotnik z szałwia.. cudne zestawienie... na nowo zaczyna kochać przewrotnik
ostatnie siewki szlag trafił w szklarni, zapomnialam otworzyć ja i sie ugotowały.. wstyd mi prosić jesienia o kolejne nasionka ... ale jak będą zbywać to chętnie jeszcze raz spróbuję... taka dupa ze mnie a nie ogrodnik Ostatnie 3 walczą o przetrwanie, ale marne szanse .... szlag by to wziął Takie dudo poszło sie paśc .. buuu
(

Próbuję Cię zadowolić.

Nie płacz za ośmiałem, skoro zostały Ci trzy, to przecież będą, tylko nie daj ich zjeść ślimakom.

Przywrotnik z różnymi roślinami świetnie się komponuje, mam też z przetacznikiem pagórkowatym

Madzenka 21:46, 01 cze 2014

Uprasza się o zdecydowanie więcej fot!
hanka_andrus 21:47, 01 cze 2014

Obeliski cud-miód!
Gabriela 21:52, 01 cze 2014

paniprzyroda napisał(a)
Kolejny raz obejrzałam fotki Jestem uzależniona od Twoich rabat. Kwitną dzikie róże wzdłuż drogi, kiedy na nie patrzę, nieodmiennie widzę Twój szpaler
Jutro poleci przesyłka

Dzikie róże po deszczach straciły trochę impet, za to kwitnie po kolei cała reszta:

Absolutnie zjawiskowe w tym roku Sympathy, z ogromnymi kwiatami

Abraham Darby

Mme Izaak Pereire

A Shrosphire Lad

Crocus Rose

reni 21:59, 01 cze 2014

Gabrysiu róże powalają cudne są...bodziszek też taki mam i go lubię,a obeliski super..kupowałaś,czy były robione..pozdrawiam