Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Magnolia"

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 15:50, 31 maj 2017

Do góry
Aguś pukam w okienko.
Pokaż schyłek wiosny.
Albo zapowiedź lata
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:48, 31 maj 2017

Do góry
magnolia napisał(a)

kurczaki, nie słyszałam o tym. I nie mialam kłopotów ani a irysami, ani z tulipanami. Muszę obserwować pod tym kątem

nadmiar wiedzy czasem jest kłopotliwy i wprowadza zamet ale ten przykład powtarza sie wszędzie i dlatego zaczęłam dopytywać bo ni emogą mi wyjśc z glowy te irysy
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:37, 31 maj 2017

Do góry
iwonkap napisał(a)

zapisałam w kalendarzu przypominajkę, dziękuję
Mam jeszcze pytanie bo czytam sobie i trafiłam na info ze irysy źle znoszą sąsiedztwo tulipanami i tak trochę zgłupiałam co oznacza sąsiedztwo - jedna rabat, czy tuż obok ?

edit, zapytałam Mazana i dostalam info że "Bezpieczna odległość w allelopatii ujemnej to ok. 0,5 m między korzeniami/kłączami."

kurczaki, nie słyszałam o tym. I nie mialam kłopotów ani a irysami, ani z tulipanami. Muszę obserwować pod tym kątem
Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 15:02, 31 maj 2017

Do góry
kurcze, gdzie te chwasty. Ja widzę bardzo zadbany ogród.
I jeszcze że pięknieje bardzo.
Czochy super. I trzcinniki i paprocie i widoki z odległości
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:34, 31 maj 2017

Do góry
magnolia napisał(a)

co 45 cm. Jak poczekasz do jesieni i wtedy się przypomnisz, to trochę Ci znajdę sadzonek

zapisałam w kalendarzu przypominajkę, dziękuję
Mam jeszcze pytanie bo czytam sobie i trafiłam na info ze irysy źle znoszą sąsiedztwo tulipanami i tak trochę zgłupiałam co oznacza sąsiedztwo - jedna rabat, czy tuż obok ?

edit, zapytałam Mazana i dostalam info że "Bezpieczna odległość w allelopatii ujemnej to ok. 0,5 m między korzeniami/kłączami."
Ogród zapracowanej mamuśki 20:25, 30 maj 2017

Do góry
Klona przesadziłam na rabatę z korą i podsadziłam hostami, jedna jest tylko okazała (szkoda mi było ją dzielić) a reszta mizerne trochę, ale za free były.

Magnolia dostała stożki bukszpanowe, za rok dojdą kuleczki z poczekalnika lub berberysy.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:01, 30 maj 2017
Do góry
magnolia napisał(a)
Magdo, dzięki za to pytanie. Głupia baba ze mnie. Myślałam że turkuć w ogrodzie jest jeden i jak się go pozbędę to koniec kłopotów. A to wcale nie takie łatwe.
Filmik instruktarzowy, całkiem solidny:

https://www.youtube.com/watch?v=CtRuBKYUx28

pewnie i u mnie tez rezyduje ..kurcze czy mam rozumiec ze nalezy gada zlapac i ukatrupic? moze trutki na nornice jada jak wszystkożerny?
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 11:04, 30 maj 2017

Do góry
koniecznie, bo zapominam czasem.
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 10:50, 30 maj 2017

Do góry
magnolia napisał(a)
może być poczekała z montanami do jesieni? Zaraz wakacje a potem za moment bym je podzieła

Marto to chętnie poczekam. Będę się przypominać-dobrze?
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 10:26, 30 maj 2017

Do góry
może być poczekała z montanami do jesieni? Zaraz wakacje a potem za moment bym je podzieła
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 10:24, 30 maj 2017

Do góry
bardzo mi się podoba Twoja kobieca umiejętność operowania decyzjami umysłów męskich.
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 10:23, 30 maj 2017

Do góry
kasja83 napisał(a)

Miałam zagięty parol na Romę-ale trudno dostępna jest. Kupiłam więc Buckland.
To akurat jest na mojej liście

Ogłoszenie parafialne:
Nie ma jakaś dobra dusza chęci podzielić się carexem montaną??Potrzebuję do zadarnienia skarpy przy tarasie.Oczywiście koszty przesyłki pokrywam.

ja mogę Ci wysłać, ale teraz boję się je dzielić w upale
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:59, 30 maj 2017

Do góry
Magdo, dzięki za to pytanie. Głupia baba ze mnie. Myślałam że turkuć w ogrodzie jest jeden i jak się go pozbędę to koniec kłopotów. A to wcale nie takie łatwe.
Filmik instruktarzowy, całkiem solidny:

https://www.youtube.com/watch?v=CtRuBKYUx28
Zielonym od linijki - ogród Ivony 08:35, 30 maj 2017

Do góry
magnolia napisał(a)
mnie czasem pytają czy lawendę mam na sprzedaż, bo tak jej dużo.
Swoja drogą, to niezła sztuka mieć piękny ogród z warzywami na rabatach.
A piękny jest, bez dwóch zdań, więc zdziwnienie przyjmij jako podziw

No wiesz takie słowa od Ciebie - az się zarumieniłam Niech będą mobilizacją do dalszych działań.
Sprzeczność w ogrodzie 22:25, 29 maj 2017

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Do host dobre są jeszcze zurawki.
Orlików sama trochę do swoich posadzilam;tam gdzue6 hosty są mniejsze.
No wiesz ja mam naszpikiwane te hosty gęsto.
Nawet za gęsto. Ale zrobić jak ich chce się mieć dużo; )
skąd to znam, miałam kilka host, dokupiłam parę a teraz nie wiem gdzie to upchnąć bo cienia u mnie jak na lekarstwo....hosty w słońcu u mnie od razu żółkną żurawki właśnie miałam w tym miejscu zielone i żółte, żółte ładnie wyglądały przez sezon, chyba ich tam już jednak nie dam bo straszyły.....do cienia mam jaszcze 3 zawilce paproci u mnie pełno i rosła u mnie bezroblemowo w słońcu i nic im nie było, z uwga na to, że robimy też ogrodzenie eksmituję je w inne miejsce, tworząc taki leśny zakątek..eh te dylematy może macie pomysł na małe drzewko najlepiej wielopniowe? (tylko nie magnolia) chyba że wsadzić kolumnowego świerka plus np. małe coniki by w zimie też było zielono?
Ogród niby nowoczesny ale... 21:39, 29 maj 2017

Do góry
Magda70 napisał(a)

Będziesz miala front jak Magnolia
Tylko pamietaj o cięciu. To podstawa!!

będę pamiętać, chyba bym sie pochlastała gdybym miała ponad sto lawend wymieniać...
patrzę na zdjęcia z działki i wlasnie zaczynam Twój drugi watek i myslę sobie...chryste...czy napewno tam powinny być dzieci?? tak cudnie..
Ogród niby nowoczesny ale... 21:07, 29 maj 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

boooosko
ależ ja będę miała zajebisty front! i tak sobie myślę ze one takie zieloniutkie cieplutkie są.......

Będziesz miala front jak Magnolia
Tylko pamietaj o cięciu. To podstawa!!
Liliowo i kolorowo:) 20:57, 29 maj 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Danusia moj pierwszy wpis byl telefonem teraz ogladam na tablecie jak widze twoje rodki to mi sie serce kroi jakie piekne jak kwitna, w ogole ogrod caly w kwiatach. U mnie mrozy zrobiły duzo strat. Na poczatku myslalam, ze nie jest tak zle, ale teraz powinny kwitnac a tu paki zbutwiale.
Bzy mialy niesamowita ilosc kwiatow, wszystko zmarzlo, migdalek, buki, derenie, perukowce, modrzewie, cisy, trzmielina oskrxydlona, nawet wierzby mandzurskie.
Mowie ci ze mi sie nie dobrze robi chodze po dzialce i rozpaczam.

Dzialka u mnie ladna daleko od sasiadow ale wygwizdow, np w Warszawie -5 to tam -8 a i wiecej. Nigdy tyle strat nie mialam. Wiec nawet nie za bardzo mam co pokazywac. Dopiero byliny jak beda rosnoc i roze gdzies w połowie czerwca a nawet i pozniej. Teraz to dopiero sie wszystko odradza.
Mysmy mieli tutaj nawet zime dosyc mrozna.[/quot

Oj to chyba jeszcze zimniej było niż u mnie, u mnie też duże straty. Ale poczekaj z perukowcem bo dobrze, ze nie miałam czasu bo tez mi jeden przymroziło i o dziwo nowe doświadczenie bo wypuścił na nowo i nawet ma pąki)) trzmielina też wypuściła na nowo, ligustr taki piękny, tulipanowiec też daje rade, nawet magnolia zaczęła nowe liscie. U mnie największe straty są w różach po zimie bo z 60 róż od korzenia na nowo wypuszcza a niektóre też całkiem wymroziło, tak jak hortensje ogrodowe i wrzosy i lawendy ale częściowo. U mnie też bez sąsiadów, dlatego już kupuje rh tylko te -32.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:58, 29 maj 2017

Do góry
magnolia napisał(a)

bardzo się staram zaprzyjaźnić z aparatem, no i skupiam się na połączeniach,kompozycjach, więc czasem coś wyjdzie.
Dzięki.

Coraz bardziej lubię nasz ogród, mniej mnie wkurza co nie wyszło, a bardziej cieszy co jest.
Nawet turkuć podjadek w warzywniku mniej nie stresuje. Ale i tak go napoję ludwikiem

Marta...jaką proporce stosujesz na turkucia?
Mamy go nad jeziorem...
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:35, 29 maj 2017

Do góry
magnolia napisał(a)

Ja to juz nie wiem Marta co pisać... Za każdym razem idealnie pięknie!
A to jak obraz wygląda
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies