Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Wichrowe wzgórze 22:01, 16 lip 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Vivo, chyba za twoją przyczyną sprowadzę do siebie floksy..piękne!

Irenko, pomyliłaś mnie z Vivą? Nie szkodzi - tak czy tak, polecam floksiki
Wichrowe wzgórze 21:56, 16 lip 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)
Moniko, a znasz może miejsce gdzie można tę WaC kupić? Poza Austinem bo to jakieś chore pieniądze są, kiedy się transport doliczy. Może w Niemczech?
Floksy rzeczywiście wspaniałe. I niezwykle różnorodne

Tak, w Niemczech, w Rosen Goenewein
Wichrowe wzgórze 21:56, 16 lip 2012

Do góry
eliza3 napisał(a)
Ja też lubię floksy. Najbardziej białe, ale te jaśniutkie (białe?) z różowym środeczkiem też śliczne.

Te białe z różowym środeczkiem również lubię .
Wichrowe wzgórze 17:19, 16 lip 2012

Do góry
Moniko, a znasz może miejsce gdzie można tę WaC kupić? Poza Austinem bo to jakieś chore pieniądze są, kiedy się transport doliczy. Może w Niemczech?
Floksy rzeczywiście wspaniałe. I niezwykle różnorodne
Wichrowe wzgórze 17:07, 16 lip 2012

Do góry
Vivo, chyba za twoją przyczyną sprowadzę do siebie floksy..piękne!
Wichrowe wzgórze 17:03, 16 lip 2012

Do góry
Ja też lubię floksy. Najbardziej białe, ale te jaśniutkie (białe?) z różowym środeczkiem też śliczne.
Wichrowe wzgórze 16:51, 16 lip 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)
...O floksach przyznam, że nie myślałam. Będę z różami sadzić gaurę, szałwię, lawendę i alchemilla (o ile pamiętam to się przywrotnik nazywa). I jeszcze takie wysokie dzwonki białe i niebieskie. ALe jak wkleisz te zdjęcia to sobie na pewno pooglądam i kto wie...?
A tymczasem mam pytanie. Otóż pooglądałam sobie William and Catherine i bardzo bym chciała mieć! W Holandii nigdzie nie znalazłam. Czy znasz może adres niemieckiej szkółki, w której można tę różę kupić? Bardzo bym była wdzięczna I jeszcze powiedz którą białą wolisz - WaC czy Winchester Cathedral? Pozdrowienia

Jeśli chodzi o róże, to zdecydowanie, bez dwóch zdań polecam William&Catherine. Ja osobiście nie przepadam za chorowitym Winchesterem. Wydaje mi się też, że William jest bardziej żywotny, ale to pierwsze obserwacje, bo mam dopiero pierwszy rok tę różę.
Niedługo zakwitnie, to wstawię fotki.
Z białych z lekko kremową nutą warta polecenia jest również Clair Austin. Chyba wstawiałam gdzieś fotki.
Co do floksów...
Osobiście uwiebiam tę bylinkę, we wszystkich kolorach, choć biały jest najpiękniejszy. Co roku kupuję jednak nowe odmiany, bo mam do nich słabość

Floksy rosną kępami, pędy mają proste, dość wysokie - w zalezności od odmiany nawet do 1m.
Moje roślinki 14:23, 16 lip 2012

Do góry
Maju ,pieknie u ciebie kwitnie wszystko.Do mieczyków u mnie daleko,nawet floksy jeszcze nie kwitną.Chciuałm spytać czy słonecznik ozdobny masz ze swoich nasion?U mnie niektóre wystrzeliły na 3 metry,a na opakowaniu piszą 50-60cm.Nie wiem czy można zebrać z nich nasiona,nigdy nie próbowałam.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 15:10, 15 lip 2012

Do góry
Pojechałam bo nie wytrzymałam dziś do Kań i kogo spotkałam?? hehe... Anulę z Pawłem na rowerkach.

A to moje nowe nabytki, werbeny kolejne, trawy i białe floksy, na hidcotowej dobrze rosną.

Ogrodnik mimo woli 11:53, 15 lip 2012

Do góry
Aniu ale u ciebie się dzieje, ma Jotka rację, leprze to od seriale w tv ogród pięknisty, te wszystkie jeżówki lilie ,liliowce, floksy i wszystkie inne przyprawiają o zawrót głowy i w tym wszystkim Ty pełna wigoru, roześmiana i ciągle coś robiąca Ania przygoda w oczku rozbawiła mnie, ale też trochę się zmartwiłam, bo przecież o wypadek nie trudno i co wtedy?...Strasznie żałuję, że nie będę mogła zobaczyć tego wszystkiego w realu
Ogrodnik mimo woli 10:56, 15 lip 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Brawa dla Danusi za jej życzliwość koleżeńską, Ania nie szalej z ogrodem, nie musi być na tip top, lepiej zadbaj o zdrowie, cobyś się nam na spotkanie nie rozłożyła i o pracę coby Cię nie wyleli i drugi raz patrz pod nogi dobranoc floksy i inne piękne Masz i ode mnie floksa właśnie rozkwita Sherbet Blend

Aniu ogród u mnie niegdy nie bedzie na tip-top.... Niestety zakupiłam bukszpany.. i leżały półtora tygodnia przysypane z lekka ziemią (czyt. byle jak i nie wszystkie...)... mam nadzieję że sie przyjmą......
Takiego floksika nie mam..... ale ograniczam chciejstwa..szkoda, ale miesce już zagospodarwoane.... nawet w liczbie okazów "za dużo"
I teraz mam takie rabatki... bukszpaników prawie nie widać.... za to widać brak Tip-top....

Ogrodnik mimo woli 23:14, 14 lip 2012

Do góry
Brawa dla Danusi za jej życzliwość koleżeńską, Ania nie szalej z ogrodem, nie musi być na tip top, lepiej zadbaj o zdrowie, cobyś się nam na spotkanie nie rozłożyła i o pracę coby Cię nie wyleli i drugi raz patrz pod nogi dobranoc floksy i inne piękne Masz i ode mnie floksa właśnie rozkwita Sherbet Blend
Ogrodnik mimo woli 18:14, 14 lip 2012

Do góry
asc napisał(a)

strzelam i mam nadzieję celnie przekwitła tawułka Ajakiegośtam ... liatra ... i tu mam dylemat floksy czy płomyk ? ... jak strzeliłam choc jedno tzn, że neuron coś tam działa ...

260 !!! bukszpanów ... a ja szaleje bo 6 kupiłam ... ale bal ))))
SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 21:22, 13 lip 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Po powrocie do domu zamiast trawy zastałam busz!!!
udało mi się obstrzyc ją pomiędzy opadami deszczu
dzisiaj miałam zamiar zająć się chwastami...........z rana nawet wyjrzało słoneczko
Niestety pogoda popsuła się i znowu padało........... nie zrobiłam nic .....w ogrodzie oczywiście !!!
Na szczęście złapałam troszkę porannego słońca

Widok z okna kuchennego, jeszcze zanim słonko zaszczyciło mnie swą obecnością....

Widok z okna na piętrze.......widać jak pięknie świeciło szkoda, że tak krótko

Jeszcze wczorajsze zdjęcie......chciałam złapać tawułkę przed pełnym rozkwitem (kto wie....może przez te deszcze wogóle jej się nie uda )

Ślicznie u Ciebie... Oj ślicznie... A tawulka bez pełnego rozkwitu tez cudna. Trawkę masz taka soczyscie zielona!!! serdecznie Cię pozdrawiam i tez z utęsknieniem czekam na słońce

Diano, pod twoją nieobecność, ktoś musiał chyba dbać o ogród, bo jest wypieszczony n maksa!
ślicznie tam u ciebie i bardzo pomysłowo porobione rabaty, a połączenie żywotników i lawendy super!
tawuła i chyba te czerwone kwiaty? floksy? też piękne

Irenko dziękuję za komplementy
Pod moją nieobecnośc sąsiadka podlewała kwiatki w doniczkach - dziękować
Nikt niestety nie przychodzi i nie wyrywa chwastów
Na zdjęciach zapewne nie widać tych niedociągnięć..........widoki z okna na parterze i z góry chwasty ciężko dostrzec
Tam gdzie jest kora-faktycznie chwasty nie rosną.....nie było mnie 7 dni i wygląda ok.W innych miejscach mam włókninę z wygody jeszcze nie ma żwirku więc wygląda tak sobie , ale chwasty wpychają się tylko obok roślin a nie wszędzie
Zdjęcie robione po obstrzyżeniu trawy( wyjechałam z kosiarką w dniu kiedy wróciłam)- nie mogłam na nią patrzeć !!
Przy kaskadzie nie mam włókniny i przed wyjazdem nie zdążyłam zająć się chwaściorami...........widok nie wart pokazania
Chyba te proste linie obwódek bukszpanowych na każdej rabacie daja efekt zadbania bo wszystko wydaje się ułożone ale rzeczywistość..............
pozdrawiam
SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 12:52, 13 lip 2012

Do góry
Monika352 napisał(a)

Po powrocie do domu zamiast trawy zastałam busz!!!
udało mi się obstrzyc ją pomiędzy opadami deszczu
dzisiaj miałam zamiar zająć się chwastami...........z rana nawet wyjrzało słoneczko
Niestety pogoda popsuła się i znowu padało........... nie zrobiłam nic .....w ogrodzie oczywiście !!!
Na szczęście złapałam troszkę porannego słońca

Widok z okna kuchennego, jeszcze zanim słonko zaszczyciło mnie swą obecnością....

Widok z okna na piętrze.......widać jak pięknie świeciło szkoda, że tak krótko

Jeszcze wczorajsze zdjęcie......chciałam złapać tawułkę przed pełnym rozkwitem (kto wie....może przez te deszcze wogóle jej się nie uda )

Ślicznie u Ciebie... Oj ślicznie... A tawulka bez pełnego rozkwitu tez cudna. Trawkę masz taka soczyscie zielona!!! serdecznie Cię pozdrawiam i tez z utęsknieniem czekam na słońce

Diano, pod twoją nieobecność, ktoś musiał chyba dbać o ogród, bo jest wypieszczony n maksa!
ślicznie tam u ciebie i bardzo pomysłowo porobione rabaty, a połączenie żywotników i lawendy super!
tawuła i chyba te czerwone kwiaty? floksy? też piękne
"Baśniowy" Ogród 22:21, 12 lip 2012

Do góry
Basiu... lilowce rosna wszędzie.. upchniesz Jest pełny i cudny..... floksy też ......
Ogródek Hanusi po zimie 16:25, 12 lip 2012

Do góry
Witaj Zuza! I tak jesteśmy sąsiadkami! I mam nadzieję na spotkanie,bo może w sierpniu będę trochę wolniejsza.Dziewczyny od Ciebie planują jakieś spotkanie,może wojewódzkie?
Muszę się wczytać w ich wątki.
Twoje floksy śliczne,zapach uwielbiam.Ja mam dopiero małe sadzonki,ale też już kwitną,ale nie tak obficie.
Pozdrowienia dla mamy.W pewnym wieku,może się już nie chcieć,nie dziw się.Ale ma Ciebie......i to jest ważne.
Ściskam serdecznie. Kwiatek z podróży..... dla ciebie agapant.
Moje poletko 08:51, 09 lip 2012

Do góry
Przetacznik napisał(a)
wspaniałe lilie, i floksy takie bogate, czekam niecierpliwie na moje floksy, bo nie wiem na jaki kolor zakwitną, jak kupowałam działkę, to było już jesiennie i po kwitnieniu...

takie czekanie to też kolejny element ogrodu co będzie? jakie będzie? Pozdrawiam
Moje poletko 22:26, 08 lip 2012

Do góry
wspaniałe lilie, i floksy takie bogate, czekam niecierpliwie na moje floksy, bo nie wiem na jaki kolor zakwitną, jak kupowałam działkę, to było już jesiennie i po kwitnieniu...
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:37, 04 lip 2012

Do góry
i na koniec dzisiaj
krzaczek róży - królowa Elżbieta

zaświeciło słonko na wieczór

floksy - mam ich za mało i lilia na którą czekam bo nowa

domek dla elfów

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies