Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Ogród w budowie - nieustającej 13:15, 29 kwi 2012

Do góry
Zdjęcia z dzisiejszego poranka:
Floksy już prawie w całej okazałości:

Kawałki rabat:

Kwitnący sad:

A tutaj mój kawałek łąki z drzewami owocowymi, wystrzygłam kosiarką dojścia do jabłonek

Moje roślinki 12:29, 29 kwi 2012

Do góry
Kochani,jakoś ogarniam parapety.Jak wysadzę po 15tym te rośliny do gruntu to czekam mnie druga tura parapetowej plantacji.W kolejce czekają już nasiona goździków brodatych,ostróżek wieloletnich i dzwonków brzoskwiniolistnych.

Robert chętni przyjmę floksy,tylko zastanawiam się co Tobie wysłać w zamian?Nie wiem co by Cię interesowało?

Właśnie spoglądałam na termometr,mamy 30 stopni w cieniu!
Moje poletko 23:50, 28 kwi 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
piękne masz te floksy szydlaste a u mnie chyba wszystkie wymarzły bo jeszcze się nie pokazują a co gorsza zmarzły mi 3 duże donice białego agapantu dzisiaj wszystkie cebule wywalałam i jak Celinko widzę,że "słoneczko" zaświeciło?

Zaświeciło ale czy powodem do radości może być kolejna wiosenka ,która mi dzisiaj strzeliła?
Hmmm .Jestem zdrowa,-taką mam nadzieję,-dzieciaki ,mam fajne M,też może być
A że człek już nie młody i piękny ,no cóż!! Tylko piękny!!
I do przodu!!
.
Moje poletko 23:35, 28 kwi 2012

Do góry
piękne masz te floksy szydlaste a u mnie chyba wszystkie wymarzły bo jeszcze się nie pokazują a co gorsza zmarzły mi 3 duże donice białego agapantu dzisiaj wszystkie cebule wywalałam i jak Celinko widzę,że "słoneczko" zaświeciło?
Mój 4 arowy azyl... 23:21, 28 kwi 2012

Do góry
Posadziłam dziś dalie
Wystarczyły dwa dni ciepła i wszystko rozkwitło! Kwitną jak oszalałe czereśnie, śliwy, brzoskwinie i wiśnie!

Omieg w pełni kwitnienia

I floksy szydlaste

Moje roślinki 23:48, 27 kwi 2012

Do góry
Maju, moje hosty też są na tym samym etapie. W tym roku pomarzły mi floksy szydlaste, a tak pięknie kwitły wiosną No coż, u wszystkich są jakieś straty
Mój 4 arowy azyl... 23:07, 27 kwi 2012

Do góry
Nie wybrałam się dziś na działkę, domowe zaległosci nadrabialam. Zdjęcia wczorajsze...

Bergenie dziś pewnie już całkiem się rozwinęły, tak było gorąco!

i floksy szydlaste również...

A fiołki są prawie wszędzie
Ogrodnik mimo woli 21:58, 25 kwi 2012

Do góry
wiem , że te floksy są z zeszłego roku......
też je mam .......
kwitną duuuuuużo pózniej
ogólnie mówiąc...........u Ciebie szybciej kwitnie wszystko
Ogrodnik mimo woli 10:29, 25 kwi 2012

Do góry
Aniu, wsiowy ogródek super jest! Kolorowy i pachnący, floksy uwielbiam!
Ogrodnik mimo woli 23:11, 24 kwi 2012

Do góry
Ja z tej listy na razie tylko floksy mam aleeee nadrobię, nadrobię (za 3 lata ale nadrobię )
Ogrodnik mimo woli 23:09, 24 kwi 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)
A ja uwielbiam "wsiowe" ogródki. Floksy, "gwoździki", kosmosy kocham

Ja też tyl;e że kosmosów jeszcze nie mam Ale reszta już jest
Ogrodnik mimo woli 23:07, 24 kwi 2012

Do góry
A ja uwielbiam "wsiowe" ogródki. Floksy, "gwoździki", kosmosy kocham
Ogrodnik mimo woli 22:41, 24 kwi 2012

Do góry
Agata...floksy są z zeszłego roku

Marzenko..od zeszłego roku zaczęłam wstawiać kartki z nazwami.... jesienię na prośbę koleżanki zaczęłam robić taką mini wizytówke ogrodu...i przy okazji zaczęłam zapisaywać nazwy tego co mam..... i tym sposobem ok 20% okazów dostało nazwy Część ustalę jak zacznie kwitnać .... a większość pozostanie bezimienna Miałam zapisywac, ale tylko w ostatnim czasie kupiłam...bez nazwy.... jednak moje bałaganiarstwo ciągle bierze górę
Ogrodnik mimo woli 22:23, 24 kwi 2012

Do góry
Mije floksy .... mam już ich całkiem spora kolekcję We wsiowym musi być sielsko i anielsko i kolorowo.... to takie babcine kwiatki, ale kwitna długo ..... przedstawię kilka z kolekcji.... białe i czerwone pokazałam , jakieś rózwe dla Jagny też..więc kilka innych... wiele jest bezimiennych, więc tylko te co wiem co mam

Junior Dance

Pixie Miracle

Junior Bouqet

PEPPERMINT TWIST

Ogrodnik mimo woli 20:10, 24 kwi 2012

Do góry
Witaj Aniu - wydawałoby się, że znam Twój ogród, a okazuje się, że ciągle jest coś nowego, co w nim zachwyca. Floksy obłędne!!!! Ja w tym roku posadziłam pierwszego, w kolorze białym
Ogrodnik mimo woli 18:25, 24 kwi 2012

Do góry
Martek napisał(a)

Te floksy to bym zjadła. Są słodkie dosłownie i w przenośni. Kolory moich ulubionych lodów. Frycka nie przesuszyłaś, bo on przyjechał mokry, zlany prawidłowo. Zbadamy, wstawimy na obserwację, odżywimy i postawimy Frycka na nogi.

Ja te żółte

No to grozi ci śmierć głodowa.... bo zostało sie go mało po zimie i po przenosinach resztek...
Może w takim razie inne menu????
Ogrodnik mimo woli 18:02, 24 kwi 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Te floksy to bym zjadła. Są słodkie dosłownie i w przenośni. Kolory moich ulubionych lodów. Frycka nie przesuszyłaś, bo on przyjechał mokry, zlany prawidłowo. Zbadamy, wstawimy na obserwację, odżywimy i postawimy Frycka na nogi.

Ja te żółte
Ogrodnik mimo woli 15:29, 24 kwi 2012

Do góry
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 01:04, 24 kwi 2012

Do góry
potwierdzam, że było to nie pierwsze i napewno nie ostatnie nasze spotkanie, co więcej mam nadzieję, że będą częstsze z Martą nie można się nudzić a rozmowy (nie tylko o ogrodzie ) nie mają końca w zasadzie to zobaczyłyśmy się chyba pierwszy raz na Targach Ogrodniczych Eden w 2011 r.?
Marta, bardzo Tobie dziękuję za wspaniałą gościnę u Ciebie w domu i ogrodzie, no i za białe floksy, które chciałam mieć dzięki za wizytę na mojej działce, ale również za tak ładny opis (wzruszyłam się), który potwierdza, że dobrze mnie już znasz Masz dar ładnego pisania i opowiadania jak to czytam, to widzę oczyma duszy już ten ogród i jak sobie siedzimy wreszcie na tej werandzie zaproszenie już masz oczywiście ja bym chciała już, żeby to stało się rzeczywistością, ale ogród (i życie) uczy mnie cierpliwości...oj tak tak ))
Dzięki za wsparcie i za wiarę, że dam radę choćby to miało zabrać trochę czasu Liczę, że uda nam się zorganizować trochę "zielonych" wypadów, o których rozmawiałyśmy

Rajski ogród Ani 21:27, 23 kwi 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)
Aniu, dzisiaj czyściłam roślinki po zimie i ...... uprzejmie donoszę, że wszystko od Ciebie się przyjęło nie dziękuję oczywiście, bo jeszcze zapeszę )) sasanki (czekam na kwiatka), wiciokrzew - już wypuścił listki i zacznie wspinaczkę po siatce a przy nim jeszcze wyszły zielone cienkie listki (?), floksy też już się pokazały czy o czymś zapomniałam?
aaaaaa, i mam pytanie kiedy wysiewać ten kosmos do gruntu - czy już? )
Kasiu bardzo się ciesze, ze roślinki przezimowały, nie zapomnij zrobić fotki jak coś zakwiotnie kosmosy możesz już wysiać, tylko nie za gęsto
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies