Moniko, a znasz może miejsce gdzie można tę WaC kupić? Poza Austinem bo to jakieś chore pieniądze są, kiedy się transport doliczy. Może w Niemczech?
Floksy rzeczywiście wspaniałe. I niezwykle różnorodne
Jeśli chodzi o róże, to zdecydowanie, bez dwóch zdań polecam William&Catherine. Ja osobiście nie przepadam za chorowitym Winchesterem. Wydaje mi się też, że William jest bardziej żywotny, ale to pierwsze obserwacje, bo mam dopiero pierwszy rok tę różę.
Niedługo zakwitnie, to wstawię fotki.
Z białych z lekko kremową nutą warta polecenia jest również Clair Austin. Chyba wstawiałam gdzieś fotki.
Co do floksów...
Osobiście uwiebiam tę bylinkę, we wszystkich kolorach, choć biały jest najpiękniejszy. Co roku kupuję jednak nowe odmiany, bo mam do nich słabość
Floksy rosną kępami, pędy mają proste, dość wysokie - w zalezności od odmiany nawet do 1m.
Maju ,pieknie u ciebie kwitnie wszystko.Do mieczyków u mnie daleko,nawet floksy jeszcze nie kwitną.Chciuałm spytać czy słonecznik ozdobny masz ze swoich nasion?U mnie niektóre wystrzeliły na 3 metry,a na opakowaniu piszą 50-60cm.Nie wiem czy można zebrać z nich nasiona,nigdy nie próbowałam.
Aniu ale u ciebie się dzieje, ma Jotka rację, leprze to od seriale w tv ogród pięknisty, te wszystkie jeżówki lilie ,liliowce, floksy i wszystkie inne przyprawiają o zawrót głowy i w tym wszystkim Ty pełna wigoru, roześmiana i ciągle coś robiąca Ania przygoda w oczku rozbawiła mnie, ale też trochę się zmartwiłam, bo przecież o wypadek nie trudno i co wtedy?...Strasznie żałuję, że nie będę mogła zobaczyć tego wszystkiego w realu
Aniu ogród u mnie niegdy nie bedzie na tip-top.... Niestety zakupiłam bukszpany.. i leżały półtora tygodnia przysypane z lekka ziemią (czyt. byle jak i nie wszystkie...)... mam nadzieję że sie przyjmą......
Takiego floksika nie mam..... ale ograniczam chciejstwa..szkoda, ale miesce już zagospodarwoane.... nawet w liczbie okazów "za dużo"
I teraz mam takie rabatki... bukszpaników prawie nie widać.... za to widać brak Tip-top....
Brawa dla Danusi za jej życzliwość koleżeńską, Ania nie szalej z ogrodem, nie musi być na tip top, lepiej zadbaj o zdrowie, cobyś się nam na spotkanie nie rozłożyła i o pracę coby Cię nie wyleli i drugi raz patrz pod nogi dobranoc floksy i inne piękne Masz i ode mnie floksa właśnie rozkwita Sherbet Blend
strzelam i mam nadzieję celnie przekwitła tawułka Ajakiegośtam ... liatra ... i tu mam dylemat floksy czy płomyk ? ... jak strzeliłam choc jedno tzn, że neuron coś tam działa ...
260 !!! bukszpanów ... a ja szaleje bo 6 kupiłam ... ale bal ))))
Irenko dziękuję za komplementy
Pod moją nieobecnośc sąsiadka podlewała kwiatki w doniczkach - dziękować
Nikt niestety nie przychodzi i nie wyrywa chwastów
Na zdjęciach zapewne nie widać tych niedociągnięć..........widoki z okna na parterze i z góry chwasty ciężko dostrzec
Tam gdzie jest kora-faktycznie chwasty nie rosną.....nie było mnie 7 dni i wygląda ok.W innych miejscach mam włókninę z wygody jeszcze nie ma żwirku więc wygląda tak sobie , ale chwasty wpychają się tylko obok roślin a nie wszędzie
Zdjęcie robione po obstrzyżeniu trawy( wyjechałam z kosiarką w dniu kiedy wróciłam)- nie mogłam na nią patrzeć !!
Przy kaskadzie nie mam włókniny i przed wyjazdem nie zdążyłam zająć się chwaściorami...........widok nie wart pokazania
Chyba te proste linie obwódek bukszpanowych na każdej rabacie daja efekt zadbania bo wszystko wydaje się ułożone ale rzeczywistość..............
pozdrawiam
Po powrocie do domu zamiast trawy zastałam busz!!!
udało mi się obstrzyc ją pomiędzy opadami deszczu
dzisiaj miałam zamiar zająć się chwastami...........z rana nawet wyjrzało słoneczko
Niestety pogoda popsuła się i znowu padało........... nie zrobiłam nic .....w ogrodzie oczywiście !!!
Na szczęście złapałam troszkę porannego słońca
Widok z okna kuchennego, jeszcze zanim słonko zaszczyciło mnie swą obecnością....
Widok z okna na piętrze.......widać jak pięknie świeciło szkoda, że tak krótko
Jeszcze wczorajsze zdjęcie......chciałam złapać tawułkę przed pełnym rozkwitem (kto wie....może przez te deszcze wogóle jej się nie uda )
Ślicznie u Ciebie... Oj ślicznie... A tawulka bez pełnego rozkwitu tez cudna. Trawkę masz taka soczyscie zielona!!! serdecznie Cię pozdrawiam i tez z utęsknieniem czekam na słońce
Diano, pod twoją nieobecność, ktoś musiał chyba dbać o ogród, bo jest wypieszczony n maksa!
ślicznie tam u ciebie i bardzo pomysłowo porobione rabaty, a połączenie żywotników i lawendy super!
tawuła i chyba te czerwone kwiaty? floksy? też piękne
Witaj Zuza! I tak jesteśmy sąsiadkami! I mam nadzieję na spotkanie,bo może w sierpniu będę trochę wolniejsza.Dziewczyny od Ciebie planują jakieś spotkanie,może wojewódzkie?
Muszę się wczytać w ich wątki.
Twoje floksy śliczne,zapach uwielbiam.Ja mam dopiero małe sadzonki,ale też już kwitną,ale nie tak obficie.
Pozdrowienia dla mamy.W pewnym wieku,może się już nie chcieć,nie dziw się.Ale ma Ciebie......i to jest ważne.
Ściskam serdecznie. Kwiatek z podróży..... dla ciebie agapant.
wspaniałe lilie, i floksy takie bogate, czekam niecierpliwie na moje floksy, bo nie wiem na jaki kolor zakwitną, jak kupowałam działkę, to było już jesiennie i po kwitnieniu...
takie czekanie to też kolejny element ogrodu co będzie? jakie będzie? Pozdrawiam
wspaniałe lilie, i floksy takie bogate, czekam niecierpliwie na moje floksy, bo nie wiem na jaki kolor zakwitną, jak kupowałam działkę, to było już jesiennie i po kwitnieniu...