Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój zielony świat 21:32, 06 kwi 2014

Do góry
Teraz skończył się już okres kiedy pojedyncze rośliny (krokusy, przebiśniegi, ranniki, iryski) cieszyły i przyciągały wzrok. Pojawiła się wiosna zaawansowana, a wraz z nią konkurencja. Spójrz, spójrz na mnie! Ja mam nowy zielony listek, a ja żółty, a ja mam taki ładny srebrny. Ja kwitnę na różowo, a ja na niebiesko i jeszcze pachnę. Wołają z każdej strony... Spójrz na mnie!

Kosaciec Variegata i żurawka Georgia Peach

Cebulica

Żagwin

Leszczyna Concorta

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:32, 06 kwi 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)

... A ja latam po wszystkich wątkach jak dzika i wszystkie magnolie oglądam ,żeby za rok wiedzieć na jaką sie ewentualnie zdecydować , bo musz mieć naprawdę kompakta

Ale " Gienia ".... Haha.. Lekko ją przechrzciłam na moją ciocię ..

Ściskam Aganiu

Szukaj, a znajdziez

Kubusiowo II 21:32, 06 kwi 2014

Do góry
A my byliśmy w Kubusiowie od środy do soboty rana Pogoda nam bardzo dopisała Założenia na ten wyjazd wykonane także jestem zadowolona

Na warzywniku pracowały 3 pokolenia Panów A oto co robili

Mazury i mój kawałek ziemi 21:30, 06 kwi 2014

Do góry
Ewa4 napisał(a)
A to zakup mojej córki .

śliczne zakupy, widać że córcię zaraziłaś ogrodomanią czyli następczyni już jest
Mój zielony świat 21:27, 06 kwi 2014

Do góry
Zaległe zdjęcia wczesnej wiosny

Piaskownia na zakręcie 21:27, 06 kwi 2014

Do góry
Trochę dzisiejszego dnia

Kwitną jagody kamczackie

Mazury i mój kawałek ziemi 21:24, 06 kwi 2014

Do góry
A to zakup mojej córki .
Mój zielony świat 21:24, 06 kwi 2014

Do góry
Biedroneczka i bzyczek

Działka wkoło Lubczyka :) 21:23, 06 kwi 2014

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
No masz powód do dumy Ale kawał roboty za wami a ile radosci Pozdrawiam serdecznie

no nie powiem, że łatwo było, ale już zrobione i mam nadzieję, że teraz to już same przyjemności z tego nawadniania chociaż to jeszcze nie koniec łapatologicznych prac-jeszcze przygotowanie ziemi pod trawnik i wykopanie fundamentu pod ogrodzenie frontowe
chyba damy radę
pozdrawiam :*
Szmaragdowy Zakątek 21:23, 06 kwi 2014

Do góry
Nikita napisał(a)
luiza_jukubo.. – drugi raz je ciachniesz to kulki będę na pewno !

Alisonek, Luckaa – oj dziewczyny, troszkę mojej skromnej wiedzy o iglakach….Whipcord to karłowa odmiana tuji o pokroju kulistym, dorasta max do 1 metra. Jest jeszcze jedna tuja, bardzo podobna do Whipcorda, lecz raczej krzaczasto-stożkowa, dorasta nawet do 4 m i jest to tuja Filiformis.

To mój to będzie Whipcord jest, wstawiam jesienną fotę daj znać to wyrzucę jak obejrzysz
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:19, 06 kwi 2014

Do góry
kasiek napisał(a)
Buziak Aganiu za mahonie i wilczomlecz - jesteś cudowna !
Teraz napaliłam siena wilczomlecze - bo widze jak cudownie tulipki z nimi wyglądają

Cieszę się, że sprawiłam radość, jeszcze tych żółciutkich mogę ci dać

Działka wkoło Lubczyka :) 21:14, 06 kwi 2014

Do góry
Mirka napisał(a)
Ale mam szczęście przychodzę w odwiedzinki a gospodyni poszła spać spokojnej nocy Kasiu też się dziś natyrałam

przepraszam, że taka niekulturalna jestem! muszę się poprawić
i przyznam się szczerze, że dopiero dziś wsadziłam do ziemi gałązki pęcherznicy mam nadzieję, że nie będzie za późno i coś z tego będzie
i teraz dowód obrazkowy

dziękuję raz jeszcze
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 21:13, 06 kwi 2014

Do góry
butterfly napisał(a)
A prosze bardzo - foto robione przed chwila.
Od wczoraj leje, jakby słońce wyszło to otworzyłyby sie... ale czarne królowe to one na pewno nie są...

To sa dwa obok siebie, mają raczej zielony pasek..

...moje są inne - z paskiem czerwonym...i było tą czerwień widac od razu...rany ale pomieszali.... sama nie wiem czy się śmiac czy płakac...jak się okaże że każdy ma z biedro co innego...
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:13, 06 kwi 2014

Do góry
iwonaal napisał(a)
Pozdrawiam, z jałowców zawsze można zrobić bonzai.

Czeka mnie ta zabawa, bo u mnie rośnie dużo jałowców........ale głównie sosny i świerki

jodełki też rosną

Hebe 21:12, 06 kwi 2014

Do góry
Moje "hebe sutherlandii" ( poprawcie mnie jak się mylę )

Mam ich kilka, wyjątkowo dobrze zniosły tegoroczną łagodną zimę i mają się doskonale.
Od 3 sezonów rośną u mnie na rabacie kwaśnej - w towarzystwie wrzosów i wrzośców.
Okrywam je gałęziami świerkowymi na zimę.

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:11, 06 kwi 2014

Do góry
Margarete napisał(a)
Ale masz szczęście z tą Genia, że od razu w pierwszym roku zakwitła ci..... a taki sobie patyczek był...no, no,no.
Ja w sumie jej nie kupiłam, bo jak dotarłam do OBI to same marne sztuki zostały, były juz przebrane a w centrum ogrodniczym były same wielkie, kwitnące..po 360 zł...
Ale sie napaliłam i za rok na pewno kupię, a może jesienia promocje jakieś trafię.....

Moja Susan będzie miała 9 kwiatów ( w ub roku miała szt. 1 ) oczywiście jak mi ich pies nie obgryzie, wczoraj przegoniłam moją sukę od magnolii, stała obok i skubała pączki magnolii..........nie wiem czy one slodkie są czy jakie......nie próbowałam sama.............widocznie smakowały jej..
Sasanki cudne - dzis tez kupiłam sobie 3 szt tyle że takie fioletowe......ale tez ładne.

Małgosiu, fioletowe saski są najładniejsze, a te różowe też ładne, mam tak z czystej ciekawości,sunia niegrzeczna..........Genie jeszcze nie rozkwitła

ogrodoweimpresjejolki 21:07, 06 kwi 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Świetne przypomnienie. O ile mnie pamięć nie myli, piwonia, zawsze kwitła na początku maja.
A tu u Ciebie będzie kwiat już za moment.
Uściśnij Markowi łapkę ode mnie. Za dobre sprawowanie i dyskretne przejęcie pałeczki ogrodowej z Twoich rąk, należą mu się gratulacje.

Haniu, dzięki różnym odmianom piwonii i sadzeniu ich w różne pod względem nasłonecznienia miejsca ciesze się nimi od maja do lipca
W zeszłym roku kupiliśmy dwie nowe. Jedna przeżyła na pewno, tylko czy zakwitnie w tym roku ???

Aniu, zobacz jak ładnie na tle maty prezentują się młode listki pęcherznicy

Jesienią 3 patyki z niej ucięłam i ... ukorzeniły się
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 21:07, 06 kwi 2014

Do góry
Imprezowy weekend był...............i fotografii nie zabrakło, cieszę się, że chabezie ode mnie się przydały..........żeby tylko jeszcze się przyjęły, ale Ty to już o to zadbasz

Ładna elewacja powstaje

Podziwiam tym bardziej, bo ekstra kwietnik wygląda
Moja działka. 20:58, 06 kwi 2014

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
I moja różanka
[i

cudnie
Moja działka. 20:57, 06 kwi 2014

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
A to wczorajsze kwiatki
[

Sliczny kolor
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies