Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Luki 15:30, 01 cze 2014

Marto witam

Dzięki Sebek, pstrokata ale podoba mi się. Spotkanie zakupowe jak najbardziej bardzo udane... zobaczyłem co miałem i moge planować nową rabate

Kasiu a szkółka znajduje się 20km od Częstochowy, tyle samo ja do niej mam

Kasik dziękuje za odwiedziny... mój wątek to nic specjalnego i już troszke długi się zrobił, polecam ewentualnie pismo obrazkowe z tego roku od zeszłego roku sporo się zmieniło i nadal będzie się zmieniać.

Ewelino dziękuje jeszcze sporo roślin brakuje no i też pomysłu, ale wszystko w swoim czasie, musze zmienić odmiany żurawkowe na kolejną fale bo te, które planowałem są niedostępne.
boguslawa_ma... 15:47, 01 cze 2014

Luki napisał(a)
No i powoli zaczyna się to na co czekam najbardziej... lilie i liliowce.
Lili w tym roku u mnie ubyło przez przeóbke rabaty i nornice, ale będę to naprawiał

Liliowce zaczęły obficie wypuszczać pędy kwiatowe... niestety opóźnione tegoroczne nowości nie zakwitną, ale nawet tego nie komentuje.

Łukasz podzielę się z tobą liliami jesienią

iwonaal 17:53, 01 cze 2014

Przepiękny widok z góry.
Luki 19:53, 01 cze 2014

Niedzielny obchód

AgnieszkaW 19:59, 01 cze 2014

Niedzielny obchód bardzo przyjemny
Luki 20:01, 01 cze 2014

Do znudzenia, ale jestem w tym roku zachwycony i zadowolony

Na koniec zapleczo-warzywniko-miniszkółka, w sumie do warzywnika temu czemuś daleko, ale powstało z 3 tygodniowym opóźnieniem. Może za miesiąc będzie można nazwać to warzywnikiem
Luki 20:04, 01 cze 2014

Bogusiu z grzeczności nie odmówie

Iwonko dziękuje bardzo

Agnieszko już nie dużo brakuje mi do pełnego zadowolenia i uznania każdego spacerku za przyjemny Jeszcze rok prac i zmian...
malgorzata_s... 20:06, 01 cze 2014

Luki możesz te fotki co dzień wstawiać Mnie nie znudzą A ta mocno pomarańczowa żurawka to jak ma na imię?
Agatan24 20:09, 01 cze 2014

Hej fajowskie te żurawki u Ciebie ja też już kupiłam kilka i nawet wsadziłam, a powiedz czy Ty je czymś nawozisz że tak ładnie rosną?
Luki 20:48, 01 cze 2014

Gosiu wiem wiem, codziennie robie jej zdjęcia, może to źle zabrzmi ale jestem z niej dumny Jeżeli chodzi o mocno pomaarańczową żurawke...

Po prawej to Redstone Falls, polecam ręcami i nogami jest cudowna, wiosną jaskrawo pomarańczowa, latem intensywnie pomarańczowa, a jesienią lekko brązowieje i pojawia się rysunke na liściach, na dodatek tworzy rozłogi co w donicach daje niezły efekt, a na rabacie wielkie kępy, przy okazji rozłogi same się ukorzeniają.Wzorowo na słońcu
Po lewej czerwono pomarańczowa odmiana Rio również polecam ręcami i nogami. Jest ze mną od zeszłego roku, znosi słońce wzorowo, cudowne kolory, kontrastujące białe kwiatki.
Oby dwie rosną u mnie w 3 sztukach w ogrodzie, a na taką rozpuste w ilości mnogiej z jednej odmiany, dana żurawka musi sobie zasłużyć bo wiadomo u mnie większość pojedyńcze egzemplarze

Agato moje żurawki dostają sporo jedzonka głównie ze względu na moją ubogą piaszczystą glebe. Dwa razy dolistnie florovitem, wiosną azofoska, latem nawóż do kwitnących to u mnie minimum, ale na żyźniejszych glebach nawet nadmiar. Ja nawóże dośc intensywnie, ale już na początku sierpnia kończe nawożenie wszystkiego. Czasem jesienny nawóz zastosuje, ale nie zawsze