Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 13:59, 10 kwi 2014

Do góry
Minął... dowód.. troszkę napadało... na szczęście drobny był..

Ogród i nie tylko... 13:59, 10 kwi 2014

Do góry
MagdalenaK8 napisał(a)
Dla zainteresowanych zdjęcie mojej chałupki, jeszcze nie ma płota ( już ma częściowo) . Długo nie mogliśmy się zdecydować na płot, a siatka musiała być by mi piesy nie pouciekały .

Dla mnie bomba, bardzo mi się podoba ta Twoja chałupka.
Witam i pozdrawiam.
Ogródeczek 13:58, 10 kwi 2014

Do góry
bartek_luberda napisał(a)
Mycie mebli i pierwsza kawka na tarasie

Witam cieplutko Moje pytanie dotyczy tych pikęnych szmaragdów Być może się mylę,a mianowicie chodzi mi o to czy tuje rosną w trawie? Ponieważ zasadziłam ostatnio osiemdziesiąt szt.prosto w trawnik i podczytuję tu i ówdzie ,ze w trawie nie będą chciał rosnać ze względu na słaby pobór składników mineralnych ponieważ trawa to co cenniejsze w ziemi zabierze ? Za jakiś czas planuję rabatę wzdłuż szpaleru z tujami "odciętą " od trawnika wysypaną korą.Tylko chciałam wiedzieć czy póki co mogą swobodnie rosnąć w trawniku? bo w tej chwili nie mam kompletnie pojęcia jak zabrać się za "zdejmowanie trawnika pod tujami trawa jest juz mocno ukorzeniona i tworzy zbitą darń w twardej gliniastej ziemi pozdrawiam serdecznie posiadaczkę pięknego "ogródeczka"
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:51, 10 kwi 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Super te hortensje A tych ciekawych tulipanów nie mogę się doczekać

Ja też, o ile znajdę
póki co, czekam na te
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 13:49, 10 kwi 2014

Do góry
laurowisnia napisał(a)
Wyczyszczony ładnie, ale widzę, że to taka mała skarpa, czy planujesz na dole jakąś obwódkę?

Skarpa taka mała to tylko na zdjęciu się wydaje

tak chciałabym w przyszłości jakąś obwódkę
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:44, 10 kwi 2014

Do góry
jotka napisał(a)
Irenko, stokrotki śliczne, niech no tylko stana na mojej drodze, to tez zaprosze do siebie. I donice masz już ladnie obsadzone. A u mnie wszystko jeszce czeka....

Jola dzięki
W sumie masz czas, bo w tym roku jakoś szybko idziemy, chyba pora zwolnic
duże drewniane skrzynie będę obsiewać własnymi nasionami, coś sie pewnie przyjmie, tnę koszty
zapłakana i pachnąca
gwiaździsta
Mój skrawek zieleni 13:42, 10 kwi 2014

Do góry
Ale u nas dzisiaj zimno, brrrr... Na pociechę przyjechały zakupy
Wiąz Camperdownii

i dwa świerki Conica

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:38, 10 kwi 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Koniecznie pan mrówa ale więksiejsza coby pasowała Hortki cudne Tulipanki fire of love powinny być twoim kwiatem rozpoznawczym bo to cała ty Buziam

Większej mrówy nie ma
Nie wiem czy one są w Polsce do kupienia, póki co, nie znalazłam
a u mnie żagwiny prawie całe w rozkwicie i do tego rusza floks szydlasty

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:27, 10 kwi 2014

Do góry
anna_g napisał(a)
Irenko - co ja się tej mrówy naszukałam, naszukałam... ale znalazłam Fajna Mrówa z niej Z kopaczką Nie dam rady nadrobić u Ciebie - u nikogo zresztą bo tu szał jakiś się zrobił i zamiast ogrodniczkowania to wszyscy szaleją na forum ale mrówę widziałam, przeczytałam też o sprawie niebotycznie nie do pojęcia - czyli że wstajesz 4-5 rano... rany bossssskie... toż to nawet nie jest środek nocy - bo dla mnie środek nocy to jest 7 rano Czy Ty chodzisz spać o 18??? Poczytalam też o magnolii parasolowatej - piękne ma te kwiaty... czyli jak moja ma 1 rok to mam jeszcze ciut czasu na to aż zakwitnie No i piękne fotki kolorowe też widziałam... Pozdrawiam Irenko

Aniu, jakoś tak mnie organizm przekierował, a teraz późno chodzę spać i rano nie mogę wstać, wolę tę wersję, spanie o 22 i 4-5 wstać..mało mam czasu na ogród, wszystko żyje, deszcz leje, syfu znowu mi nawiało i tak 250 metrów podjazdów mam do sprzątania, ale nie ma kiedy...dobrze, ze nie ma gości, to gałami nie świecę

na pocieszenie kupiłam sobie stokrotki i żagwiny, dosadzę jeszcze na rabacie wiązowej

i rano przy kawie patrzę sobie z okna w kuchni
cimierniki poszły na rabatę bukszpanową
Początki w Kruklandii 13:25, 10 kwi 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)
Truposz.. hahahaha

Zwłoki przegapiłam, no pakuneczek niczego sobie, il ty tych serbów zamówiłaś?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:19, 10 kwi 2014

Do góry
Mathildis napisał(a)

Zakochałam się w tulipanach... a myślałam, że trudno zawrócić mi w głowie
ale to w końcu fire of love

no ja myślę
tulipany w zależności od miejsca, gdzie rosną i odmiany, różnie u mnie kwitną, może i dobrze, dłużej się można cieszyć
ruszają te w bukszpanach, ale wczoraj lało, wiało i sprint w ogrodzie był, no bo byłam zajęta czym innym
nie wiem, może to już nudne pokazywać to samo, kwiatki itd

i ruszają tulipki, jak piwonie, te bardzo lubię
Marzenie o... 13:04, 10 kwi 2014

Do góry
kasiula79 napisał(a)

Kasiu śliczna ta rabatka i nie ważne czy tulipki będa czerwone czy różowe, cudna jest i już.
Mój mały skrawek ziemi 13:02, 10 kwi 2014

Do góry
Mata przeciw chwastom 13:01, 10 kwi 2014

Do góry
Witam, cieszę się, że dotarłam w porę do tego wątku. Byłam tuż przed decyzją o położeniu maty w swoim ogrodzie. Miałam działkę odperzoną i przygotowaną do prac ogrodowych, posadziłam rząd tui i trochę innych roślin. Niestety, z różnych przyczyn, przez kilka ostatnich lat, ziemia była nieuprawiana. Znowu jest bardzo mocno "zaperzona, zachwaszczona i zaskrzypiona" W zeszłym roku odchwaściłam kawałek na warzywnik ale całości nie dam rady przerobić, ziemia jest twarda i gliniasta. Wygląda to tak:

Tuje mają ok 6 lat i ok 2,5 metra wysokości.

Czy jeżeli na te chwasty położę papier falisty i zasypię korą, to przytłumię chwasty? Mam do zagospodarowania 1200m2 tego perzowiska i chciałabym sobie trochę ułatwić
Dodam tylko, że jest to zdjęcie z ubiegłego lata. teraz chwasty są dużo niższe i łatwo byłoby je przykryć.
Mój mały skrawek ziemi 13:01, 10 kwi 2014

Do góry
Mój 4 arowy azyl... 13:00, 10 kwi 2014

Do góry

Kwitnie hoya drugi grudnik

W kamiennym kręgu od początku 13:00, 10 kwi 2014

Do góry
GorAna napisał(a)
Życzę Wszystkim słonecznego dnia....pędzę do obowiązków
Pozdrawiam

Urocze Aniu, będę podziwiać twoje , bo ja nie mam dużo, no aż 5
Mój mały skrawek ziemi 12:59, 10 kwi 2014

Do góry
Mój mały skrawek ziemi 12:57, 10 kwi 2014

Do góry
A teraz troszkę kolorów
Mój 4 arowy azyl... 12:55, 10 kwi 2014

Do góry
Zgodnie z prognozą przed chwila przestało padać. Jest bardzo mokro i na działkę się nie wybieram. Zrobiłam kilka zdjęć moim storczykom.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies