Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W ogródku Iwony 12:30, 06 kwi 2014

Do góry
Ivvvona napisał(a)
Zimno dzisiaj i wieje, ale trawka skoszona, a po południu udało się trochę popracować w ogrodzie. Nie zdążyłam juz fotek zrobić bo zmarzłam i zaczęło się ściemniać. Jutro w ramach relaksu coś obfocę.

Wspomnienie ubiegłorocznej wiosny Cuningham White.

Iwonko, właśnie sobie tego w Tesco kupiłam. Ładny jest
Norweski ogródek... 12:19, 06 kwi 2014

Do góry
Norweski ogródek... 12:17, 06 kwi 2014

Do góry

Norweski ogródek... 12:13, 06 kwi 2014

Do góry
wiosna przyszła ale daleko nam do tej wrocławskiej)))

Norweski ogródek... 12:11, 06 kwi 2014

Do góry
moja magnolia)

i szafirki)

Norweski ogródek... 12:09, 06 kwi 2014

Do góry
kilka wiosennych zdjec

)

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 12:08, 06 kwi 2014

Do góry
Doradźcie czy Waszym zdaniem magnolia 'Stellata' może rosnąć w tym miejscu????? Sama przytargałam, więc mam nadzieję, że nie będę musiała jej targać gdzie indziej, bo M niedomaga dzisiaj;-(

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 11:46, 06 kwi 2014

Do góry
Mam nadzieję, że zrekompensowałam Wam tymi fotkami moją rzadką obecność na forum

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 11:41, 06 kwi 2014

Do góry

Nieuporządkowana działeczka. 11:39, 06 kwi 2014

Do góry
Myslialam o takiej suchej rzeczce co o tym myślicie reszta szybko i prowizorycznie nakreślona czekam na opinię.

Z góry dziękuję
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 11:38, 06 kwi 2014

Do góry

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 11:34, 06 kwi 2014

Do góry

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 11:29, 06 kwi 2014

Do góry

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 11:24, 06 kwi 2014

Do góry
A teraz porcja ogrodowych fotek ode mnie

Wiosna już jest również u mnie . Oto dowody

Ogród cichy i przytulny 11:23, 06 kwi 2014

Do góry
Ranek w ogrodzie. Mały spacerek po wczorajszej pracy, a dzisiaj jeszcze przed kawą
Poszłam nakarmić gęsi

W tle króluje wyczyszczona wierzba (dobrze, że nie spadłam z drabiny a było wysoko )

Jabłoń już rusza ale a tulipany jeszcze nie kwitną

Pozdrowienia ze słonecznych Chwalęcic
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:22, 06 kwi 2014

Do góry
Carexy nie były jeszcze wsadzone to sobie zobaczyłem jak to będzie wyglądać, docelowo posadze tutaj hakone All Gold lub Aureola.

Po skończeniu prac i wykopaniu kilku roślin rabata prezentuje się tak, jeszcze dosadzone zostały 2 rośłiny dla spostrzegawczych

Trawnik nadal wygląda fatalnie, ale pomijam ten fakt. Na brzegu rabaty zostaną wsadzone żurawki z wygranej plus jeszcze troche już zamówione. Skalniak powoli będzie znikał bo jakoś tam mi nie pasuje, ale tą akcje zostawiam na weekend majowy gdy właściciele terenu czyt.rodzice wyjeżdzają. Zmiana tej rabaty już była zbyt wielkim stresem i wystarczająco dużo marudzenia się nasłuchałem...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:09, 06 kwi 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Iza edukuje się teraz w tym fikusie micro carpa... I po co mi to było.... Teraz sztukę bonzai muszę zgłebić. I czytam, ze nie lubi przestawiania... Jak nie przestawiac? skoro u mnie wszystko krazy tu i tam? Jak zyc?
Masz racje feng-shui must be a jak kcesz to wylookam ci donicę u mnie , tylko daj znac jaki próg cenowy wchodiz w grę, bo wiesz , że one przed przecena ponad 500 zł kosztowaly.... Napisz jaki chcesz ktal i w przyblizeniu rozmiar , bedziemy mysleć
Rabata Izowo -Ulfowa musi byc. Wprawdzie ulf nie sadzi lawendy ale jak nie spozytkowac takiego pieknego prezentu. Konweniuje z kostrzewą sina a ta z kosdrzewina poczekaj dwa tygodnie i zmeczysz. Adamo, bo na Swieta rabata musi byc gotowa. CIEKAWE tylko kto mi kupi ziwrek i go rozrzuci....
Iza graby, kosodrzewina, kostrzewa sina musza byc u Ciebie!!!

A hiacynty z moich obserwacji wynika, ze sa takie tylko w pierwszym roku jesli sie kupi zdrowe mocne cebule. Na pewno pedzone zima i potem wsadzane do ogrodu nie sa takie ladne. Moję będa wykopane, bo ta rabata znow do przeróbki..... Runianka out a na jej miejsce bedzie carex a'la Robert Broekema

no to już mamy nowego twórcę starych ... małych drzewek ... nie mam wątpliwości, że sztuka bonsai nie będzie miała przed Tobą tajemnic ...
donica jest tak bossska, że tvnowska Natalia i Ludwik nawet z całą trójką chopaków są mocno w tyle ... mocny mam dylemat ... już nawet to set za model pomijam ... (jakie to wspaniałe, ze Adamo czyta głównie nasz wątek ))))) ) ... gorzej, że mam tornado w postaci Kilusi w domu ... Madżen gdzie i jak ją postawić żeby ten potfffór jej nie powalił pół metrowym batem tj ogonem ... no jak ??? ... myslę o kolumnie przy kominku ... albo pod tv ... no ale to nie w strefie ... no i mam problem ... narozrabiałaś ))))

jak Ulf nie sadzi lawendy ... no a to to co ... nie Ulf ... ja znalazłam przy Ulfie nomalnie i tak ją kombinowałam wsadzić lekko modyfikując materię ... płaskie kostrzewa a wysokie lawenda ...

rabatę do remontu z eksmisją runianki a wprowadzeniem carexa muszę dokładniej obejrzeć ... ja zwariuje przez Ciebie ...

teraz ugrzęznę w pinsach Broekema ... dobrze, że rosół to coś co się robi samo ...

kostrzewa i lawenda jest ... kosodrzewina będzie bo jest na nią wizja ... w ogóle plan się prawie ukrystalizował ... pomimo nietaktu w postaci skrzynki gazowej, elektrycznej ... że o makro pokrywie kanału nie wspomnę ... feee ... ale ogarnęłam
Ogródek Ewy 11:08, 06 kwi 2014

Do góry
Początek mojej pysznej nalewki.

Urocze NN na skalniaku.

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:08, 06 kwi 2014

Do góry
... i wtedy mi odbiło szybko skoczyłem się po ziemie i zacząłem przesadzać różaneczniki, bardzo nie podobały mi się w takim układzie, więc trzeba było to zmienić

Były okropnie cięzkie, a bryły o dziwo się nie rozsypały jak zwykle, jednak przygotowanie podłoża dużo zmienia.

Przesadzone w 'drabine głupich' od razu bardziej mi się podobają i powstała namiastka pięter na rabacie
Ogród Janiny 11:05, 06 kwi 2014

Do góry
Postaram się żebyś miała takie pierwiosnki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies