Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Magnolia"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:15, 29 maj 2017

Do góry
magnolia napisał(a)

dzięki za pochwałę

Liście irysów ruszają już w lutym jak ciepły, a jak zimno to w marcu. To jedna z pierwszych oznak wiosny.
Trzymają się pięknie aż do póżnej jesieni, na koniec października żółkną. U mnie nie chorują, nic im nie dolega, ale tam gdzie mam większy cień i sucho, są niższe o kilka cm.
W półcieniu dadzą radę, ale w głębokim cieniu już bym nie sadziła.

i ja mam pytanie odnośnie irysów, jak sądzisz Magnolio czy mogą być jako wypełniacze na rabacie słonecznej z kulkami bukszpanowymi?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:01, 29 maj 2017

Do góry
magnolia napisał(a)

dzięki Nawi
Anity sama nie była pewna, czy śmietnika chwilami nie będzie robić.
A glicynia to pewniak, nawet jeśli nie chce kwitnąć, to i tak jest pełna urody.
wiesz ona jakos pełzała pozziemi więc miejsce jej zminiłam. a nam na zielonym dachu zależało. nawet gdyby glicynia nie kwitła to nie będę sie gniewać bo mi na liściach zalezy
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:46, 29 maj 2017

Do góry
magnolia napisał(a)

Ty masz też ogród do pokazywania, zdecydowanie! Ja zawsze czekam na porcje zdjęć od Ciebie.
ja nie skakałam na Wfie, wpadłam do otwartej piwnicy, takiej w podłodze. Czyli i tak mam niewielkie obrażenia- kostka i kilka sińców

no ja u mojej mamy zawsze muszę uważać
Piękne macie ogrody.. obie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:41, 29 maj 2017

Do góry
iwonkap napisał(a)
Magnolio jeszcze podpytam co ile sadzić te irysy / bedą liniowo ? mam nadzieje ze minie Gosia nie wyrzuci za zbytnie rozgoszczenie się u niej

co 45 cm. Jak poczekasz do jesieni i wtedy się przypomnisz, to trochę Ci znajdę sadzonek
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:40, 29 maj 2017

Do góry
podobno działa, choć mnie się z nim nie udało. Powtórzę jeszcze. Ludwik szybko się rozkłada, jest spożywczy, więc ludzi nie zatruje, a turkuciowi trzeba go wlać do owtorów i podobno wychodzi na wierzch cały w bańkach ludiwkowych
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:37, 29 maj 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)

fajnie piszesz
nie wiem marto co mam chwalić. zailce urodze (moje juz przekwitły) dywany lesne boskie i te czosnki. piekny ogród piękne fotki
PS. nie bij...Anity przesadziłam...jakoś nie chcialy mi się po pegoli wspinać i eM mnie zmotywował i jest glicynia.. jak nas zarośnie to będę biegac z sekatorem

dzięki Nawi
Anity sama nie była pewna, czy śmietnika chwilami nie będzie robić.
A glicynia to pewniak, nawet jeśli nie chce kwitnąć, to i tak jest pełna urody.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:34, 29 maj 2017

Do góry
Konieczki napisał(a)

Ale z wrazenia nie napisalam najwaznieszego:Jakie Wy macie piekne ogrody, az mi tchu brakuje jak ogladam Wasze fotki

Marto to tak jak mojs Ula ze skrecona kostka jestes, tyle ze na ma wf skrecia, a Ty?

Ty masz też ogród do pokazywania, zdecydowanie! Ja zawsze czekam na porcje zdjęć od Ciebie.
ja nie skakałam na Wfie, wpadłam do otwartej piwnicy, takiej w podłodze. Czyli i tak mam niewielkie obrażenia- kostka i kilka sińców
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:21, 29 maj 2017

Do góry
magnolia napisał(a)

bardzo się staram zaprzyjaźnić z aparatem, no i skupiam się na połączeniach,kompozycjach, więc czasem coś wyjdzie.
Dzięki.

Coraz bardziej lubię nasz ogród, mniej mnie wkurza co nie wyszło, a bardziej cieszy co jest.
Nawet turkuć podjadek w warzywniku mniej nie stresuje. Ale i tak go napoję ludwikiem

I tak powinno być ogród to nasza oaza - miejsce do którego chce się wracać, odpocząć, odetchnąć... tyle sytuacji, rzeczy, ludzi nas wkurza - po co jeszcze ogród sobie dokładać

Zresztą gdybys napisała że Cie wkurza to zgrzeszyłabyś
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:20, 29 maj 2017

Do góry
magnolia napisał(a)
kilka fotek ode mnie
czosneczki

Też chcę takie kuleczki lawendy ..jak to zrobić? niby tnę na okrągło, ale takiego efektu jeszcze nie uzyskałam.
Zielonym od linijki - ogród Ivony 13:18, 29 maj 2017

Do góry
Purple Sensation sa zdecydowanie ciemniejsze, powinny być. Jak nie są, to jest to czosnek alfatuneński ale sam gatunek, nie odmiana PS.
W marketach bardzo często je mylą. Ja miałam kiedys pół rabaty w nich kupione jak Purple S.
Zielonym od linijki - ogród Ivony 13:14, 29 maj 2017

Do góry
mnie czasem pytają czy lawendę mam na sprzedaż, bo tak jej dużo.
Swoja drogą, to niezła sztuka mieć piękny ogród z warzywami na rabatach.
A piękny jest, bez dwóch zdań, więc zdziwnienie przyjmij jako podziw
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:10, 29 maj 2017

Do góry
magnolia napisał(a)

bardzo się staram zaprzyjaźnić z aparatem, no i skupiam się na połączeniach,kompozycjach, więc czasem coś wyjdzie.
Dzięki.

Coraz bardziej lubię nasz ogród, mniej mnie wkurza co nie wyszło, a bardziej cieszy co jest.
Nawet turkuć podjadek w warzywniku mniej nie stresuje. Ale i tak go napoję ludwikiem

fajnie piszesz
nie wiem marto co mam chwalić. zailce urodze (moje juz przekwitły) dywany lesne boskie i te czosnki. piekny ogród piękne fotki
PS. nie bij...Anity przesadziłam...jakoś nie chcialy mi się po pegoli wspinać i eM mnie zmotywował i jest glicynia.. jak nas zarośnie to będę biegac z sekatorem
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:36, 29 maj 2017

Do góry

Malkul uwielbiam Towj ogród, to jest to co kiedyś chciała bym miec u siebie - z jednej strony proste linie i nowoczesny ogród a jednak piękny poczochrany busz

magnolia napisał(a)

dzięki za pochwałę

Liście irysów ruszają już w lutym jak ciepły, a jak zimno to w marcu. To jedna z pierwszych oznak wiosny.
Trzymają się pięknie aż do póżnej jesieni, na koniec października żółkną. U mnie nie chorują, nic im nie dolega, ale tam gdzie mam większy cień i sucho, są niższe o kilka cm.

Dziękuje za info, chyba się skusze bo rabata dwustronna wiec cienia nie będzie pełnego a wyglądaja zjawiskowo w masie Musze tylko zobaczyć jakie duze kępy i podliczyć zakupy ilościowe
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:30, 29 maj 2017

Do góry
mało co znosi zalewanie i stagnowanie wody, cisom tez to nie służy
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:28, 29 maj 2017

Do góry
zdjęcia buszu sa niesamowite. Ale tam ślicznie!
I zawilcom chyba dobrze u Ciebie.
A czosnki- zawsze tam ich dużo było, czy dosadzałaś jesienią?

Kopytniki na kopytnikowej fajnie- chyba im nieźle
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:23, 29 maj 2017

Do góry
iwonkap napisał(a)
Malkul tak sobie zaglądam i dech mi zapierają oba ogrody i Twoj i Marty

Magnolio mam pytanko o te irysy- pieknie wyglądają z czosnkami i w ogole Twój ogród jest taki bajkowy chciałam podpytac kiedy ruszaja im liście oraz do kiedy są piękne bo nie znam ich zupełnie ? myślę czy będą pasować do czosnków które rośna za hortensjami - czy dadza rade i nie beda chorować jak zrobi im sie cień z hortensji trochę ? bo tak nim ruszą hortensje jest pusto i czosnkowe liście troszkę straszą a u ciebie bosko to wygląda

dzięki za pochwałę

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:15, 29 maj 2017

Do góry
malkul napisał(a)

a Ty jakie zdjęcia robisz!
Cudne są!
i to co na nich też piękne
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:10, 29 maj 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Magnolia to że masz zaczarowany ogród to nie podlega dyskusji, ale powala mnie Twoje "oko" - cudownie potrafisz uchwycić tę magię

Dzięki.

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:10, 29 maj 2017

Do góry
magnolia napisał(a)

Zdjęcia robiłam ja. Po deszczu, było ładne światło.
Sms?- zaraz zobaczę
no to musze ci powiedzieć że robisz coraz piękniejsze zdjęcia chyba brałas lekcje u Loczki bosko.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:06, 29 maj 2017

Do góry
malkul napisał(a)
Marta brak słów. masz tak zwiewnie, subtelnie, wręcz romantycznie

irysy trawolistne - zawsze je lubiłam. sa piękne bardzooo.

te kartawskie jakos do tej pory mi się nie widzaiły ale na twoich zdjęciach z dzisiaj mnie zauroczyły. graba już macie do cięcia rosnie u was jak szalony, jeszcze mogłas pokazać żywopłot. też go kocham.

ps. kto robiła zdjęcia?
ps1. posłałam ci sms

dzięki Gosiu wielkie, tak mi mów!

tak, grabisko szaleje.
Zywopłot- mój wyrzut sumienia- ścięty zima do połowy, reszta czeka na zmiłowanie. Miałam to robić teraz, ale skręciłam nogę, więc unikam drabiny.
Pokażę ładną część
Zdjęcia robiłam ja. Po deszczu, było ładne światło.
Sms?- zaraz zobaczę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies