dziś dalsze prace na działeczce, niestety nie mam zdjęć Mkowi się spieszyło i nawet pracy dokończyć nie mogłam no ale całymi dniami siedzę i robię a on z dziećmi w domu. W sumie to nie siedzę wsadziłam 6 brzózek "za" dębem czerwonym mam nadzieje że będzie ładnie się komponowało i takie cudo u jednej w korzeniach znalazłam dżdżownica gigant
a poza tym obsypałam nowo posadzone tuje korą i poprzesadzałam parę tuj i podlane. w końcu agregat nowy posiadam no i mszyce zaatakowałam zimnym strumieniem wody wszystkie poodpadały.
Nie wiem czy to coś pomoże jak sądzicie?
Fiołki zakwitły u mnie pierwszy raz. Nie wiedziałam że mają piegi.
Te też z Biedronki, bardzo mi się podobają. Etykietę z nazwą mam na działce. Niewysoki i półpełne.
A to zbliżenie tego tulipka.
Fiołki rzeczywiście oryginalne
A tulipanki cudne te półpełne lubię połączenie z seledynowym,
u Ani ASC były różowoseledynowe- też urokliwe
Pozdrawiam, życzę zdrówka i pogodnego weekendowania.
usmiecham sie do ptaszka, ale w innej sprawie pisze chciałabym zapytać na jakiej głębokości masz posadzona tę roślinkę z tyłu za ptaszkiem (zapomniałam nazwy) tez ja posiadam -chyba. pisze chyba bo rosła ładnie a teraz zrobiła się wiotka i wszystko pospadało ;/ nie wiem co jest tego przyczyną. pozdrawiam
Bogdziu co to za drzewko kwitnące na różowo, chciałabym takie kupić i proszę o informację, czy listki przebarwiają się na bordowo, czy zostają zielone ? Jeśli możliwa odpowiedź na moim wątku to bardzo proszę, jeśli nie to będę szukać u Ciebie, a tak na marginesie, czy wiesz, że masz najwięcej wpisów codziennie ? Pozdrawiam wiosennie.