Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 11:46, 31 mar 2014

Do góry
Dzięki Kasiu za ten materiał do czytania i studiowania. Mam teraz taki mętlik w głowie, że boję się , że przestanę robić cokolwiek w moim ogrodzie ponieważ nie wiem teraz w co ręce włożyć i od czego mam zacząć. Najchętniej chciałabym wygrać teraz dużo kasy w totka to wtedy wiedziałabym co i jak zrobić tzn. komu zlecić to. Ale chyba to nierealne. I dlatego muszę bić się z myślami. Wstępnie wiem , że zostawię w moim ogrodzie róże białe Chopin ale chyba powinny być w innym miejscu. A róze jak kwitną to wyglądają tak :

Nadmieniam, że te dwa pierwsze zdjęcia to jest tylko 1 krzak rózy a w dole 1 gałązka z kwiatami.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:46, 31 mar 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

O, jaki efekt! Jestem pod wrażeniem. Dobrze to wygląda. Jakiej wysokości są cisy i jaka odmiana? Drzewko w środku cisowej rabaty jak się nazywa (dynda metka)?

Niesamowita praca wykonana!

Cisy Baccata; wysokość różna, nie są równe, ale kiedyś będą
tak między 50-70 cm wysokości
w środku magnolia parasolowata.....przesadzaliśmy ją z innego miejsca, chyba przeżyje, bo puszcza pąki
dzięki

a tu juz kwitną tulipany, jednych w ogóle nie kojarzę, że sadziłam.....ale szybko się zapomina
Grubej dyni zmagania z naturą 11:43, 31 mar 2014

Do góry
I jeszcze mała ciekawostka. Moje eonium zakwitło, pierwszy raz...

Działeczka koło Muzeum 11:39, 31 mar 2014

Do góry
Oczywiście w kwiatkowie też coś już słychać:

- róże przycięte
- chwasty w defensywie (niech żyje motyka i widły)
- szafirkowa alejka się rozwija, warto było sadzić tyle tych cebulek

Fiołki motylkowate też mają się nieźle choć póki co rosną w słońcu, czego nie lubią.

Nie ominął mnie również szał zakupów zakupiłam 3 liliowce i trawkę - rozplenicę japońską. Niby nic, a cieszy
Chciałabym zagospodarować teren między wejściem na działkę a domkiem - stworzyć ładne i zachęcające do wejścia miejsce.
Zakupiłam również (uwaga uwaga) obornik granulowany Śmiać mi się chce bo gdyby ktoś dwa lata temu powiedział mi, że kupię obornik postukałabym się w czoło, i to mocno, i to kilka razy

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:39, 31 mar 2014

Do góry
Joaska napisał(a)
Irenko ale roboty odwaliliście , będzie pięknie ... i tak dostojnie z tymi prostymi rabatami i cisami ...

Mnie też coraz bardziej się podoba czekam na lato, jak wszystko bujnie, pewnie same poprawki

Grubej dyni zmagania z naturą 11:37, 31 mar 2014

Do góry

Kora wysypana, kancik trawnika zrobiony

Druga część żywopłotu grabowego

Rzut oka na całość przedogródka
Ogród przy lesie początek 2012/2013 11:34, 31 mar 2014

Do góry
Migdałek lada moment .

Pissardi ,wczorajszy zakup .

Ogród przy lesie początek 2012/2013 11:33, 31 mar 2014

Do góry
Szafirki.

tawuły .

róża pnąca sympathia ma takie duże listki.

za płotem tak biało.

Grubej dyni zmagania z naturą 11:29, 31 mar 2014

Do góry
Wykopany dołek

Graby w oczekiwaniu

Nawieziona nowa ziemia

Graby posadzone
Działeczka koło Muzeum 11:25, 31 mar 2014

Do góry
Weekend spędzony zdecydowanie działkowo I like it

Wiele rzeczy zostało zrobione:
- prześwietlone drzewa - wiśnie i śliwka
- przesadzone maliny i porzeczki czarne ukorzenione z patyczków - z 15 sztuk ukorzeniło się 5 (z mojej winy tylko 5 ponieważ potraktowałam je bardzo niegościnnie i po prostu wetknęłam gdziekolwiek). Z tych 5 selekcję przeszły pozytywnie 3

- częściowo przesiany kompost. To monotonna praca jednak dająca wiele satysfakcji, kiedy widzi się jaka cudowna materia powstaje w kompostowniku. Do zapamiętania - NIGDY nie wrzucać perzu do kompostownika, czytałam że się rozłoży, jednak tak nie jest - perz w kompostowniku ma się świetnie - jak u Pana Boga za piecem. Dlatego dodatkowa praca to jego wybieranie przy sianiu. Siałam przez skrzynkę po owocach. Świetny patent!

Tymczasem w skrzyniach... rośnie sobie bób... odmiana Figaro, wczesna

rosną też sałaty i szczypiorek

Ogród Bogusława 11:15, 31 mar 2014

Do góry
Modrzew europejski nie przetrzymał zimy, choć była bardzo łagodna

jabłonka ładnie kwitnie
Co się stało kwiatom ... 11:08, 31 mar 2014

Do góry

W ogrodzie przeplatają się zapachy, jest cudownie, słońce rozleniwia, dominuje kolor szafirowy, kawa smakuje o niebo lepiej niż w domu, chce się żyć, skowronki nucą swoje trele, Tygrys szczęśliwy wygrzewa się w słońcu, czego chcieć więcej
Ogród Bogusława 11:05, 31 mar 2014

Do góry
Bukszpanowy wężyk

wysepka

borówki
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:05, 31 mar 2014

Do góry
31.03.2014r. trawy ruszyły

Gracilimus i ML

ogrodoweimpresjejolki 11:04, 31 mar 2014

Do góry
Fajnie Jolu, poczekam , sasaneczka w ładnej kępce
Jolu czy pytałaś Marka o namiary? pozdrawiam
ogrodoweimpresjejolki 11:01, 31 mar 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Ładna Jolu Twoja mata u mnie jest taka z galązek ciemna jakiej ona jest wysokości i czy droga i gdzie kupowaliście? ładnie wygląda, mnie potrzebna do osłonięcia bo mam w ogródku "przeciąg" od północnej strony bym dała

Szczegóły podam Ci Aniu po południu, jak Marek wróci, bo to On zamawiał przez internet u producenta. U nas jak na złość nie można było w sklepach kupić. Wiem, że ma 1 m wysokości, bo taka była siatka.

A wczoraj na kolejnej porządkowanej rabacie wypatrzyłam pierwszą sasankę przygotowującą sie do kwitnienia

ogrodoweimpresjejolki 10:55, 31 mar 2014

Do góry
Anito, ja aż tak dużo nie zrobiłam jak Ty, bo zdrowie nie pozwala, ale sukcesywnie po troszku posuwam się z pracami do przodu

Wczoraj zasilałam nawozem moje rh. Percy Wisseman pierwszy dostał swoje

ogrodoweimpresjejolki 10:43, 31 mar 2014

Do góry
Tak Haniu, po wczorajszym intensywnym dniu ( bo nie tylko działeczkę wizytowałam) dzisiaj luzik i wolne tempo w domowych pracach.

Wczoraj Marek skończył mocować matę trzcinową na jednym boku ogrodzenia z siatki. Tak sobie wymyśliłam, że ładniej roślinki będą prezentować się na takim jednorodnym tle

Rosną tam klony, hortensje, pęcherznica, ..

Jak tylko się zazieleni pokaże efekt - mam nadzieję, że będzie tak jak sobie wyobraziłam
Kwiatowy ogródek Monteverde 10:39, 31 mar 2014

Do góry
Dzisiejsza kartka

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies