Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dwa ogrody

Dwa ogrody

Bogdzia 13:25, 28 maj 2014

Pozdrówka

Agania 19:49, 28 maj 2014

Fajne miałyście spotkanie u Bogdzi, chociaz nie byłam, jestem pod wrażeniem tych gigantów

U ciebie też piekne rodki, w różance widziałam chyba cebulkę, ja też wsadzam między kwiatki...........piękne te twoje stipy, można sobie pomarzyć................te chwasty za szybko rosną, paskudy
ewsyg 19:53, 28 maj 2014

Super sprawa to spotkanie. Pięknie u Ciebie w ogrodzie. Ja teraz zachorowałam na róże. Muszę jeszcze parę dokupić. Pozdrawiam cieplutko
popcorn 20:36, 28 maj 2014

Mariolko, chciałam podziękować za werbenkę, dziewczyny mi zostawiły straszną ilość zawerbenuję resztę ogródka, hihi Stipę od Ciebie już posadziłam

Moj Chippendales kupowany razem z Wami jakis marny, rosliny go otoczyly ze wszystkich stron... no i chyba za malo slonca ma ledwo jeden kwoatek, musze zerknac czy jeszcze jakies pączki.
Kondzio 20:38, 28 maj 2014

Bogdzia napisał(a)
Pozdrówka

ojej mi gatki widać hi hi hi
monteverde 20:46, 28 maj 2014

Bogdzia napisał(a)
Pozdrówka

Fajne fotki
Gabriela 22:45, 28 maj 2014

Świetna kompozycja - wysokie rozchodniki i stipa, już jest fajnie, a spektakl będzie jesienią.
Rodgersja już kwitnie? Muszę zajrzeć do mojej, strasznie wcześnie w tym roku.
Współczuję chwastów, przy takiej pogodzie rosną najlepiej.
paniprzyroda 23:31, 28 maj 2014

Margarete napisał(a)
Ale ci łądnie róże kwitna jak i u Karoli, u mnie maja pąki ale nie kwitną.....twoje i Karoli lecą na jakichs dopalaczach.....
Mój Chippendels kupowany z Toba w Kutnie ma też mnóstwo pąków, ale czekam cierpliwie aż bedą kwiaty

Werbenka od ciebie podzielona, wzieła kawałek Kasia Luiza, kwałek ja a reszte naszykowałam dzis dla Karoliny. Jeszcze jej nie wsadzałam, czeka w doniczce ale pada wciąz to da radę...
Dostanie miejsce obok róż ( mam ich teraz 6 róznych krzaków...szok..)
Moja stipa jeszcze w doniczkach, hartuje sie na tarasie. Jakby nie padało to dzis bede sadzic.

Małgosiu, róże żadnych dopalaczy nie dostały, tylko kompost pod korzeń jesienią podobno po kwitnieniu można je jednorazowo zasilić, chyba Ania - monteverde pisała, że pokrzywą, ale jeszcze jej nie nastawiłam. Mam nadzieję, że posadziłaś stipę, chociaż u nas dziś właśnie padało. Dopiero wieczorem mogłam się nieco rozprawić z chwastami w warzywniaku, jutro posieję drugi raz pietruszkę, marchewkę odratowałam.
Dzwonek karpacki z bratkami i poziomkówka też poszalały
paniprzyroda 23:38, 28 maj 2014

Ania74 napisał(a)
ja bym zaczekała aż przekwitnie, bo wtedy i tak ją trzeba ciachnąć mocno, więc z czystym sumieniem i przesadzić
Jaka to odmiana tej szałwi rózowej? Pozdrawiam

Aniu, w tym sęk, że za szałwią rosną róże i ona je tłamsi, będzie im brakować przewiewu a to jedna z przyczyn chorób grzybowych. Szałwia jeśli dobrze pamiętam, to po prostu kupiłam nasionka i wysiałam, ale zabij, nie pamiętam, czy była opisana odmiana. Sieje się jak fioletowa i rośnie nieco niższa. Jeśli mi przypomnisz, to pozbieram nasiona
Krzewuszka z Rogowa, kupiona zamiast zamiast rodka
monteverde 23:42, 28 maj 2014

mam taka samą