Kilka nowych fotek, choć dzisiaj nie zrobiłem ani jednej, za to kancikowałem i prawie połowę mam za sobą na niebieskiej rabacie pięknie i bujnie, wreszcie w tym roku pokaże swoje piękno i angielska skarpa też niczego sobie, rośliny coraz bujniejsze, a i prawie się uporałem z chwastami - z czego jestem dumny, bo zawsze zostawało sporo do zrobienia.
Troszkę przodu ale mało widać rośliny , co nie które dopiero liście dostają. z innej perspektywy, za białą obwódką wsadzone hortensje bukietowe 10 sztuk. W głębi kalina , derenie i tujowate.
Sosna himalajska niestety nam odpadnie
Wyznaczyłam granicę rabaty i udało mi się już sporą część przekopać. Na obrazku narysowałam prowizorycznie jaki ma kształt, może znajdzie się jakaś dobra dusza i coś zasugeruje
Iwonko co to za wino u Ciebie i czy jesteś z niego zadowolona Mam do zagospodarowania południowa ścianę których u mnie wiele i chcę posadzić winogrona tylko nie mam w tym temacie doświadczenia Chciałbym na jesień smakować owoce tylko bez wykręcenia ust o tak
Ala bardzo mi się podoba to miejsce z tym że ja bym posadził wiązy dalej od siebie a pomiędzy nimi nasadził rząd zimozielonych np. cisów, żywotników W ten sposób miałabyś po dwóch stronach solitery o jasnożółtym kolorze a w środku ściankę zasłaniającą mur sąsiadów Co myślisz o moim pomyśle ?
Na pergolę proponuję żagiel przeciwsłoneczny dostępny na Allegro lub Ikea za grosze Dzięki niemu będzie można posiedzieć pod osłoną w słoneczne dni a i przed deszczem Cię ochroni
A takiego paskudztwa to ja w życiu nie widziałem i mam nadzieję że nie będę musiał I jeszcze jakie zbliżenie Fujjjjjj
Pomocnik Franek jest najfajniejszy na placu budowy
W okolicach mojej działeczki mamy sporo lasów i zagajników sosnowych, a my lubimy zbierać grzybki
Grzybów czasem jest dużo, a nie bardzo jest gdzie suszyć, więc Mój M wymyślił sprytną suszarkę bez użycia prądu, stawianą na piecu Jak pomyślał tak zrobił
Kilka prętów, kątowników i siatka na półeczki , dospawał jeszcze 4 śruby na górze jako rączki, ale można na nich powiesić sznureczki z grzybami