Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:00, 30 kwi 2014

Do góry
Wysznurkowałam przy pomidorach:

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:00, 30 kwi 2014

Do góry
malkul napisał(a)
NAstawiłam zupę:

to pokrzywa?
Zakochana w ogrodach 13:58, 30 kwi 2014

Do góry
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:57, 30 kwi 2014

Do góry
NAstawiłam zupę:
Ogród nad Nogatem 13:55, 30 kwi 2014

Do góry
Szybko coś zmajstrowałam w programie. Rośliny odbiegają od tych, które posiadam ale zrobiłam taką szybką wizualizację z tego co było dostępne online, brakuje tu czarnych traw.

Przed chwilą dostałam od koleżanki smsa ze zdjęciem świerka conica z informacją "jada do Ciebie takie dwa z okazji urodzin", a ja na wizualce właśnie takie wstawiłam, czy to znak że właśnie takie mają tam być?

Rozpoznawanie roślin iglastych.... 13:37, 30 kwi 2014

Do góry
Witam,
prosze o pomoc w identyfikacji.
Dostałam iglaczki ok 20 cm niestety bez nazw, no i mam problem gdzie je posadzic bo nie wiem jak duże będą rosły. Może uda sie je rozpoznac...
Wyglądają na 2 rozne gatunki:
ten ma jaśniejsze końcówki i ogólnie luźniejszy pokrój

drugi niby podobny, ale kolor mniej intensywny i pokrój bardziej zwarty

Bedę wdzięczna za pomoc
Co się stało kwiatom ... 13:34, 30 kwi 2014

Do góry
Mirella napisał(a)
Moi mili proszę o pomoc w identyfikacji szkodnika który obgryza mojego Edena.Co to może być ?

U mnie się też zdarzją tak obiedzone listki, obejrzyj liście od spodu, powinnaś wypatrzeć takie małe zwinięte gąsieniczki.
Marzenie o... 13:26, 30 kwi 2014

Do góry

rozmnożone żurawki (nie ukorzeniałam, tylko podzieliłam nożem i wetknęłam do ziemi...)

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 13:09, 30 kwi 2014

Do góry
WilczaGora napisał(a)

dziękuję za takie cudowności

jeszcze troszkę ze skalniaczka

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 13:01, 30 kwi 2014

Do góry
Maria667 napisał(a)
Fajny ten skalniak! Taki najeżony kamieniami
Ten piękny klon palmowy długo już u Ciebie rośnie?
Pozdrawiam.

Ogrodowe kolory wiosny

Dziękuję Marysiu, skaniak był przeze mnie osobiście zrobiony, tak wyglądał zaraz po założeniu, teraz wapienie mi się strasznie rozlatują

Klon palmowy atropurpurea?...............bo nie wiem czy o niego pytasz........rośnie od samego początku.......od momentu założenia skarpy, czyli ma już 10 latek tyle co ogród

Fotki założeniowowe właśnie z klonem, jedne z pierwszych z ogrodu 2004r.

teraz z już liliją, foto z 2013 r.

Ogród pod bukami 12:47, 30 kwi 2014

Do góry
Niestety mój brak doświadczenia skutkuje nie do końca trafionymi kompozycjami..
Efekt jest taki, że zrobiłam sobie strasznie smutną rabatkę i nie wiem co zmienić aby bylo trochę lepiej

w miejsce gdzie narysowałam, planowałam Miscanta Morning Light
żurawki Color Dream (obok kostrzewy sinej) miały pomarańczowe obrzeza liści - obecnie wystają zielone i ponure ;/

za ciemne żurawki Red Flash chciałabym posadzić trawy - ale jakie?

bardzo proszę i pomoc..

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 12:45, 30 kwi 2014

Do góry
elzbieta_g napisał(a)
kloniki o tej porze cudne , dają po oczach z daleka a co słychać nad twoim oczkiem? z daleka fotka mile widziana

Dużo zdjęć straciłam jak mi padł komputer, sporo tego poszło w niepamięć razem utratą pamięci ram i procesora, nie byłam w stanie odzyskać fotek zapisanych na twardym dysku, ale nauczona doświadczeniem, wszystkie foty zapisuję teraz na dysku zewnętrznym

Oczywiście foty z odzysku z mojego atelier fotografii ogrodowej
Ogród nad Nogatem 12:39, 30 kwi 2014

Do góry
Popatrz na to zdjęcie - przepraszam, że podklejam od Kasiula79 ale widzę analogię do Twojego projektu

Te białe to moze bukszpaniki cięte w kulki? Danusia zdecydowanie musi zrobić legendę do swoich rysunków Może gdzieś koło Dekalogu Ogrodniczego, aby każdy mógł się zapoznać

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 12:28, 30 kwi 2014

Do góry
Agania napisał(a)

dziękuję za takie cudowności
Chatka Baby Jagi 12:27, 30 kwi 2014

Do góry
Kondzio: Dzięki.... po takiej przerwie..... Byłam wam to winna....

Natomiast dziś proszę o radę, pomoc i nie wiem co jeszcze.....

Mój ogród od jakiegoś tygodnia atakuje pewien owad, a raczej chmary, plaga owadów.... słuchajcie nie wiem co się dzieje.... najczęściej jak jest ciepło i słoneczko po prostu lata nad drzewami masa czarnych wydłużonych owadów z opuszczonymi nóżkami... coś okropnego... na razie nie ugryzło, ale kto wie.... jak się idzie, to trzeba odganiać, bo normalnie się obijają .....

Próbowałam zrobić zdjęcie ale normalnie się nie da... tak to szybko ucieka... martwi mnie bo mnóstwo ich lata przy jabłonkach, brzoskwinkach, a jak wpuszczą tam jakie larwy czy coś....

Tu siedzi....

Tu lata w lewym górnym rogu....

Tu w prawym górnym rogu dwa...

A tu zobaczcie.... i tak się dzieje wszędzie lipy, dęby, czeremchy, owocowe, wszystko jest oblepione takimi chmarami.... tu i tak mi się wydaje ich jeszcze mało, jakoś na zdjęciu to inaczej wygląda, niż jak to wszystko się porusza...

Co z tym robić ? czy to nie zaszkodzi pączusiom, a potem owockom... wokół krzewów jest to samo... nie ważne jakie krzewy, owocowe, czy nie....
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 12:26, 30 kwi 2014

Do góry
Mam pytanie do Magnolii. Marta, czy tu mogłabym posadzić jakieś nieduże drzewko? Typu klon palmowy lub nieduża magnolia? W tym rożku brakuje cienia, runianka tam marnieje (jasna jest bardzo). To po pierwsze, a po drugie jakoś tak widzi mi się taki pochylony nad ta suchą rzeką krzaczor. Tylko jak na to patrzę to nie gra mi z tymi trzema cisami posadzonymi wyżej.

Ogródek Anity 12:00, 30 kwi 2014

Do góry
I jeszcze zamówione liliowce i irysy

Takze roboty mam na cały wekend majowy.....o leżeniu nie ma mowy....
Ogród nad Nogatem 11:58, 30 kwi 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Całkiem kiepsko ustawiłaś rośliny

Proponuję tak

To propozycja Danusi.
Ja jako grzeczny uczeń chciałabym posłuchać Danusi i zrobić tak jak ona powiedziała tylko nie wiem czy jak dziś wrócę z pracy złapię szpadel i zacznę przekopywać nie zrobię im krzywdy.

Zastanawiam się czy mogę zostać przy roślinach, które już posiadam.
Niski poziom żółty - żurawki które już tu są tylko zmiana miejsca
Niski poziom biały - wrzosy czy może coś innego niskiego?
Czarne trawki rozumiem bez dwóch zdań.
Czy te stożki żółte to np conica?
Na pniu ????

Nie ogarniam reszty ale będę intensywnie myślała, no i co z hortensja? Nie pasuje ;(
Może jakaś podpowiedz? Z góry ślicznie dziękuję za pomoc.
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 11:58, 30 kwi 2014

Do góry
Edytko, Aniu, miłego weekendu Wam.
Wilcza Góra 11:53, 30 kwi 2014

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies