Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 00:18, 29 mar 2014

Do góry
I inne wiosenne akcenty............

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 00:15, 29 mar 2014

Do góry
Jabłoń ozdobna pokazuje że poczuła wiosnę, tak samo kalina i bez pablin.............

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 00:09, 29 mar 2014

Do góry
Żonkile ........jak ciepłe słoneczka uwodzą kolorem, normalnie nie przepadam za żółtym kolorem w ogrodzie ale wiosną jest super, daje tyle energiii
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 00:07, 29 mar 2014

Do góry
Hiacynty też starają sie jak mogą, pierwsze już kwitną, pozostałe jeszcze w pąkach
A miało być tak pięknie.... 00:06, 29 mar 2014

Do góry
Czosnki z dnia na dzień wyższe
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 00:05, 29 mar 2014

Do góry
A może jeszcze odrobinkę wiosny z mojego ogrodu...............krokusy (mam je po raz pierwszy w życiu) dopiero teraz pokazują co potrafią, istny szał ....a ja je tak brzydko wyzywałam od obiboków, cofam.... cofam... to wszystko i kocham krokusy, kocham cebulowe, kocham wiosnę..........

A miało być tak pięknie.... 00:04, 29 mar 2014

Do góry
Fiołki kwitną jak szalone,wstrzymują mi koszenie trawnika,ale szkoda mi ich wykosić jeszcze

Ogród na skraju sadu 00:00, 29 mar 2014

Do góry
Neska napisał(a)
Trochę kiepskie zdjęcie, ale co to jest za roślinka? Przywędrowała do mnie sama

Aleś mi bobu zadała. Zupełnie nie rozpoznaję co to jest? Czy na wierzchołku pączek kwiatowy jest zawiązany? Jeśli tak, to trzeba poczekać aż zakwitnie. Łatwiej będzie rozpoznać. Na chwast mi to nie wygląda, za ładne ma liście. Trzeba czekać, może sama coś posadziłaś i zapomniałaś? Czasem tak się zdarza

Cieszę się, że 'moje' rośliny dobrze się u Ciebie zadomowiły. Ostatnio wywaliłam kolejne, irysy i floksy na przykład

Ach! To może być miesięcznica dwuletnia! Inaczej srebrnikami Judaszowymi zwana Kwitnie na fioletowo a potem ma takie zielone, a po dojrzeniu pergaminowe krążki Poszukaj w wątku roślin dwuletnich
A miało być tak pięknie.... 23:41, 28 mar 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Wiosna już szaleje na całego u Ciebie. Krokusy jeszcze ci kwitną Reniu? Ciekawe sposoby na rozmnażanie róż, trzeba (jak Bogdzia pisze) przerysować.

Moje krokusy spóźnione są

Te już chyba nie zakwitną,dopiero się wygrzebały spod kory

Ogród na skraju sadu 23:38, 28 mar 2014

Do góry
Trochę kiepskie zdjęcie, ale co to jest za roślinka? Przywędrowała do mnie sama

Tulipan - Tulipa 23:38, 28 mar 2014

Do góry
Ja je znam bo już drugi rok u mnie kwitną a w tym roku już od kilku dni , zaciekawiły mnie te drugie

a to moje
Ogród na skraju sadu 23:36, 28 mar 2014

Do góry
Zrobiłam zdjęcia. Niestety większość wyszła rozmazana. Nie wiem czemu. Wrzucam co mam

Tulipany niestety w domu. W ogrodzie pojawiają się dopiero pąki. Kwitną tylko te małe wczesne.

Basiu poznajesz swoje roślinki? Porozsiewały się ładnie. Będę miała ich więcej i bardzo się z tego cieszę.

Szafirki

Korony cesarskie dużo mniejsze niż u Basi
A miało być tak pięknie.... 23:30, 28 mar 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)
No i proszę, doczekałaś się, jest frajda, prawda?

Nawet nie wiesz jaka frajda

Moja działka. 23:21, 28 mar 2014

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Nie byłam na działce pare dni i dziś byłam w szoku wszystko kwitnie

Pięknie wszystko kwitnie a z jednego cisa zrób kulę a drugiego stożek
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:13, 28 mar 2014

Do góry
Basiu - jakoś nie doktoryzuję sie z nich.... jak ma coś rosnąć to rośnie, jak nie chce.. robi miejsce pod nowe.. żal mi tylko tego co już rosło długo i ładnie i ...... może miejsce nie pasuje, może cebulki były do niczego.. nawet nie wiem czy przeczytałam co one lubią..

Marzena - hiacynty w gruncie sie trzymają i jakos nigdy ich nie podpierałam.. a trochę ich już miałam.. ale warto wykopywać co roku.. bo potem są takie ubogie. A na pewno trzeba je nawozić...
Pierwszy rok

I te same co wyżej drugi lub trzeci rok.. szału nie ma.... ale jak widzisz wszystkie stoją o własnych siłach..

Kwiatowy ogródek Monteverde 23:11, 28 mar 2014

Do góry
mira napisał(a)
Kurcze szkoda tych lilii a trójlisty za grubsza sprawa bo przecież tanie nie są, zadzwoń tam bo takie pisanie to jedno a gadane to drugie.Ja wczoraj odkryłam te sadzawkę i mnie tam wciąglo bo paprocie bym zamówiła.

Aniu serduszka nie lubi przesadzania więc może z tego względu protestuje.

W tym roku kupiłam lilie tam gdzie Basia i towar był ok ale czekam i czekam i nic nie wyłazi na razie.

Na te trójlisty czekałam pół roku w końcu przyszły maciupkie, wsadziłam i widać, że nic nie widać a forsy faktycznie kupa i jeszcze ten jedyny ma być klinowaty, ale kolor mi się wydaje, że będzie biały nie bordo najpierw wysłałam maila, jak nie odpiszą to zadzwonię, ale w końcu to dla klienta po kieszeni, no i powinni szanować klienta i odpisać No siedzi tam dwa lata ja ją jeszcze prze ciapałam na pół bo była duża ale widać, trzeba inne miejsce jej znaleźć albo dożywić a taka była ładna
Ogród u stóp klasztoru 23:09, 28 mar 2014

Do góry
alinak napisał(a)

Tu jakaś rzeź niewiniatek się odbyła?
Ogród w Tarnowie 23:06, 28 mar 2014

Do góry
anna_pisalska napisał(a)
Wpadłam zaczerpnąć inspiracjiTo niesamowite jaka wiosna u Ciebie, pewnie jakieś 3 tygodnie różnicy. Podziwiam i pozdrawiam

Aniu, to prawda bo wiosna zagościła w tym roku wyjądkowo wcześnie a Tarnów i Wrocław są polskimi biegunami ciepła. Zapraszam i pozdrawiam wiosennie

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:04, 28 mar 2014

Do góry
MarekW napisał(a)
wilczomlecz u mnie też ładny, a serduszek jeszcze nie zauważyłem. Widzę że się na liliowcach rozumiesz , ja mam jedne ale nazwy nie znam, może pomożesz? posyłam zdjęcie

Marek na liliowcach się rozumię bo je lubię jednak nazwy są generalnie moją słabością. Ja liliowce mam pozyskane głównie od kogoś i bez nazw. Te charakterystyczne nazwy znam a ten Twój jest mi nieznany chyba takiego nie mam
Zdjęcie pokazuje kolor pomarańczowy , znam podobny ale żólty i to jest Bonanza.
A tak wogóle zachęcam zaplanuj sobie w lipcu wyjazd do Wojsławic do arboretum i tam jak nie zwariujesz na punkcie lanów liliowców to z pewnością odnajdziesz ten swój z opisem.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies