Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród dla Agusi

Ogród dla Agusi

dajana 11:08, 09 maj 2014

Aniu róża cudna!! którą Anię mam o nią zapytać? sporo jest tu dziewcząt o tym imieniu i sporo róż podpowiesz? Kupię ją jesienią i wiele innych Te mocno pachnące są drogie 60 zł zbyt wiele ich potrzebuje to spory wydatek .Pocieszyłaś mnie patyczkami a ja myślałam ze je zmarnowałam Na której stronie (może pamiętasz jest twoja piękność różana której patyczek pieszczę? nie chodzi o New Dawn tylko nieznajoma z nazwy .na niej właśnie mam już spore listki na New Dawn również kiedy podrosną zrobię zdjęcie aby ci pokazać bo w niektórych dopiero przebijają się listeczki .Jak rozbudowa ,działasz?
Mam dwie żurawki jedna sliczna a druga taka sobie ale obie maja duże liście Kiedy rosły w cieniu były ładniej wybarwione, kiedyś je przesadzę i podzielę bo raz już tak zrobiłam i mam teraz trzy To był mój eksperyment który się powiódł . Wczoraj zrobiłam fajną kompozycję (zdjęcie zrobię po przyjściu z pracy .) Znalazłam duza szpulę od kabli elektrycznych ze sklejki Średnica idealnie pasowała na pokrywę oczyszczalni ścieków Pomalowałam ją na biało ustawiłam na pokrywie a na góre postawiłam również przemalowany koszyk wiklinowy z kompozycja roślin balkonowych .Granatowe zwisające petunie +błękitna lobelia tez zwisająca, a pośrodku różowa petunia stojąca wcisnęłam jeszcze niezapominajki .Kiedy roślinki się rozrosną będzie ślicznie. Mnie nawet dzisiaj się podoba ta szpula wygląda jak piętrowy okrągły stoliczek a koszyczek w bieli jeszcze piękniejszy .mam jeszcze trzy takie szpule choć już mniejsze ale gdzieś je z pewnością wykorzystam .Ja to się cieszę byle czym jak w piosence
agatanowa 12:14, 09 maj 2014

akanta napisał(a)

Berberysiki Golden Devine

o jak to zestawienie cieszy oko! boje się żurawek, wydają mi się trudne

Ale Southern Comfort mnie bardzo kusi kolorem, dorodnością - jest pyszna!

i pewnie kiedyś nabedę
akanta 22:03, 09 maj 2014

Ależ nie Agatko właśnie żurawki a jeszcze bardziej żuraweczki nie sprawiają problemu,chyba tylko z rozrostem /że trzeba dzielić/ a tiarelkii to bardzo rzadko bo one się pod ziemią rozrastają i nie wypiętrzają.Nie chorują,znoszą suszę same pozytywy.
akanta 22:16, 09 maj 2014

dajana napisał(a)
Aniu róża cudna!! którą Anię mam o nią zapytać? sporo jest tu dziewcząt o tym imieniu i sporo róż podpowiesz? Kupię ją jesienią i wiele innych Te mocno pachnące są drogie 60 zł zbyt wiele ich potrzebuje to spory wydatek .Pocieszyłaś mnie patyczkami a ja myślałam ze je zmarnowałam Na której stronie (może pamiętasz jest twoja piękność różana której patyczek pieszczę? nie chodzi o New Dawn tylko nieznajoma z nazwy .na niej właśnie mam już spore listki na New Dawn również kiedy podrosną zrobię zdjęcie aby ci pokazać bo w niektórych dopiero przebijają się listeczki .Jak rozbudowa ,działasz?
Mam dwie żurawki jedna sliczna a druga taka sobie ale obie maja duże liście Kiedy rosły w cieniu były ładniej wybarwione, kiedyś je przesadzę i podzielę bo raz już tak zrobiłam i mam teraz trzy To był mój eksperyment który się powiódł . Wczoraj zrobiłam fajną kompozycję (zdjęcie zrobię po przyjściu z pracy .) Znalazłam duza szpulę od kabli elektrycznych ze sklejki Średnica idealnie pasowała na pokrywę oczyszczalni ścieków Pomalowałam ją na biało ustawiłam na pokrywie a na góre postawiłam również przemalowany koszyk wiklinowy z kompozycja roślin balkonowych .Granatowe zwisające petunie +błękitna lobelia tez zwisająca, a pośrodku różowa petunia stojąca wcisnęłam jeszcze niezapominajki .Kiedy roślinki się rozrosną będzie ślicznie. Mnie nawet dzisiaj się podoba ta szpula wygląda jak piętrowy okrągły stoliczek a koszyczek w bieli jeszcze piękniejszy .mam jeszcze trzy takie szpule choć już mniejsze ale gdzieś je z pewnością wykorzystam .Ja to się cieszę byle czym jak w piosence

Tak chodzi o Anię DS.Pochwalam takie nowatorskie pomysły ,kreatywność ,wyrażanie siebie przez radosną twórczośc.Będziesz miała coś bardzo osobistego i tylko można ci pozazdrościć pomysłu.Ja mam trochę żeliwnych dzbanów,cynowych ale jeszcze nie komponuję ich w ogrodzie.Złomiarze by się ucieszyli na taką wystawę zachęcającą do wzięcia.Trochę działam Danusiu ale syn we Francji a bez niegi nic większego nie pocznę.Wkleję do ciebie tą różę .
agatanowa 22:19, 09 maj 2014

akanta napisał(a)
Ależ nie Agatko właśnie żurawki a jeszcze bardziej żuraweczki nie sprawiają problemu,chyba tylko z rozrostem /że trzeba dzielić/ a tiarelkii to bardzo rzadko bo one się pod ziemią rozrastają i nie wypiętrzają.Nie chorują,znoszą suszę same pozytywy.

Aniu, dziekuję! Tu wszyscy wokół piszą, że padły, opuchlaki, tragedia! Więc mnie przeraził ich temat
Jag_58 22:29, 09 maj 2014

Aniu wkleiłam u siebie fotkę z przywrotnikiem dla Ciebie
akanta 23:23, 09 maj 2014

agatanowa napisał(a)

Aniu, dziekuję! Tu wszyscy wokół piszą, że padły, opuchlaki, tragedia! Więc mnie przeraził ich temat

No nie wiem od czego to zależy ,pewnie od terenu,gruntu.Jeśli zagospodarowuje się nieużytki to może w glebie jest więcej tego paskudztwa.A ja zakładałam ogród na ziemi ornej po zbożu.Była orana przewracana przed zimą i to robactwo ginęło.Taka ziemia ogólnie jest zasobniejsza.Jak do tej pory nic mi nie zostalo pożarte ani nie wymarzło.Robactwo lubi ciepełko,ja nie używam kory a ona dodatkowo dociepla.Nie wszędzie są winne opuchlaki jak czytałam,ale wiele osób je o to posądza pewności jednak brak.No i w końcu nie giną jej łany tylko jedna na ileś tam sztuk.
akanta 23:32, 09 maj 2014

Jag_58 napisał(a)
Aniu wkleiłam u siebie fotkę z przywrotnikiem dla Ciebie

Dzieki ,już lecę do ciebie.
Mariusz 07:21, 10 maj 2014

Piękne i ciekawe rośliny u Ciebie ...
Podsyłam linka, krótka wzmianka na temat piwonii https://www.ogrodowisko.pl/watek/2547-przyjazny-ogrod?page=131#post_8
akanta 12:34, 10 maj 2014

Peach Flambe