Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Igiełkowy ogródeczek 16:12, 28 mar 2014

Do góry
Berberysy już fajnie zielone:

"Japoński" obsypany krokusami, ale z braku słońca po tamtej stronie nie bardzo to widać, może jak przyjdą cieplejsze dni to jeszcze jakieś zdjęcie cyknę, będzie lepiej widać:

W zeszłym roku ta sama magnolia kwitła na początku maja

Ciurkadełko jeszcze nie uruchomione, trzeba zagonić eMa

Pozdrawiam Wszystkich zaglądających
Igiełkowy ogródeczek 16:06, 28 mar 2014

Do góry
Donia- ja też już jakiś czas temu zakochałam się w hortkach i nie może być bez niego ogrodu
Teresko- obudzona już dawno, tylko wpisów nie ma kiedy robić.
Marta_D- odpowiedziałam u Ciebie, wszystko zrozumiałam
Tusiola- kupuj, kupuj warto naprawdę, tylko poczekaj aż zaczną puszczać listki, bo ja raz się nacięłam, za wcześnie kupiłam, jak jeszcze nie wystartowały i okazało się że niektóre były przemarznięte, na szczęście wymienili mi na nowe
Joasia- to prawda zarażają te hortki i ciągle się chce mieć ich więcej.

U mnie dziś pochmurno od rana, zdjęcia sprzed kilku dni:

Rododendronowy ogród II. 16:03, 28 mar 2014

Do góry
Nikita napisał(a)
Bogdzia zalogowałam się tylko na chwilkę (jestem po 16 godzinach pracy - padam ze zmęczenia) żeby Ci przekazać niespodziankę.
Śpieszę donieść, że z zagranicznych wczasów powróciły żurawie. Jeden bardzo prosił, żeby Cię
pozdrowić...
Zdjęcie nie najlepszej jakości, bo mgła była okropna

U mnie też były w tym roku-2 , w tamtym też. Widziałam je z okna na moim bezkresnym polu...
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 15:48, 28 mar 2014

Do góry
Kochana Haniu podzialalo zrobilo sie cieplej tak ma byc caly tydzien
Bedzie padal deszcz ale co tam jak ma byc cieplej deszcz tez potrzebny i to wszystko dzieki Tobie
Kwiatki na 400

pozdrawiam
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 15:48, 28 mar 2014

Do góry
Dziewczyny i chłopaki - dzisiaj to jestem podekscytowana bo... doszły moje róże ja się na różach nie znam więc nie wiem czy ładne czy nie i tak się cieszę. Mnie się podobają - jedynie krzaczek History taki "najbiedniejszy" no i jeszcze jedna gałązka mi się ułamała ale malutka...
Oto moje róże - same mówcie czy dobre czy nie. Od lewej - History, Senteur Royale, Novalis, Aphrodite

a tak wygląda Heidi Klum - i tu moje zmartwienie z którym lecę do Was Ona ma już duże listki - i ja nie wiem czy ją teraz sadzic (zapowiadają jeszcze brzydką pogodę i przymrozki) czy przeczekać i chronić ją nocą???? co myślicie??? Radźcie bo nie mogę przecież jej zmarnować skoro się w niej zakochałam

Lecę do Was po prośbie o poradę - bo jutro chcę sadzić - w związku z czym wzięłam sobie dzisiaj połowę urlopu żeby dom ogarnąć i jutro mieć czas dla róż... no jak to mówi Alinka - "normalne świry jesteśmy"
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 15:18, 28 mar 2014

Do góry
Gocha napisał(a)
Witam wszystkich

Może i jednoroczne ale urodziwe niezwykle w tej masie!

Witaj! Na tym forum non stop są burze mózgów i przemiany udane. Wsparcie będzie na pewno.
Od czego chcesz zacząć zmiany? Włókninę już wyrzuciłaś?
Mazury i mój kawałek ziemi 15:09, 28 mar 2014

Do góry
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 15:04, 28 mar 2014

Do góry
Witam wszystkich
Parę dni temu weszłam na Ogrodowisko przez przypadek i chyba już zostanę na nim na dłużej. Przyznam szczerze, że nie mogę się od niego oderwać. Tak bardzo mnie wzięło, że postanowiłam napisać również o moim ogrodzie. Jestem obecnie w wielkiej, czarnej dziurze, bo uzmysłowiłam sobie, że chcę mieć ogród podobny do Waszych, a niestety mam zupełnie inny. Przede wszystkim w moim ogrodzie mam zawsze bardzo dużo roślin jednorocznych z własnego siewu. Ale roboty przy tym jest bardzo dużo a ja nie bardzo mam siłę żeby w nim pracować. Część rabat mam wyścielonych włókniną, a to po to żebym nie musiała ciągle plewić. Tylko że tu wyczytałam, że wszyscy jesteście przeciwnikami tej sztuczności. I teraz nie bardzo wiem, co mam zrobić. Mam duże pole do popisu, bo działka ma około 3000 m2. Tyle na wstępie. I parę zdjęć

Mazury i mój kawałek ziemi 15:03, 28 mar 2014

Do góry
renatamama3 napisał(a)
Ewuś ,to może bergenie ,przed anabelki ładne cały rok i dość tanie .Kupiłaś coś na targu ?
no pewnie 15 roz 7 żorawek,10 bratków róże posadzone z kompostem ,bratki z trawko zgapilam od Ciebie a zorawki na rabacie jeszcze nie zrobiona do końca ale musialam posadzić no musialam.Jak Renatko pilna ze mnie uczennica hehe oto fotki
Dwa ogrody 15:03, 28 mar 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Dziś czyściłam okolice oczek, wybieranie igieł sosnowych i drobnych liści z kamieni tak, aby zostawić mech to ćwiczenie cierpliwości,

Boćki i te niebieskości - .
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 14:53, 28 mar 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Ode mnie też gratulki

Wow, jaka róża Kasiu, muszę tę fotę zacytować, dziękuję
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 14:51, 28 mar 2014

Do góry
EPODLAS napisał(a)
A u Agaty okrągła trzysetka. Gratulację, dalej pokazuj swój piękny ogród.
Skromne wiosenne kwiatki zasyłam. Bardzo je lubię

Skromne to mało powiedziane, ale jak pokazane, wielkie dzięki Bożenko za śliczne foto
Działka prawie w Borach Tucholskich 14:29, 28 mar 2014

Do góry
rano jeszcze było paskudnie ale koło południa już ok

ta część prawie na gotowo a to niżej w trakcie
Kwiatowy ogródek Monteverde 14:25, 28 mar 2014

Do góry
Aniu a masz takie,nie wiem jak się nazywa
Miejsko & sielsko 14:22, 28 mar 2014

Do góry
widzę tylko tyle zdjęć:
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 14:15, 28 mar 2014

Do góry
Haniu gratki posyłam
Miejsko & sielsko 14:05, 28 mar 2014

Do góry
Ogród Magdalenka 14:04, 28 mar 2014

Do góry
noemi napisał(a)

No pięęęęęęknie!!!!!! A jak graby wypuszczą listki i te czosnki zakwitną... Nie mogę się doczekać!
Miejsko & sielsko 14:03, 28 mar 2014

Do góry
u mnie wielkanocnie...wiem.. widzę stożek do korekty

Kłopoty - problemy z trawnikiem 13:51, 28 mar 2014

Do góry
Witam, mam trawnik założony we wrześniu 2013 r. i niby ok, ładnie zaczyna rosnąć, po zimie zielenieje. Ale są w niektórych miejscach takie kępki jak na zdjęciu. Proszę o podpowiedź czy to jakiś gatunek trawy czy to jakiś chwast i jeśli chwast to co z nim zrobić?

z góry dziękuje
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies