Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dwa ogrody

Dwa ogrody

paniprzyroda 05:54, 23 maj 2014

Basiu, do miłego spotkania O ile pamiętam, mam zabrać dla Ciebie tiarelkę, dla Małgosi i Karoli werbenę, dla Nikity hostę, jak o czymś lub kimś zapomniałam, proszę o przypomnienie
Zielona przez dwa tygodnie mnie nie było w domu, zostawić ogród w taki czas to ryzykowne, ale wyjazd służbowy był... Teraz trudno wszystko nadrobić
Wszystkie sadzonki czekają na posadzenie, stipa również. Trochę jej zbrązowiały końcówki, może była lekko przesuszona. Wczoraj wyglądała tak, niczym jej nie dokarmiałam od prawie trzech tygodni. Powinna ruszyć po posadzeniu do gruntu.

po przerośniętej korzeniami doniczce widać, że już trzeba ją posadzić

wszystkie razem, dość zwarte, ale nieco przypalone końcówki

Marto, myślę, że spokojnie swoją możesz ją raz w tygodniu podlać florowitem.

I ogórki dla Mirki, podsypane po zdjęciu włókniny. Chwasty do dopracowania na później. Reszta warzyw ok, najbardziej zarosła marchewka i pietruszka, tę chyba posieję od nowa.

paniprzyroda 06:16, 23 maj 2014

Trochę buszu w nowym

jeżówki z pąkami o tej porze? chyba im się coś pomyliło

i czosnki

Zielona 08:38, 23 maj 2014

Mariolu, bardzo, bardzo dziękuję. Moja stipa niestety jeszcze maleńka, ale pewnie dlatego, że zrobiłam zbyt rzadkie sadzonki. Może do gruntu po prostu po dwie w jeden dołek posadzę. Póki co czekam na wykopki tulipanów w docelowym miejscu, więc trawki rezydujące w doniczkach zasilę florovitem.
monteverde 10:30, 23 maj 2014

To faktycznie jeżówki zaszalały ale może za dużo im papu dajesz moje maja tylko liście a warzywka tych mi szkoda, ale będę miała pomidorki, dynię i fasolę tyczną wszystko między kwiatami zioła mam pozdrówka
paniprzyroda 10:34, 23 maj 2014

monteverde napisał(a)
To faktycznie jeżówki zaszalały ale może za dużo im papu dajesz moje maja tylko liście a warzywka tych mi szkoda, ale będę miała pomidorki, dynię i fasolę tyczną wszystko między kwiatami zioła mam pozdrówka

Jeżówki nic nie dostają od czasu posadzenia ich w ubiegłym roku. To są te zwykłe, inne tak nie szaleją.
Powinnam zmykać do warzyw, ale upał jest niemiłosierny.
monteverde 10:37, 23 maj 2014

paniprzyroda napisał(a)

Jeżówki nic nie dostają od czasu posadzenia ich w ubiegłym roku. To są te zwykłe, inne tak nie szaleją.
Powinnam zmykać do warzyw, ale upał jest niemiłosierny.

Odpuść sobie do późnego popołudnia o udar nie trudno
Mirella 10:54, 23 maj 2014

Cudowny Czosnkowy Las, Pozdrawiam
Mirka 11:01, 23 maj 2014

Tak posiałam i dzięki za instruktarz zobaczymy czy się udadzą bo ja do ogórków nie mam ręki Lecę zobaczyć co u Ciebie
Mirka 11:03, 23 maj 2014

Ups dubelek
Mariusz 11:16, 23 maj 2014

Urocza stipa, bywałem na naturalnym stanowisku Stipa capillata - urocze wzgórze. Pozdrawiam