Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 17:08, 15 maj 2016

Do góry
Olili napisał(a)
W Twoim ogrodzie jest tak niesamowicie........
Bardzo bardzo bardzo pięknie.Tak sie tu nachodziłam,ze nogi mnie bolą
W jakiej odległości od żywopłotu masz te ambrowce kolumnowe?
I jeszcze w jakiej od siebie pissardii?

Ambrowce mam ok 70-80 cm od brzegu zywopłotu. Tzreba jednek pamietać ze mój zywopłot po cięciu ma 50 cm średnicy, zatem od lińi zywopłotu ok 1 M.

Pisardi sa sadzone 1 M od siebie celowo aby korony sie zrosły.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 17:06, 15 maj 2016

Do góry
leon60 napisał(a)
Marzenko przepięknie ! uwielbiam w Twoim ogrodzie czas kwitnienia azalii i czosnków a żywopłot grabowy normalnie bym zjadła

Ja tez lubię czochy i graby
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 17:04, 15 maj 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Dzięki wielkie
To ja Ci pokażę wieczorkiem zdjęcie moich i mi doradzisz cooo?
Ja mam na rabacie różanej Hidcote Blue a na świerkowej zwykłą ale ta właśnie nie tworzy takich zwartych zgrabnych kulek Jak się zrobi szpetna to ją wymienię na Hidcote

Hidcote nie tworzy własnie zwartych ładnych kulek, zimą jest brzydka i łysa. Ale mam ja w żywopłocie bukszpanowym to jej nei widac. Kulki sa z Viva i tej NN z marketu, one są troche takie zimozielone w lrzeciwieństwie do tych ciemnoniebieskich lawend. Mysle jednak , że gdy krzaki sa juz strasz ei systematycznie ciete to i takie dobrze wyglądaja. U mnie jednka nigdy do takiej fazy nie dotrwały...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 17:02, 15 maj 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
dziekuję Marzenko
zmartwiłas mnie tym randapem bo cała butle jeszcze mam i miałam właśnie bo mi mała usnęła wyjść popsikać chwasty w trawniku i na rabatach
ja narazie martwię sie o rododendrony bo brzydkie liscie, poskręcane mają. psikalam narazie raz miksturą Bozeny ale wydaje mi się ze jakis robal je nęka i niewiem co na nie moge dać..mam herbatkę tymiankową ale czy to wystarczy?

Nt rh napisałam u Ciebie.
Roundap uzywam tylko na kostce granitowej bo nie moge sobie poradzić z zielskiem, robie to bardzo rzadko gdy ręczne czyszczenie i wypalanie nie pomaga
Roundap na tarwnik? Spalisz go. Na tarwnik Chwastox , ktory działa tylko na dwuliścienne, roundap załatwia wszystko.
Pod żadnym pozorem chwastów na rabatch roundapem tez nie pryskaj, tylko ręczne wyrywanie i kora. Spalisz sobie rosliny.

Raz pędzelkiem pomalowałam roundapem chwasty przy tarsie, , korzeniami doszedł do macierzanki, ktora obok rosła i ja wypalił., miałam łysy placek. To niebezpieczny środek, można uzywac na nieużytkach, ja np za płotem uzywałam gdzie chwasty rosły na potęgę, a i tak trzeba uważac aby nie było wiatru.....

I pomysleć, ze kiedyś roztaczano wokół tego środka aurę bezpieczeństwa i jeszcze ta informacja " biodegradowalny". Z czasem nakazano im ten zapis usunąć ale to było chyba w 2010 roku gdy ja całą działkę wielokrotnie roundapem opryskałam. Pomyslec ile ja się tego nawdychalam .
Ogród z rzeźbą 16:54, 15 maj 2016

Do góry
Pyteałaś o rh. Moim nic nie pomogło, zagryzły je opuchlaki i nieodpowiednia gleba. Zadne pryskanie a nawet podelwanie chemia nie pomogło. Jesli to niedawno sadzony rh, wykop obejrzyj korzenie w poszukiwaniu larw i posadż w mieszance jaką zaleca Bogdzia. Chemia im raczej nie pomoze. Zapytaj Bogdzi co robić
Hortensjada 16:52, 15 maj 2016

Do góry
Mnie zachwyciła watanabe
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 16:48, 15 maj 2016

Do góry
U mńie roze stały w czasie zimnych nicy a orzymrozki z kwietnia pouszkadzało im liscie. Dopiero teraz porzadnie ruszyły
Poobrywaj co będziesz mógł, zwłaszcza roze
U mnie latałabym ze szmatami do hortensji ogrodowych i rodgersji ale orzymrozku ma nie byc..
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 16:45, 15 maj 2016

Do góry
Czyli lepiej tyczkę Kardynałkowi dać? Bo mu smętnie lody,i zwisają a jak dostanie kwiaty to sie poloźy
Ogród Cioci cz. 3 16:42, 15 maj 2016

Do góry
Gosiu do azali czosnki , będzie kolejny kolor
Eksperymentarium 16:40, 15 maj 2016

Do góry
No tak dla bukszpanow zatem miejsće idealne
Na Łowieckiej 16:02, 15 maj 2016

Do góry
Dementuje moje czochy z roku na rok mniejsze ale czy z liśćmi czy bez tak samo są coraz mniejsze
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:58, 15 maj 2016

Do góry
Korki rozumiemy sie bez słów

Zgapiłam sobie Twoja bakopę, wsadziłam w nogi białych roz w donicach
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 15:54, 15 maj 2016

Do góry
Fotki tak piękne ze aż nierealne! Uwielbiam zdjęcia Twego ogrodu.
Melduje ze obrabiam watek tematyczny "graby", jeśli mi coś zlecisz jeszcze to będę pomagać

PiS. Poszłam w hakone w tym roku wyczułam Cie
Ogród Mirelli 15:49, 15 maj 2016

Do góry
Rabata ze żwirkiem znakomicie wyglada
Ogród Mirelli 15:46, 15 maj 2016

Do góry
Stokrotki ma i ja, w tym samym kolorze

Pokaz liscie Anabell, czy nie od przymrozkow?
Ogród z pergolą 15:44, 15 maj 2016

Do góry
Aniunpyatłas czym pryskam, profilaktycznie nie chyba ze cos dolega.
Czy potrzebujesz jakiejś porady odnośnie oprysków?
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 15:41, 15 maj 2016

Do góry
Sesleria na szczęście szybciutko rośnie, wkrótce przestaniemy sie zmian ze porzebujemy okulisty
U mnie wprawdzie słońce ale pizdziawa straszna i susza na dodatek.... I jak tu wyjsć i szlauchem lać?.
Ogród z rzeźbą 15:35, 15 maj 2016

Do góry
L00zak napisał(a)

Obawiam się, że już innego nie weźmiesz do ręki

Moje dziecko obwieściło koniec iphona i po 6 latach zamieniło na Samsunga NOTE... Ja jestem wierna jabłuszku od lat

I wracam ogladać fotki
W Kruklandii 15:31, 15 maj 2016

Do góry
Gratulacje Juzik z okazji 1000 i pięknego ogrodu. I zyczę abyś znalazła w nim ukojenie

Zdążyłaś zrobić wiosna oprysk Promanalem?

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 12:12, 15 maj 2016

Do góry
jolanka - Witaj Jolanko w moim ogródeczku Miło mi,że podobają Ci się moje różyczki.Zapraszam do ogladania w sezonie.
Ale odnośnie dobierania to Madżenka jest mistrzem
Oczywiście zaraz polecę do Ciebie na zwiady

monteverde - Hej Aneczko Rózyczki jeszcze chwileczka i zaczną,póki co chwalę sie tym co mam

Madzenka - mój Cardinal kiedy był zakulkowany, nie wyglądał dobrze,wszystkie kwiatki wisiały w dół. Są za wiotkie. Przynajmniej moje
Lepiej wygląda kiedy się przewiesza naturalnie.
Możesz jednak jeden pęd przypiąć i sama ocenisz,jak to wygląda u ciebie,w każdej chwili można odpiąć

U mnie zaczynają mszyce się pokazywać,na kilku różach wypatrzyłam. Prysnęłam na szybko,mam nadzieję,że powstrzymałam inwazję.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies