Jakie on ma śliczne kwiaty ... cudoooo zapisany na listę zaraz obok Cuningham White.
Na tę chwilę mam tylko Nova Zembla i kilka małych RH i azalii NN...
Zaczynają kwitnąć... wkrótce będzie przepięknie,
I jeszcze na niektórych gałązkach takie cuś wypatrzyłam, takie rdzawe zacieki może ktoś to zidentyfikować? bo potem takie gałązki jaśnieją i obumierają
Opony były nawet na Chelsea Flower Show 2009 i to całkiem odlotowe aranżacje, ale w ogrodzie robionym przez amatora mogą być tylko parodią. To jak na pokazie mody, na modelce zawsze lepiej wygląda bo jest wystylizowane. Opon nie rób, postaw na recykling ale drewniany.
U mnie misz, masz................ale nigdy się nie połapiesz.............co gdzie................. w sumie to mam 2 bylinówki, 2 wrzosowiska, 3 oczka, 2 skalniaki, 3 wyspy i 1 archipelag.........../rabaty usypane głównie ze względu na klony japońskie/ aleje i szpalery prowadzące do tych ogrodowych tajemnic...............ale mam wiosenne niedociągnięcia, zbieram wszelkie informacje na temat tulipanów, bo je uwielbiam..................ale ich nie mam, ale je pragnę, chcę najbardziej te z Biedronki
Chociaż moja modrzewnica nie ustępuje Twojej w kwitnieniu to jednak Twój kiścień wygląda duuuużo lepiej. Chyba mojemu się u mnie nie podoba...
Hortensja na patyku śliczna, a tulipanowiec.... flifny, ale jak się zaweźmie to albo będziesz musiała go ciąć albo szukać rodziny zastępczej
A potem jeszcze w ruch poszły nożyce i sekatory i nowych kształtów dostały bonsai przed domem
tak było jeszcze wczesną wiosną
w połowie prac tak to wyglądało
a na koniec zostało dużo chmurek i kuleczek
Bogdziu .. Bardzo , bardzo wielkie dzięki ... Jak sobie to u Ciebie zobaczyłam , to stwierdzilam ,ze chyba niepotrzebnie pajacuję .. Cunninghams jest sliczny ... Bożeszzz , kiedy mój taki będzie
Ale musze przyznać ,że haaga też mi w oczka wpadła
Witaj Franku w moich skromnych progach, dziękuję za miłe słowa, tak, wiem że z pełną odpowiedzialnością mogę powiedzieć że ogród to moja pasja, cieszy mnie w nim wszystko, pierwszy liść, pierwszy kwiat, źdźbło trawy z kroplą rosy i takie tam.
Twój ogród to wyższa szkoła jazdy. Mam jedno pytanie mam takiego klona ale nie znam nazwy , może wiesz jak się nazywa ?