Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przyjazny ogród

Przyjazny ogród

Mala_Mi 11:31, 17 maj 2014

Mariusz... twój ogród też wydaje sie wielki Na zdjęciach To te złudzenia optyczne ścieżek i zakoli, które powodują, że tam jeszcze jest ogród dalej

Kłacza w części były czarne ..czyli dobrze, że wyrzuciłam..

A dziś prawie sie popłakałam, wiatr (bo raczej nie pies) złamał mi wielką gałązkę tej piwonii co kwitła.. i w dodatku tę z pąkiem co miała kwitnąć..buuuuu Wsadziłam do ziemi, może sie ukorzeni???
ewsyg 16:25, 17 maj 2014

Mariusz, wpadłm pooglądć Twoje piwonie. Są cudne. Ja mam dwie, żadna jeszcze nie kwitła i nie wiem, czy uda mi się jej utrzymać bo one wymagające są.

Ta jest cudna.

Jag_58 16:53, 17 maj 2014

Mariusz czy te lotosy wymagają na zimę przeniesienia w cieplejsze miejsce? pytam bo mam ochotę kupić ,ale zastanawiam się czy trzeba je przenosić ,widziałam u Ciebie w szklarni
Mariusz 18:35, 17 maj 2014

Ania, wybije nowa gałązka, a w następnym sezonie na pewno zakwitnie, tego Ci życzę z całego serca . Co do wielkości ogrodu - podczas imprezy ogrodniczej zepsuła się pogoda, lało jak z cebra i frekwencja nie dopisała ... wprawny, z zawodu fotograf, wykonał kilka pozycji, a następnie lekko przykucną, powiedział "teraz będzie wyglądać tak jakby było z tysiąc ludzi", po czym zrobił zdjęcie. Robiąc zdjęcia ogrodu z żabiej pozycji, rozciągamy go i stwarzamy pozornie dużą przestrzeń.
Ewa, z chęcią mogę darować Ci siewkę, ale koloru nie gwarantuję. Obecnie mam 400 w gruncie i czekam aż zakwitną. Do mnie zawsze można wstąpić jadać do pobliskiego Arboretum, z piwonii coś zawsze się znajdzie . Pozdrawiam
Jagoda, lotosy wymagają zimowania w dodatniej temperaturze (piwniczka, szklarnia zimna, garaż), a od wiosny do lata pędzenia w tunelu bądź szklarni. Mamy temat, proszę bardzo https://www.ogrodowisko.pl/watek/2498-nelumbo-lotos

Wiosenny i bardzo go lubię

Jag_58 20:04, 17 maj 2014

Mariusz przeczytała cały wątek o lotosach podziwiam Was, Ciebie Anie, Przemka juz jesteście lotosowo zakręceni no i oczywiście Twoja wiedza i praktyka nie zastąpione na siewki w tym roku już za późno ,może uda mi się kupić sadzonkę to dołączę do lotosowego grona
Jag_58 20:05, 17 maj 2014

Mariusz czy to jest liliowiec wiosenny??
Mariusz 20:21, 17 maj 2014

Jak się nie mylę Liliowiec żółty, gatunek, a nie odmiana.
Miło że jesteś w gronie lotosomaniaków
Mariusz 20:53, 17 maj 2014

Irys prezentowany poczatkiem maja okazał się kosaćcem ruskim Iris ruthenica, obecnie już nie kwitnie ...

... natomiast kwitnienie zaczyna kosaciec trawolistny

Jag_58 21:01, 17 maj 2014

Mariusz napisał(a)
Jak się nie mylę Liliowiec żółty, gatunek, a nie odmiana.
Miło że jesteś w gronie lotosomaniaków

Dzięki mam sporo liliowców ,ale takiego nie mam ,u mnie kwitnie irys syberyjski i kosaciec bródkowy ,mam tez kosaćca trawolistnego ale nie kwitnie
Mariusz 21:06, 17 maj 2014

Delosperma 'Jewel of Desert Garnet' - maleństwo z pierwszym kwiatkiem ... jak szybko rośnie?

I trawka Koeleria glauca ... jak przestawiłem literkę, krzyczcie - kaleczę z etykietek.