Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

Eve 15:20, 17 maj 2014

Elu odnośnie robali na różach napisałam Ci u Ani
gierczusia 15:26, 17 maj 2014

Eve napisał(a)
Elu odnośnie robali na różach napisałam Ci u Ani

Ewka ... Dziękuję .. Znów mi doooopsko ratujesz ... Mam nadzieję ,że kiedyś chociaż Ci kawkę i ciacho postawię w charakterze podziękowania

Lecem
akanta 15:39, 17 maj 2014

gierczusia napisał(a)
Będąc u Kapiasów szukałam drzewa do mojego mikro.. który jest naprawdę mikro... Trochę szkoda ,ze jeszcze nie wszystkie drzewa miały liście..szczególne o buki mi chodzi...zasatanawiałam sie jeszcze czy kulka czy fastigiata... Obfociłam fastigiaty

Ten podobał mi się najbardziej buk pospolity " marmorstar ".. Ma naprawdę cudowny pokrój ... Potem w necie zobaczyłam ,że ma marmurkowego liście.... Echhhhh

Te lipy drobnolistne Rancho " tworzyły piękny przycinany szpaler

A tooooo.. Nie wiem co to było , ale te kulki wyłaziły nawet spod agro ... I były sliczne

Te różowe kulki to kwiat tarczownicy ,chętnie popatrzę bo swojej ścięłam kwiat przy odchwaszczaniu .
ewakatowice 15:44, 17 maj 2014

ELL, domoszę wiadomość z ostatniej chwili... nie pada
ściskam

JulkAd 16:02, 17 maj 2014

Słyszę, że cis u Ciebie nieteges się sprawuje.....ja siem na cisach kompletnie nie znam....u mnie jedna siewka jakaś się przyplątała i sobie samopas rośnie, ale czy przyrosty ma?....to nawet nie wiem ...
dzięki za przypomnienie mikstury na mszyce, przyda mi się
Juzia 16:06, 17 maj 2014

Macham!
ewsyg 16:09, 17 maj 2014

Brązowe końcówki cisów - może był przymrozek i je zmroził
gierczusia 16:25, 17 maj 2014

akanta napisał(a)

Te różowe kulki to kwiat tarczownicy ,chętnie popatrzę bo swojej ścięłam kwiat przy odchwaszczaniu .

Aniu ... Już teraz wiem ,że to tarczownica.. Dziękuję

Bardzo mi się spodobała , bo te kulki są naprawdę urocze ... Było ich tam tyle , że robiły naprawdę wrażenie

A tak przede wszystkim to witaj u mnie Aniu .. Rozgość się, choć troszkę u mnie bałaganie czasie tej przebudowy
gierczusia 16:26, 17 maj 2014

ewakatowice napisał(a)
ELL, domoszę wiadomość z ostatniej chwili... nie pada
ściskam

Ewciu .. Jak Ty ładnie do mnie mówisz ... Podoba mi się ..

Mam nadzieję ,że już ten stan bezdeszczowy się utrzyma ,bo jak już kolejny dzień po podniesieniu rolet widzę ten deszcz , to mnie bierze

Buziak
gierczusia 16:32, 17 maj 2014

JulkAd napisał(a)
Słyszę, że cis u Ciebie nieteges się sprawuje.....ja siem na cisach kompletnie nie znam....u mnie jedna siewka jakaś się przyplątała i sobie samopas rośnie, ale czy przyrosty ma?....to nawet nie wiem ...
dzięki za przypomnienie mikstury na mszyce, przyda mi się

Noo cis mi strajkuje to prawda .. Ma mi parawan przed domem weselnym robić a on strajkuje .. U każdej rośliny bym stolerowała , ale u niego..nigdy ... A on jak na złość

A ta mikstura ..echhh.. Pierwszą różę kupiłam w tym roku..róz mi siem zakciało .... A na niej takie małe przecinki mam...i tak myślałam co to , ale doszłam do wniosku ,że to jednak nie mszyce.. Eve mnie pokierowała na skoczki ...

Trzymam kciuki żeby Ci ta mikstura nie była potrzebna