Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:02, 18 mar 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Powspominałam wczorajsze prace - wkopanie bukszpanów, przycięcie im grzywek. Marzenko, czy ja dobrze rozumiem, że to są te bukszpany, które razem kupowałyśmy ???????? W życiu nie wyczarowałabym z nich takich pięknych kulek!!! Naprawdę, masz niesamowitą wprawę w cięciu! Chyba dokupię ich więcej i zaproszę Cię na postrzyżyny
Pytałam u siebie o Twoje donice - ponawiam tutaj, może odpowiesz

Agieszko tak to nasze bukszpany. Jutro jeszcze je poprawię sekatorkiem, bo maszynką trochę kanciate.
Pisze się na cięcie Twoich tylko powiedz kiedy i niech mi z dwa dni palce odpoczną bo mam odciski
W Wilczycach w zwykłym ogródku stoi około 500 donic. Ceny bardzo dobre, mnóstwo jest ceramicznych w różnych kolorach, beże, terakota, białe, czarne, są tez metalowe w różnych kolorach. I było kilka sztuk z tworzywa wyprzedaż z targów minimalnie uszkodzone ale za te olbrzymy zapłąciłam 55 zł za sztukę !!! Są takie same w kolorze fuksji.
Kiermasz jest na samym początku Wilczyc, przy drodze stoją te w kolorze fuksji wiec trudno je przegapić. Donice są firmy DEROMA.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:53, 18 mar 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Powspominałam wczorajsze prace - wkopanie bukszpanów, przycięcie im grzywek.

Marzenko, czy ja dobrze rozumiem, że to są te bukszpany, które razem kupowałyśmy ???????? W życiu nie wyczarowałabym z nich takich pięknych kulek!!! Naprawdę, masz niesamowitą wprawę w cięciu! Chyba dokupię ich więcej i zaproszę Cię na postrzyżyny
Pytałam u siebie o Twoje donice - ponawiam tutaj, może odpowiesz
Czytam, że graby będziesz odbierać - a mi nikt z ZC na maila nie odpowiedział Jutro tam zadzwonię.
Aha, decyzję i tak podejmiesz sama, ale ja marzę o takim tarasie jak Twój, a Ty chcesz przemalować... Ja bym nie przemalowywała - ten pasuje bardzo
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 19:42, 18 mar 2012

Do góry
Dzięki Boćku, będzie lepiej, jak je przytnę

Marzenko, spójrz proszę na samą górę tej strony. Ponawiam pytanko o donice
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 19:25, 18 mar 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Brak mi slow... To naprawde T E bukszpany??? Agniesiu, no wspaniale to wyglada
Ogrodnik mimo woli 15:23, 18 mar 2012

Do góry
Aniu, dzięki za fotki bukszpanów Variegata - nawet nie cięte są piękne. Skoro w Rzeszowie dają radę, to na moim podwrocławskim wygwizdowie też powinny przeżyć
Ogród Sylwii od początku :) 15:15, 18 mar 2012

Do góry
Syla, no ja też chciałabym wiedzieć/widzieć gdzie to śmieciowisko???
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:14, 18 mar 2012

Do góry
Ana, ja również bardzo współczuję Trzymaj się...
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 15:13, 18 mar 2012

Do góry
Karolina, widzę że też się napracowałaś wczoraj... Ale za to jaki efekt! A jeśli chodzi o trawnik - u mnie tak samo - żółto szary, okropny!
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 15:07, 18 mar 2012

Do góry
Bogdziu, to tawuły goldflame. Mam nadzieję, że ich za bardzo nie zmasakrowalismy, bo w stanie bezlistnym ich cienkie gałązki są prawie niewidoczne na tle kory. A już mają pączki z liściami (czy z liśćmi? ) Kiedyś, w odległej przyszłości mają stworzyć dywan pod drzewem, a na razie tnę je w kulki.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 14:44, 18 mar 2012

Do góry
Aga ja też jestem z "tych Zoś" . Ale w ogrodzie, to niestety nie daję rady i chcąc-niechcąc muszę prosić o pomoc...
Noemi, spokojnie, wyluzuj... Przecież Ty u siebie zdążysz z palcem w nosie Taki duży urok małych ogrodów
Marzenko, a gdzie w Wilczycach kupiłaś te donice? W takim sklepiku przy głównej ulicy, gdzie kiedyś były (albo nadal są) materiały i chemia budowlana? Też muszę dokupić donic, na te ikeowe bukszpany. Doczytałam na etykiecie, że one do -15stopni, a u nas bywa zimą więcej. Nie będę ich sadzić do gruntu.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:57, 18 mar 2012

Do góry
Ja też jestem z niego dumna... Ale nie mogę chwalić ZA często, bo się zepsuje Sama to g.... zrobiłabym w ogrodzie - tu potrzebna głównie siła fizyczna, a tej u mnie brak totalnie .
Kiedyś będzie tu pięknie ... 10:45, 18 mar 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Mam taki sam, tylko Gardeny, z wymiennym ostrzem Jedno mnie tylko w nim wkurza: jak zaplanuje sobie cięcie od rana do wieczora, a tu akumulatory po paru godzinach siadają, a ja jeszcze mam czas i energię

Dokup sobie dodatkowy akumulator To niestety wada narzędzi akumulatorowych...
Kiedyś będzie tu pięknie ... 10:33, 18 mar 2012

Do góry
Mam taki sam, tylko Gardeny, z wymiennym ostrzem Jedno mnie tylko w nim wkurza: jak zaplanuje sobie cięcie od rana do wieczora, a tu akumulatory po paru godzinach siadają, a ja jeszcze mam czas i energię
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:25, 18 mar 2012

Do góry
Ania, mimo nieprzycinania pieken te Twoje bukszpany Variegata. Oj narobiłam sobie na nie ochoty !!! Zaś cały tydzień będę myśleć i szukać dla nich dobrego miejsca
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:23, 18 mar 2012

Do góry
Trochę mnie nie było - musiałam zahaczyć o kuchnię, garderobę, pralnię, łazienkę i tak naokoło dotarłam do ogrodu...
Na zdjęciach wygląda to gorzej niż w rzeczywistości, no i nie ma efektu, bo bukszpany nie przycięte równiutko . Kora nieuporządkowana, kanciki w trawniku nie przycięte, no i tych kamyczków na froncie też nie będzie. Ta część z przodu sadzona była latem ubiegłego roku - bardzo żółty po zimie ten żywopłocik... Oj dużo jeszcze mam pracy przy tej rabatce...
Na prawo za klonikiem widać taką większą szparę między bukszpanami - okazało się że idzie tamtędy dren w ziemi i musieliśmy go ominąć.

Ogród Sylwii od początku :) 09:42, 18 mar 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Sylwia, ja też chcę takie krasnoludki! Podam adres na priv i mi też podeślij kilka

No fakt ja mam duży ogród ale Ty mnie przebiłaś .... Przesyłam wszystkie krasnale w Twoim kierunku
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 07:52, 18 mar 2012

Do góry
Rano zimno trochę... a ja nie z tych, co lubią w szlfroku i kapciach po ogrodzie biegać...
No dobra, dobra, już idę...
Bukszpan (Buxus) - uprawa 07:51, 18 mar 2012

Do góry
Aniu, pięęęękny ten bukszpan. Bedziesz go cięła w kulę?
Ogród Sylwii od początku :) 07:48, 18 mar 2012

Do góry
Sylwia, ja też chcę takie krasnoludki! Podam adres na priv i mi też podeślij kilka
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 07:47, 18 mar 2012

Do góry
Aniu, jak załatwisz transport, to naprawdę nie ma sprawy - chętnie pomożemy w wyborze bukszpanów, czy ja czy Marzenka (bo widzę, że też się zadeklarowała)
A mogę Cię prosić żebyś w wolnej chwilce zrobiła fotkę swojemu bukszpanowi variegata? Może ziemi nie ma u Ciebie dobrej tam gdzie rośnie, ale za to zacisznie i ciepło? Podobno one to lubią...

A tak jeszcze a propos bukszpanów: jak sadziliśmy wczoraj z M. i porównywaliśmy ziemię z jakiej zostały wykopane ze szkółki z naszą - stwierdziliśmy, że za bardzo się z nimi cackamy i że będą miały u nas luksusy .
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies