Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie tu pięknie ...

Kiedyś będzie tu pięknie ...

kwiatholandii 09:03, 18 mar 2012

Widzę, że prace idą pełną parą. Ranny ptaszek z Ciebie. Ja też wczoraj poszalałam (na ile mogłam) i przesadziłam z M. kilka drzewek, zaplanowałam nowe nasadzenia, a już od rana nadrabiam prasowanie, bo żal siedzieć w domu w taką pogodę.
Czekam na zdjęcia nowych kompozycji. Jak sobie popatrzę, to mam od razu więcej siły i widzę światełko w tunelu (mój ogród teraz to tunel w ziemi haha)

ps. zaraziłyście mnie z Agą tymi dużymi okazami bukszpanów, więc w moich regionach trwają poszukiwania.
Syla 09:39, 18 mar 2012

Z wielką niecierpliwością czekam na zdjęcia ..... Fajnie , że pokazałaś sprzęt do cięcia . Przypomniałam sobie w ten sposób , że ja go mam hehehehe
zielona11 10:29, 18 mar 2012

Witam, Twój wątek połknęłam na śniadanie w niecałe 2 godziny Piękny dom i otoczenie - gratuluję A czy mogłabyś wstawić więcej fotek swojego starego ogrodu? Był wspaniały!
Mala_Mi 10:29, 18 mar 2012

Marzena2007 napisał(a)
[Oto on w jego nienaturalnym środowisku

mam takeigo samego i są to najlepsze nożyce....... pracuję już chyba 4 sezon, tylko noże ostrzę (a do nich się dają ostrzyć) i dokupuję nowe ...... a mam co nimi podkaszać
I tu jest też odpowiedź, ze lepiej droższe, bo wyjdą taniej, kupowałam nożyce tańsze i wszystkei poszły do śmieci...

Wieloszka 10:33, 18 mar 2012

Mam taki sam, tylko Gardeny, z wymiennym ostrzem Jedno mnie tylko w nim wkurza: jak zaplanuje sobie cięcie od rana do wieczora, a tu akumulatory po paru godzinach siadają, a ja jeszcze mam czas i energię
Mala_Mi 10:45, 18 mar 2012

Wieloszka napisał(a)
Mam taki sam, tylko Gardeny, z wymiennym ostrzem Jedno mnie tylko w nim wkurza: jak zaplanuje sobie cięcie od rana do wieczora, a tu akumulatory po paru godzinach siadają, a ja jeszcze mam czas i energię

Dokup sobie dodatkowy akumulator To niestety wada narzędzi akumulatorowych...
Madzenka 11:39, 18 mar 2012

Ha wertykulator AnulA kupiłam za 400 zł, więc na 100 m2 trawniczka chyba będzie dobry Bosch był kupowany 6 lat temu i działa jak ta lala. Widać na nim oznaki zużycia ale kocham go Akumulator podłączam na zewnątrz i w przerwach go doładowuję. Nie ma mocnych aby wytrzymał wszystkie moje bukszpany . Teraz jeszcze muszę sobie nożyce akumulatorowe do żywopłotu grabowego ....
Madzenka 11:40, 18 mar 2012

zielona11 napisał(a)
Witam, Twój wątek połknęłam na śniadanie w niecałe 2 godziny Piękny dom i otoczenie - gratuluję A czy mogłabyś wstawić więcej fotek swojego starego ogrodu? Był wspaniały!

Zaglądają zaglądaj, wieczornej Cię odwiedzę. Zdjęć mam bardzo mało starego domu ale coś puszczę
Madzenka 19:27, 18 mar 2012

Po wczorajszych szaleństwach ogrodowych od rana było postanowienie, że dzisiaj żyję wolniej i spokojniej....
Zaczęliśmy sezon tarasowy, kawusia na tarasie

Powspominałam wczorajsze prace - wkopanie bukszpanów, przycięcie im grzywek.

Wykopłam trzy kosodrzewiny a na ich miejsce poszły kule bukszpanowe - dwie większe hodowane w starym ogrodzie od kilku lat. Na przodzie nowa, ale wyjątkowo mi się nie udała i zostanie zastąpiona variegatą. Poczekaj tylko nie je przywiozę.
bociek 19:30, 18 mar 2012

Marzenko, po prostu cudnie Swietnie sobie poradzilas z kulkowaniem Gratuluje