Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

bociek 07:51, 18 mar 2012

Agnieszka, litosci nie masz? Dawaj fotki!!!! Plizzzz
Wieloszka 07:52, 18 mar 2012

Rano zimno trochę... a ja nie z tych, co lubią w szlfroku i kapciach po ogrodzie biegać...
No dobra, dobra, już idę...
Madzenka 08:06, 18 mar 2012

Agnieszka w szlafroku zimą po ogrodzie
Odnośnie ziemi dla bukszpanów to chyba jedena z niewielu roślin, która rośnie dobrze w gliniastej. U nas takiej sporo, u Ciebie chyba też?
Variegata był drobniutki i rósł w byle jakiej ziemi przy ogrodzeniu w miejscu gdzie odbierałam resztę bukszpanów. Nie wyglądał na zmrożonego ani, że ktoś o niego ma czas szczególnie dbać.....
Madzenka 08:10, 18 mar 2012

asc napisał(a)
Ja mam kilka weriegata, a przynajmniej mam wrażenie, ze to one są ...i rosną tak jak pozostałe..tyle, że chyba dużo wolniej Ale rosną w takim badziewiu, że dziwię się, że wogle rosną........ ziemi nie maja tylko barachło po budowie..... ale że jeszcze nie padły to pełny podziw dla nich ..po zimie nie umarzła im ani jedna gałazka czy listeczek ...

W necie piszą, że jest bardziej wrażliwy na mrozy. Ale u rolników, którzy hodują bukszpany wyglądał lepiej niż zwykle bukszpany po zimie. Ziemię też widziałm, że mial fatalną a i o nawożeniu tam nikt nie myślał.... Myślę, że można je po prostu brać w tej cenie i zobaczyć jak zimują.
Bogdzia 08:24, 18 mar 2012

Bardzo jestem ciekawa jak wyglądają. Czekam na zdjęcie.
Syla 09:35, 18 mar 2012

Aga , ja poranne dzisiejsze zdjęcia robiłam w piżamie i kapciuchach ..... pędź do ogrodu i zdjęcia pokazuj
Mala_Mi 10:19, 18 mar 2012

Ja zawsze latam w piżamie z samego rana po ogrodzie..to taki codzienny rytuał .....byle jakie to zdjęcie... bukszanów nigdy nie nawoziłam, nie podsypałam im żadnej dobrej ziemi... nie podlewam, nie robię z nimi nic..... obsadziłam macierzanką, by byo nieco ładniej przed wejsciem do domu....
Potem zrobię lepsze foto i wstawie u siebie... jeszcze jednego krzaka mam w innym miejscu w ogrodzie.. posadzony z innymi i kolrowy lepiej wyglada po zimie niz pozostałe..ale tamte to mi pies obsikuje...
I nie śmiać sie z moich bukszpanów , bo nigdy ich nie przycinałam..rosną jak chcą..
Wieloszka 10:23, 18 mar 2012

Trochę mnie nie było - musiałam zahaczyć o kuchnię, garderobę, pralnię, łazienkę i tak naokoło dotarłam do ogrodu...
Na zdjęciach wygląda to gorzej niż w rzeczywistości, no i nie ma efektu, bo bukszpany nie przycięte równiutko . Kora nieuporządkowana, kanciki w trawniku nie przycięte, no i tych kamyczków na froncie też nie będzie. Ta część z przodu sadzona była latem ubiegłego roku - bardzo żółty po zimie ten żywopłocik... Oj dużo jeszcze mam pracy przy tej rabatce...
Na prawo za klonikiem widać taką większą szparę między bukszpanami - okazało się że idzie tamtędy dren w ziemi i musieliśmy go ominąć.

Wieloszka 10:25, 18 mar 2012

Ania, mimo nieprzycinania pieken te Twoje bukszpany Variegata. Oj narobiłam sobie na nie ochoty !!! Zaś cały tydzień będę myśleć i szukać dla nich dobrego miejsca
Mala_Mi 10:33, 18 mar 2012

Zaraz idę zrobić zdjecia z bliska dal tych pod domem i dal tego w ogrodzie....wstawie u siebie by Wam nie zasmeicać wątku...za 10 minut zajrzyj do mnie ...