Madżenka czym byś mi radziła posadzić MW- wokół jest dużo miejsca- metr w lewo, metr w prawo i 30 cm z przodu; patelnia, wiosną mogą być cebulowe a potem? Jakaś niska trawa, bylin, szałwia??
szałwia ta co rosnie w donicy pod oknem sięga mi do pasa...
kupowałam w szkółce kwietnik bergenia. w zeszłym roku trochę kaprysiły, nie wszystkie kwitły, notabene w tym się przekonałam że 3 z nich które miały być białe sa tez bordowe bo w zeszłym roku właśnie nie kwitły.
jest ich tam więcej krzaczków ale na tym zdjęciu objęłam 5 sztuk. sadzone na oko. malkul radziła co 40 cm sadzić i ma racje bo ja posadziłąm gęściej jakoś co 30 i czuje ze w przyszłym roku może być ścisk.
Przetacznik cudny. Kolorowo u ciebie. Wydawać by się mogło, że na inne rośliny miejsca nie ma. A za chwilę szał różany będzie
Szałwia różowa wysiewa ci cię?
Piękny kolor tego łubina. Biała szałwia bardzo mnie zaciekawiła, chyba mało kto ją ma, a u Ciebie ciekawie zaczyna wyglądać. Połączenie jej z fioletem i różem to bardzo dobry pomysł.
Zawsze mnie wprowadza w zagubienie zmiana avatarka. Jestem wzrokowcem i zapamiętuję wątki właśnie po avatarku. Jak ktoś zmienia, to muszę dotrzeć do zdjęć ogrodu, żeby na nowo ustalić who is who. No cóż taka wada
Szałwia i przywrotniki urosły baaardzo. Za nimi są niewysokie trawki, które jeszcze w zeszłym roku nad nimi falowłay, a teraz chyba przesadzić je będę musiała, bo nie widać ich nawet .
Szałwia kwitnie u mnie zawsze dwa razy a lawenda nie koniecznie i jedne, i drugi e dobrze u mnie zimują ...i tak naprawdę każda jest warta miejsca w ogrodzie
Tak, ta szałwia z obwodki jest taka właśnie niska, zwarta i sztywna. Polecam ją bardzo. To odmiana Marcus, jeżeli nie doczytalas. Wiesz, że mogłabym chcieć trochę siewek.. Też mam kilka, ale więcej by się przydało. Nie spieszy mi się, więc możemy poczekać aż podrosną trochę.
Też myślałam, że azalie Twoje Widzę, że szałwia szaleje.. moja jakby cofnięta w rozwoju o jakiś tydzień. A faworytki zasługują na swoje miano Piękne są! Ciekawa jestem jak Ci będzie pieris rósł, u mnie regularnie podmarza zimą.