Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

Anusia 19:39, 31 maj 2016

Ooo zmieniłaś awatarek.
Moja sąsiadka ma irysy, nie wiem jaki to gatunek. Kwitną w odcieniach fioletu. Obserwuję je u niej i smiem twierdzić, że nie utrzymują się długo. Być może to wina upałów.
paulina_ns 20:18, 31 maj 2016

Psiamama napisał(a)
A to brzózka... Oj ja stara to ślepa

Oj tam zdjęcie z daleka robione, więc miałaś prawo się pomylić
paulina_ns 20:19, 31 maj 2016

Pluszakowa napisał(a)
też pomyślałam o grujeczniku Agata nie jesteś sama

Madzia to brzoza odm. Doorenbos, czekam, aż jej się zrobi biała kora, bo moja to jeszcze młodziutka jest
paulina_ns 20:21, 31 maj 2016

Anusia napisał(a)
Ooo zmieniłaś awatarek.
Moja sąsiadka ma irysy, nie wiem jaki to gatunek. Kwitną w odcieniach fioletu. Obserwuję je u niej i smiem twierdzić, że nie utrzymują się długo. Być może to wina upałów.

Anusia zmieniłam, tylko nie wiem czemu mi się tak przekręcil

No właśnie się nad nimi zastanawiam, bo jak krótko kwitną to nie chce, potrzebuję coś co kwitnie dłużej, żeby ożywić trochę rabatę gdzie są rozchodniki i vanilki, a one jak wiadomo jesienią dopiero zakwitają, a teraz jakoś mi tam pusto, brakuje czegoś kwitnącego.
Kawa 21:55, 31 maj 2016

Irysy ladne sa ale fakt dlugoo nie kwitna tez mam
a myslalas o przywrotniku albo zawciag tylko on niski ale ja
Sie nie znam niestety
MirellaB 22:45, 31 maj 2016

Paula jak zawsze z przyjemnością oglądam zdjęcia Twojego ogrodu. Od ubiegłego roku śledzę Twoje ogrodowe poczynania i pięknie Twój ogród się zmienia Odnajduję w nim wiele podobieństwa do moich upodobań

O czosnkach już nie napiszę, bo wiesz co odczuwam jak je oglądam - he czytałam, że zazdrościsz mi moich żółtych hi hi

Teraz podziwiam Twój łubin hmmmm, ale czy to jest łubin?

Białej szałwi nie mam. Zobaczę jak będzie wyglądała u Ciebie i jak się będzie sprawowała Może w przyszłym roku zagości i u mnie
Marzenaka 23:47, 31 maj 2016

Nie mogę się napatrzeć na orliki, cudne są! Czosnki masz jeszcze, u mnie już przeszłość niestety...
Zana 06:29, 01 cze 2016

Piękny kolor tego łubina. Biała szałwia bardzo mnie zaciekawiła, chyba mało kto ją ma, a u Ciebie ciekawie zaczyna wyglądać. Połączenie jej z fioletem i różem to bardzo dobry pomysł.
Zawsze mnie wprowadza w zagubienie zmiana avatarka. Jestem wzrokowcem i zapamiętuję wątki właśnie po avatarku. Jak ktoś zmienia, to muszę dotrzeć do zdjęć ogrodu, żeby na nowo ustalić who is who. No cóż taka wada
Filemon24 07:56, 01 cze 2016

paulina_ns napisał(a)
Dziewczyny planuje kupić kilka sztuk irysow, może mnie ktoś douczyc jaka odmiana najdłużej kwitnie? Ile one przeciętnie kwitną? Nigdzie nie znalazlam o tym informacji.

Iryski są piękne ale nie kwitną zbyt długo gdzieś z dwa tygodnie może dłużej zależy od wielkości kępy. Jest tyle pięknych odmian takie falbaniaste są śliczne. Ostatnio oglądałam takie piękne odmiany u mojej forumowej koleżanki
sea power,venetian glass ,grecian skies

Pięknie ci się wszystko porozrastało od poprzedniego sezonu
Agatek 10:14, 01 cze 2016

Paulinko oczy nacieszyłam u Ciebie śliczne zdjęcia i rabata