Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy song

Ogrodowy song

zawitka 15:11, 31 maj 2016

Ewa dojrzałam niebieską trawkę a moja zmarzła całkiem w tym toku z sześciu kęp wyrosł 4 cienkie traweczki .Wsadziłam je i zobaczę czy się rozrosną >Warzywnik bardzo okazały a ja warzywka mam w kwiatkach
frezja 15:48, 31 maj 2016

Z warzywnikiem u Ciebie odwrotnie, nie kwiaty w warzywkach tylko warzywka w kwiatach .Trawkę(chyba kostrzewa) miałam już dawno...nigdy nie dzielona i tak sobie rosło to "coś". Halinko, i pomyśleć, że nie dostrzegałam jej piękna. Teraz już wiem, jak postępować; jak podzieliłam to miałam tego sporo kęp. Jak Twoje nie rozrosną się, to zrobimy handel wymienny
MirellaB 22:56, 31 maj 2016

A mi najbardziej się tym razem podoba serduszka i szałwia
frezja 23:14, 31 maj 2016

Mirela, każda ma swój czas..już myślę co będzie, gdy szałwia przekwitnie.
Karabela 23:40, 31 maj 2016

Ewa piękne szałwie i szałowa serduszka nie wspominając o warzywniku który jest obiektem zazdrości większości oglądających... mi wyszły dopiero z ziemi pomidory w doniczce i nie wiem czy zdążą w ogóle urosnąć a rzodkiewki nasiałam jak trawy więc mają rozmair guziczków ew spagetti co poniektóre
mirkaka 06:52, 01 cze 2016

Ta róża NN to będzie szał
frezja 11:07, 01 cze 2016

Karabela napisał(a)
Ewa piękne szałwie i szałowa serduszka nie wspominając o warzywniku który jest obiektem zazdrości większości oglądających... mi wyszły dopiero z ziemi pomidory w doniczce i nie wiem czy zdążą w ogóle urosnąć a rzodkiewki nasiałam jak trawy więc mają rozmair guziczków ew spagetti co poniektóre

Bardzo dziękuję za warzywnik rzodkiewkę musisz przerywać...bo inaczej będą nie guziczki tylko łebki od szpilek pomidorkom daj nawozu...może być nawet granulowany kurzeniec. Nasyp troszkę, ale nie w obrębie korzeni no i oczywiście, ale to wiesz, podlewać trzeba.
frezja 11:08, 01 cze 2016

mirkaka napisał(a)
Ta róża NN to będzie szał

Mirko, szał rzeczywiście się zaczyna "szpile" już nie wytrzymują ciężaru a co będzie potem...
anabuko1 11:43, 01 cze 2016

Piękne szałwie.Moje jeszcze nie kwitną.
Warzywnik suuper.A jaki tam porządek, fiu, fiuuu
To goździkowa kępa taka duża koło róży i goździka brodatego??
frezja 12:33, 01 cze 2016

anabuko1 napisał(a)
Piękne szałwie.Moje jeszcze nie kwitną.
Warzywnik suuper.A jaki tam porządek, fiu, fiuuu
To goździkowa kępa taka duża koło róży i goździka brodatego??

Tak Aniu..tam same goździki wtopione w lawendę. W warzywniku mało chwastów...jak jest ciasno to i one miejsca nie znajdują jakąś drobnicę staram się na bieżąco usuwać jak tylko zobaczę.