Sierpień to czas kwitnących hibiskusów, hortensji, jeżówek, kosmosów, lilii innych kwitnień
Ogród jest kolorowy, pełen owadów i zapachu. Lubię ten czas.
Jak fajnie być w gronie hortensjoholików
Miałam ochotę na jeszcze dwie, ale przytomnie pomyślałam, żeby najpierw posadzić tę jedną i ewentualnie znaleźć miejsce na kolejne.
Szkółka jest dobrze zaopatrzona
A hortensję już posadziłam, po drobnej roszadzie - perłówkę i tak miałam przesadzić /widać ją po lewej stronie, obok czerwonego berberysu/.
Jestem mega zadowolona z efektu
Dla jeżówek też już mam miejsce, jutro wsadzę
Aniu ja często też tak robię. Zaglądam czy to do ciebie czy innych ale jakoś mniej czasu czy też chęci na pisanie.
Jakoś wtym roku mało czasu nw wszystko, nie wiem czy to człowiek wolniejszy już ,że sie nie wyrabiam czy inne rzeczy.
Ja też lubię pospacerować, Nie wszędzie mi się u siebie podoba.
Ale nie mam koncepcji co jak mogę zmienić.
Brakuje i mi naszych spotkań i rozmów. Bo może coś poradziłabyś na moje nie zadowolenia ogrodowe.
Też mi szkoda,ze tak krótka ta chwila była u ciebie.
Może następnym razem będzie dłuższa.
Ta lilia ma 23 pąki kwiatowe.
W ubiegłym roku miała chyba 13-14 .Urosła wyższa ode mnie. Ale pochylona do światła, to wysokości nie widać. Sosny sąsiada trochę zacieniają popołudniu. Chyba,że ja podniosę.
A moje ulubione to te oba widoczki. Czy przed dereniem to kalaminta? Swietnie się prezentuje
Edit: drugie zdjęcie wcięło, ale było to z ławeczką powyżej.
Jolu, to nie zawilec ale kosmosy
U mnie jedna też zanikła. Ale chyba tam za sucho miała.
A ta drugą była przesadzana na wiosnę i jest i kwitnie ładnie, chociaż jeszcze jest nie za wielka. .Oby przezimowała dobrze.
Hortensja dębolistna jak widać jest już duża.Bardzo duża i na szerokość i na wysokość
W oczku rybcie wyglądają już na patelniaki, ale boże uchroń
Zdrówko prosi na powrót do szpitla, trudna decyzja przede mną
Basen do rozłożenia...czeka
Wypada zmówić się z dziećmi do pomocy, a dzieci wciąż zajęte, mają swoje życie, swoje plany wakacyjne i towarzystwo, pracę...zobaczymy co wypadnie i od losu pisane.
Pozdrawiam Sylwuś
Tymczasem w ogrodzie okazało sue, ze hortensje Vanilla Frise nie zamierzają kwitnąć w tym toku. Polestar i Little Lime bardzo słabo. Zaniedbałam nawożenie - było tylko raz na początku sezonu, pewnie to jest powód…
Nieźle (jednakowoż bez szału) tylko Polar Bear i Lime Light