Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Za drzwiami do ogrodu...

Za drzwiami do ogrodu...

anpi 13:21, 26 kwi 2023

Kordina napisał(a)
Uwielbiam te Twoje tajemnicze zakątki i piękne przedmioty a ten nowy kącik super wygląda z kostką

Czyli lubimy to samo
Placyk gotowy. Teraz tylko po deszczu go zamieść, bo wypłukało się trochę piasku. Najważniejsze, że skończyłam przed deszczem i akurat trochę związało przez noc poprzednią, wczoraj był delikatny deszczyk, więc nie wymyło zaprawy. A dopiero na minoną noc porządnie się rozpadało i dziś rano. Z czego też się cieszę , bo nawóz wsiąka w rabaty Jak tylko przestało padać wyniosłam stolik z krzesełkami, który od zeszłego roku czekał na placyk Na razie przymiarki w którym miejscu będzie satał. Choć podejrzewam , że będzie stał w różnych miejscach placyku, bo ja lubię przemeblowywać
Dobrze, że będzie kilka dni wolnych to zajmę się rabatami przy placyku, będzie kilka korekt nasadzeń i kilka nowości

anpi 13:23, 26 kwi 2023

dominka napisał(a)
Romantycznie ♥
Piękny ogród Aniu

Dzięki
anpi 13:32, 26 kwi 2023

April napisał(a)
Aniu pięknie. I kostka i wiosna przebogata Bardzo malowniczo

Mam tulipanowy miszmaz, z kilku lat jakieś resztki i trochę dokupionyh. Muszę się z nimi rozprawić pod koniec kwitnienia i trochę uładzić to towarzystwo. Tym bardziej, że sporo tulipanów jakichś chorych i kupa samych liści.
Dobrze, że już uporałam się z kostką i będę mogła zająć się roślinkami
anpi 13:44, 26 kwi 2023

basia3012 napisał(a)
Aniu, placyki i ścieżki wychodzą rewelacyjnie. Zabudowany taras super się sprawdzi wiosną, jesienią i zimą. Bardzo mi się podobają te nowe Twoje realizacje. Fachowcy z Was na medal.
Wiosna w pełni, nie czeka na zakończenie prac. Przyroda ma swoje prawa.
Na obsadzenie tej rabaty z okrągłymi plackami betonowymi może runianka, ona lubi cień. A może kostrzewa? Ona wszędzie chyba urośnie. Albo ta roślinka płożąca, zimozielona kwitnąca na niebiesko lub biało, zapomniałam nazwy. Barwinek chyba. Może niskie paprocie?
A może tylko te placki obsypać korą a po bokach oddzielić od rabat paskiem granitowej kostki? Albo można całe przejście dookoła placków wypełnić kostką granitową.
Nie widzimy tej rabaty w całości, Ty Aniu ją widzisz i jestem pewna, że zagospodarujesz ją najlepiej.

Basiu dziękuję za podpowiedzi, na pewno będą roślinki, nie ścieżka z kostki, bo obok są z cegły i to już by była za duża różnorodność. Zresztą placyk źle by wyglądał z takim ogonkiem z kostki Tak myślę!?
Tak się prezentuje cały placyk "księżycowy"
anpi 13:54, 26 kwi 2023

Agatorek napisał(a)

cudownie

A placyk z kostki wygląda super

ps. też zaglądam na wiele tematów, ale nie zawsze (a ostatnio bardzo często) nie mam kiedy coś napisać

U Ciebie to dopiero obrzary do ogarnięcia, podziwiam jak ktoś ma( tworzy) taki wielki ogród. Dla mnie taki malutki jak mój doba za krótka (jeszcze przy aktualnych obowiązkach poza ogrodowych). Rzadko mam czas z Wami tu pogadać, choć chciałabym.

Rumianka 14:22, 26 kwi 2023

anpi napisał(a)

Aniu, realizacja okrągłego zakątka baaardzo sympatyczna, jest bardzo klimatycznie...Kwiecia w ogrodzie dostatek, kolorowo, wesoło wiosennie, czego chcieć więcej. Jeszcze tylko zapytam, czy Twoja kocia też czeka na majowe grillowanie, coprawda nie na tacce , jak kocia Magary, lecz na murku...

Makao 14:55, 26 kwi 2023

Placyk wygląda genialnie. I meble pasują tam jak świetnie.
Magleska 20:47, 26 kwi 2023

Aniu w tym sezonie jestem u Ciebie na tym pięknym nowym placyku będziemy kawę pić
anpi 21:24, 26 kwi 2023

Madziu, trzymam Cię za słowo!!! I muszę Ci powiedzieć, że w takim razie nieźle musieliśmy na to zapracować( nowy taras, nowy placyk...) Więc już nie masz wykrętu!!!

Urszulla 13:33, 27 kwi 2023

anpi napisał(a)
W międzyczasie wiosna na dobre rozgościła się w moim ogrodzie

Pięknie tą wiosnę masz urządzoną