Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród 2

Anna i Ogród 2

Johanka77 09:26, 27 kwi 2023

Cześć Aniu! No to na początek życzę ci przede wszystkim dużo zdrowia i żeby to choróbsko wyszło już ciebie.
Pięknie u ciebie jak zawsze, letnie widoczki wspaniałe, ale i kwiecia wiosennego masz pod dostatkiem

Jeśli chodzi o zagospodarowanie przedPłocia, to ja osobiście odradzam ci łąki kwietne.
Po pierwsze łąki kwietne wysiewają się na dużych przestrzeniach, a tu masz dwa małe kwadraty. Oznacza to niestety że te rośliny mogą się wysiewać u Ciebie w ogrodzie, co przy twoim formalnym ogrodzie nie byłoby zbyt szczęśliwe.
Poza tym nie daj Boże trafisz na mieszankę która będzie tak naprawdę mieszanka chwastów polnych to dopiero będziesz miała jazdę w ogrodzie i na przedpłociu.

Ja bym zdecydowanie poszła w coś zadarniającego. Carexy to dobry pomysł jeśli je masz. Albo po prostu barwinek. Lub Stipa, ta będzie się siała. Ale na pewno nie łąka kwietna.
April 10:14, 27 kwi 2023

Makao napisał(a)

Super ujęcie, zrób takie samo jak zakwitną
U mnie wiśnia piłkowana już sypie płatkami, bardzo krótko kwitły.
I bajeczny kolor tych purpurowych tulipanów.
Wracasz do zdrowia?
Wiaan 11:13, 27 kwi 2023

Makao napisał(a)
Kupiłam sobie dziś taką skrzynkę. Pod tą ścianą jest bardzo ciepło i jeszcze jedna się zmieści ale najpierw sprawdzę ile tam posieję.

Ania fajna ta skrzynka, jestem ciekawa właśnie ile tam się zmieści, co będziesz siała?
Wygodna po nie trzeba się schylać Mnie wzięło na rukolę i sałatę kolorową tak na kanapkowo- sałatkowe potrzeby
Makao 11:30, 27 kwi 2023

Johanka77 napisał(a)
Cześć Aniu! No to na początek życzę ci przede wszystkim dużo zdrowia i żeby to choróbsko wyszło już ciebie.
Pięknie u ciebie jak zawsze, letnie widoczki wspaniałe, ale i kwiecia wiosennego masz pod dostatkiem

Jeśli chodzi o zagospodarowanie przedPłocia, to ja osobiście odradzam ci łąki kwietne.
Po pierwsze łąki kwietne wysiewają się na dużych przestrzeniach, a tu masz dwa małe kwadraty. Oznacza to niestety że te rośliny mogą się wysiewać u Ciebie w ogrodzie, co przy twoim formalnym ogrodzie nie byłoby zbyt szczęśliwe.
Poza tym nie daj Boże trafisz na mieszankę która będzie tak naprawdę mieszanka chwastów polnych to dopiero będziesz miała jazdę w ogrodzie i na przedpłociu.

Ja bym zdecydowanie poszła w coś zadarniającego. Carexy to dobry pomysł jeśli je masz. Albo po prostu barwinek. Lub Stipa, ta będzie się siała. Ale na pewno nie łąka kwietna.

A ja na tą łąkę się nastawiłam choć jeszcze jej nie wysiałam. Jest tak zimno że mi się nie chce po prostu. Te nasiona co kupiłam to już wysieję. Nie starczy na całość ale takimi plamami sobie posieję. Ciekawa jestem co wyrośnie.
Będę uważać na to co mogłoby do mnie przełazić. Dzięki za radę.
Makao 11:36, 27 kwi 2023

April napisał(a)

Super ujęcie, zrób takie samo jak zakwitną
U mnie wiśnia piłkowana już sypie płatkami, bardzo krótko kwitły.
I bajeczny kolor tych purpurowych tulipanów.
Wracasz do zdrowia?

A u mnie wiśnie piłkowane kwitną prawie miesiąc. 3 tygodnie na bank. I uwielbiam ten czas bo mam trzy duże i dwa metrowe nowe drzewka.

Tulipany jak się rozwiną to na bank zrobię zdjęcie. Nie pamiętam które tam wsadziłam na jesieni ale chyba Virichic.
Makao 11:38, 27 kwi 2023

Wiaan napisał(a)

Ania fajna ta skrzynka, jestem ciekawa właśnie ile tam się zmieści, co będziesz siała?
Wygodna po nie trzeba się schylać Mnie wzięło na rukolę i sałatę kolorową tak na kanapkowo- sałatkowe potrzeby

Chcę rzodkiewki i też tą kolorowa sałatę. Ale na bank jedna skrzynia na to wszystko to za mało. Koniecznie muszę jeszcze jedną kupić.
Wiolka5_7 12:37, 27 kwi 2023

Super ten inspekt, widziałam w A.....n pasowałyby mi też na taras ze 2 szt bym miała warzywka przy kuchni
Makao 13:09, 27 kwi 2023

Wiolka5_7 napisał(a)
Super ten inspekt, widziałam w A.....n pasowałyby mi też na taras ze 2 szt bym miała warzywka przy kuchni

Nazwa sklepu podobna tylko jedną kropkę mniej. Jest całkiem spory. Najchętniej bym w nim nawet pomidorki koktailowe posadziła. Ale to kolejna skrzynka.
Makao 13:10, 27 kwi 2023

Pomidorki już całkiem całkiem. Do 15 maja będą już ładnymi kwitnącymi krzaczkami
Wiolka5_7 13:53, 27 kwi 2023

Makao napisał(a)

Nazwa sklepu podobna tylko jedną kropkę mniej. Jest całkiem spory. Najchętniej bym w nim nawet pomidorki koktailowe posadziła. Ale to kolejna skrzynka.

A...on

Na pomidorki też fajny