Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

April 11:07, 27 kwi 2023

TAR napisał(a)
Te tiarelle sa boskie, boje sie jedynie ze zanikna, tak mi zanikly w poprzednim ogrodzie, moze dlatego ze nie odmladzalam kęp?

Być może one potrzebują odmłodzenia, bo faktycznie po przesadzeniu i dzieleniu nabrały wigoru.
April 11:08, 27 kwi 2023

TAR napisał(a)
To bardzo super. W takim razie najlepszosci na nowej drodze zycia, party mozemy zrobic u mnie jak April i Kaska Cie zgarną

April 11:09, 27 kwi 2023

Kokesz napisał(a)
Ja chyba miałam heuherellę a nie tiarellę , nigdy nie kwitła miała tylko liście i wcale nie przyrastala.

To możliwe, u mnie wszystkie żuraweczki zniknęły bardzo szybko.
April 11:12, 27 kwi 2023

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Te przymrozki mocno spowalniają wszelakie nasadzenia. Ale majowy weekend pewnie będzie Ci sprzyjał. Podzielam Twoją miłość do tiarelli. U siebie lubię je w duecie z molinią Variegata. U mnie pojawiły się za sprawą Anulki/ Zany.

Haniu, musiałaś dobrze im przygotować stanowisko bo tiarelki nie przepadają za gliną, wolą przepuszczalne podłoże. Ale fajnie że jednak sobie radzą.
Tak, pamiętam zdjęcia Zany. Muszę chyba ją rozruszać, bo dawno nie dawała znaku życia. A trzy kroki ode mnie ma działkę
Trzymaj mocno kciuki za weekend bo plany przytłaczające Może choć ciut uda się zrealizować. Póki co zapowiedzi do bani, że się tak kolokwialnie wyrażę
April 11:17, 27 kwi 2023

Nie ma to jak posadzić bodziszki na czosnkach
mrokasia 11:23, 27 kwi 2023

April napisał(a)
Nie ma to jak posadzić bodziszki na czosnkach

He he he, ja kilka dni temu też wsadzałam bodziszki i już zamiarowałam je wsadzić w jednym miejscu, patrzę a tam coś z ziemi wychodzi. Zabij mnie, nie wiem com tam wsadziła... Nie wygląda na chwaścior. Czekam z niecierpliwością aż to coś wylezie bardziej bo na razie nie przypomina mi niczego...
Brzozowadzie... 11:48, 27 kwi 2023

Hehe, ja tak w zeszłym roku posadziłam różę okrywową na funkii, nie pytajcie, jak to się udało. Rosły razem, w tym rozdzieliłam
Jolu, u mnie tak obdziobane są pąki Black Tulip, obok rośnie Elisabeth i nie ruszona, będzie kwitła. Też zachodziłam w głowę, co to tak podjada. Może rzeczywiście ptaki. Uff, dobrze, że wolą Tulipa, Elisabeth to moja ulubienica, strasznie mi żal tej Twojej. Może rzeczywiście trzeba przykryć wczesną wiosną.
Makao 12:01, 27 kwi 2023

Ja posadziłam kilka lat temu trzcinnika KF we floksach. Śmiałam się sama z siebie. Do tej pory rosną razem choć zaplanowałam sobie że w tym roku trochę tego floksa wydłubię i rozmnożę.
Widziałam na fb jak Danusiu tłumaczyła co i jak więc skorzystam z porady
jolanka 12:15, 27 kwi 2023

April napisał(a)

Nie ma robala w środku, to od zewnątrz obskubane

A widzisz, jednak skrzydlate. Zrobię jakieś siateczki jesienią na same pąki, może pomoże
April 15:49, 27 kwi 2023

Czyli nie ja jedna taka mądra

Powiedzcie jak pracować skoro pomocnik utrudnia