Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Do raju daleko - u Ewy 20:33, 14 lip 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Widzisz, Ty piszesz, że do pasa, a ja wyczytałam, że tylko do 40cm. I bądź tu człowieku mądry Kasiu, musisz zaplanować kiedyś urlop u mnie To zobaczysz hrotki na żywo

Specjalnie dla Ciebie zrobiłam zdjęcie lilii, w tym roku sadzonych Mają dużo pąków, ale są malutkie - ze 40cm.

40 cm??? Na pewno nie. Zapytaj Małej Mi, tez je ma i chwali. U nas też jest o nim https://www.ogrodowisko.pl/watek/746-przetacznik-klosowy-veronica-spicata?page=2

Nie kuś z tym urlopem...zresztą kto wie, może przyjedziemy na rybkę w przyszłym tygodniu, to wtedy chętnie Cię odwiedzimy W każdym razie dziękuję za zaproszenie Mam rodzinę w Nowym Porcie

Lilie masz w normie, przecież młodziaki. Nie wyglądają wprawdzie na takie, które będą wielkie, ale się pozbierają i w przyszłym roku już będą większe

Musisz koniecznie pokazać jak zakwitną!!!
W zgodzie z naturą 17:50, 14 lip 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)
O to sie na cudne lilie załapałam , mam je więc wiem że pachna niesamowicie no i ciasteczkiem sie poczestuje bo takiego w domu nie mam, pięknie wygląda.

lilie pachną cudnie niestety nie znam nazwy

ciasteczka- proszę proszę własnoręcznie kręcone

Makusia napisał(a)
Co to za ślicznoty jak filmowe? Z makiem ci one? Własnej roboty? No ja podkradam!

Proszę bardzo Ślicznoty są z czekoladą i nie filmowe, a właśnie przeze mnie robione

Tarnina napisał(a)
U mnie też nieraz widzę zaskrońce... niestety, odkąd oczko wodne przestało funkcjonować, potem zasypaliśmy, dużo rzadziej nas odwiedzają... siedzą sobie w krzaczkach nad naszym potoczkiem pod korzeniami mają domki i tam się stołują...

Ps. zdjęcie z rybą... hmm... ciekawe hi hi

I niech tam sobie siedzą, po co mają kogoś straszyć w ogrodzie

Kindzia napisał(a)
Jak róże zamordowałaś??? Kup sobie na początek takie terminatorki...Larissę może?

Kasiu, szkoda mówić
Jednak mam zamiar wrócić do róż Chętnie posłucham Twojej rady, terminatorka prześliczna, zwrócę się jeszcze do Ciebie w tej sprawie
P.S. Przypadkiem nie kasuj tych zdjęć, chcę żeby mnie zachęcały

Milka napisał(a)
Obejrzałam sobie twoja wisterię, piękna jest, a jaki zadbany warzywniak
Niwaki dobrze ci idą, to już za mną, wiem jak ciężko i jak uczula, a najgorzej że stale je trzeba ciąć
swój skayrocek ściełam na kulę, a jeden wielki jak twój, całkiem usunęłam.
zachwyciła mnie róża, ta dwukolorowa. Pozdrawiam Elu.

Wisteria ciągle w fazie formowania, bo rozkładam ją na dwie ściany od narożnika, trochę jej jeszcze trzeba do ostatecznej formy
Niwaki, to bardziej z konieczności, bo zaczęły źle wyglądać, więc...
Z tym wielkim skayrockiem, to jeszcze nie wiem co będzie- czekam, teraz jego kolej
Róża dwukolorowa, to chyba była wsadzona do ziemi miniaturka, którą dostałam z jakiejś okazji

Pozdrawiam

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 17:43, 14 lip 2016

Do góry
Coraz ładniej lilie mi rosną
Ogród na piasku i z wielkim murem 16:22, 14 lip 2016

Do góry
Kolej na lilie i liliowce

Ogród z łezką II 13:13, 14 lip 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Kasiu, Ty widziałaś u mnie lilie, które kupiłam w sobotę - duże i kwitnące. Tych co posadziłam nie fotografuję, bo to takie maluszki, że aż wstyd

Aaaaa...ja bym chciała zobaczyć te, które u Ciebie urosły...
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 11:30, 14 lip 2016

Do góry
W ogrodzie kwitną jeszcze odętki, słoneczniki, lilie, hortensje, oleandry, jeżówki i różne inne

Miłkowo - sezon 2016-2022 11:21, 14 lip 2016

Do góry
Milka napisał(a)

Ewciu, miło cię widzieć, ostatnio myślałam o tobie, mam nadzieję, że czkawki nie miałaś
Nic nie daję nic nie robię, oprócz wody
tam dobra ziemia wymieszana z gruzem, odpadki popowodziowebuziaki i odezwij się, jak chwilkę złapiesz

tegoroczny nabytek powtarza kwitnienie
róża Oh Wow- fajna nazwa i wysokie lilie, nie wiem co im się stało w tym roku
ten rok jakoś korzystny u mnie dla lilii i liliowców
rok temu było gorzej

i ubiegłoroczna, przesadzana w upał róża cudnie kwitnie, kwiaty ma ogromne, nazwy chyba nie mam
A jednak mam, to Chicago

i kolejne pachnące lilie, żal mi ścinac do wazonu

Ta Oh Wow podobna jest do Jubilee Celebration pozdrówka Irenko
Ogródkowe perypetie:) 11:19, 14 lip 2016

Do góry
margaretka3 napisał(a)
Lilie a la Dexter? Czerwone?

liliowiec.. jakiś oklepany ogrodowo, nie mam go na zdjęciu, taki pomarańczowo-czerwony, rośnie tutaj z nimi, tylko na zdjęciu nie kwitnie.
W zgodzie z naturą 11:19, 14 lip 2016

Do góry
O to sie na cudne lilie załapałam , mam je więc wiem że pachna niesamowicie no i ciasteczkiem sie poczestuje bo takiego w domu nie mam, pięknie wygląda.
Ogródkowe perypetie:) 11:11, 14 lip 2016

Do góry
Lilie a la Dexter? Czerwone?
Moja działka na Dębowym Lesie 10:24, 14 lip 2016

Do góry
piękne lilie i liliowce i jeżówki
Moja działka na Dębowym Lesie 07:20, 14 lip 2016

Do góry
tulucy napisał(a)
Piękne masz te liliowce. Lilie zresztą też i wszystko inne

Ja też je lubię i to bardzo
Liliowiec cytrynowy

Moja działka na Dębowym Lesie 23:38, 13 lip 2016

Do góry
Piękne masz te liliowce. Lilie zresztą też i wszystko inne
Żywopłotki cisowe. 22:18, 13 lip 2016

Do góry
Lilie mnie zachwyciły i następne rozwinięte do rozpoznania.

Biała Pretty Women
Lilie - Lilium 22:09, 13 lip 2016

Do góry
Haniu nie przetrzymuj do sierpnia, od razu do gruntu. Lilie jak nie zakwitną to zdążą jeszcze odbudować cebulę na przyszły sezon, jak posadzisz w sierpniu to wyjdą we wrześniu, nie zdarza wyrosnąć i zebrać sił na przyszły rok, a gdy wyjdą jeszcze później to zmrozi je, a to może doprowadzić do wygnicia lub mocnego osłabienia cebuli.

Ja tez nie raz sadziłem nawet lilie początkiem czerwca i zawsze kwitły, widocznie cebule musiały być za małe i nie miały jeszcze siły by zakwitnąć
Lilie - Lilium 21:53, 13 lip 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Lilie posadzić do gruntu powinny jeszcze zdążyć zakwitnąć, w przyszłym roku też powinny bez problemu zakwitnąć, ale ogólnie to bardzo zły termin na kupowanie cebul lilii.

Dziękuję, Fuksji i Łukaszowi za podpowiedź czyli cebule idą do ziemi co będzie to będzie, jeśli nie w tym to może w przyszłym roku zobaczę ich kwiaty
Będzie to eksperyment za niewielkie pieniądze.
Miłkowo - sezon 2016-2022 21:51, 13 lip 2016

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Piekna ta Charles Austin Ścieżka do lasu jak dla mnie ekstra Ci wyszła. Po ile te trawki Elaty u Was? U nas z trawami kiepsko może poproszę synową. Ostatnio bardzo mi się podobają jeżówki z trawami i już mam w glowie nową rabate Ale hakone niestety po dwóch latach malutka w porównaniu do Twoich gigantów Co Ty im dajesz hihi pięknie rosną

Po 14, moge kupic i rodzinka odbierze
Ta samo fajnie lilie i liliowce z trawami
Porzadkuje siewki.
Ale wywale przegorzan, nie podoba mi sie, choc pszczoly go uwielbiaja, dam wiecej perowskiej, albo cos tam, co nie wiem
Liliowo i kolorowo:) 21:36, 13 lip 2016

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

To tak jak moja czarnuszka i cleome, już nic nie sieje, szkoda miejsca, a cyni mam za mało bo w jednym miejscu tez mi nie urosły. Rabaty to przekopania Floksy też pachną wieczorem albo zerwij do wazonu to poczujesz

To zetne do wazonu, jak radzisz. Ja z sianiem tez koncze, sieja sie jezowki, to je grupuje, i tak tej pracy tyle, ciagle mam tyly
Jedynie lilie dokupie, bo cudne sa
Lilie - Lilium 21:31, 13 lip 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Lilie posadzić do gruntu powinny jeszcze zdążyć zakwitnąć, w przyszłym roku też powinny bez problemu zakwitnąć, ale ogólnie to bardzo zły termin na kupowanie cebul lilii.

Lukasz - a mnie dziś przyszło zamówienie przeszło 100 cebul, kilka odmian ma kły, pozostałe ładne, mam zamiar wszystkie je teraz posadzić ale nie liczę na kwiat w tym roku.
Zastanawiam się czy nie przeciągnąć sadzenia do sierpnia.
Jeśli to Conca dor to była sadzona bardzo późną wiosną 2015 r i nie zakwitła, w tym roku ma pierwsze kwiaty ogromne.
Tak samo pozostałe zakwitły pierwszy raz.

Lilie - Lilium 20:32, 13 lip 2016

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies