Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W zgodzie z naturą

W zgodzie z naturą

Kindzia 15:06, 14 lip 2016

Jak róże zamordowałaś??? Kup sobie na początek takie terminatorki...Larissę może? Tylko wiosną tnę, sypnę nawozu...i zapominam o jakiejkolwiek robocie przy niej. A ona kwitnie, i kwitnie, i kwitnie
Masz na zachętę Świeżutkie, wczorajsze...

Milka 15:56, 14 lip 2016

Obejrzałam sobie twoja wisterię, piękna jest, a jaki zadbany warzywniak
Niwaki dobrze ci idą, to już za mną, wiem jak ciężko i jak uczula, a najgorzej że stale je trzeba ciąć
swój skayrocek ściełam na kulę, a jeden wielki jak twój, całkiem usunęłam.
zachwyciła mnie róża, ta dwukolorowa. Pozdrawiam Elu.
elka_ 17:50, 14 lip 2016

Bogdzia napisał(a)
O to sie na cudne lilie załapałam , mam je więc wiem że pachna niesamowicie no i ciasteczkiem sie poczestuje bo takiego w domu nie mam, pięknie wygląda.

lilie pachną cudnie niestety nie znam nazwy

ciasteczka- proszę proszę własnoręcznie kręcone

Makusia napisał(a)
Co to za ślicznoty jak filmowe? Z makiem ci one? Własnej roboty? No ja podkradam!

Proszę bardzo Ślicznoty są z czekoladą i nie filmowe, a właśnie przeze mnie robione

Tarnina napisał(a)
U mnie też nieraz widzę zaskrońce... niestety, odkąd oczko wodne przestało funkcjonować, potem zasypaliśmy, dużo rzadziej nas odwiedzają... siedzą sobie w krzaczkach nad naszym potoczkiem pod korzeniami mają domki i tam się stołują...

Ps. zdjęcie z rybą... hmm... ciekawe hi hi

I niech tam sobie siedzą, po co mają kogoś straszyć w ogrodzie

Kindzia napisał(a)
Jak róże zamordowałaś??? Kup sobie na początek takie terminatorki...Larissę może?

Kasiu, szkoda mówić
Jednak mam zamiar wrócić do róż Chętnie posłucham Twojej rady, terminatorka prześliczna, zwrócę się jeszcze do Ciebie w tej sprawie
P.S. Przypadkiem nie kasuj tych zdjęć, chcę żeby mnie zachęcały

Milka napisał(a)
Obejrzałam sobie twoja wisterię, piękna jest, a jaki zadbany warzywniak
Niwaki dobrze ci idą, to już za mną, wiem jak ciężko i jak uczula, a najgorzej że stale je trzeba ciąć
swój skayrocek ściełam na kulę, a jeden wielki jak twój, całkiem usunęłam.
zachwyciła mnie róża, ta dwukolorowa. Pozdrawiam Elu.

Wisteria ciągle w fazie formowania, bo rozkładam ją na dwie ściany od narożnika, trochę jej jeszcze trzeba do ostatecznej formy
Niwaki, to bardziej z konieczności, bo zaczęły źle wyglądać, więc...
Z tym wielkim skayrockiem, to jeszcze nie wiem co będzie- czekam, teraz jego kolej
Róża dwukolorowa, to chyba była wsadzona do ziemi miniaturka, którą dostałam z jakiejś okazji

Pozdrawiam

elka_ 19:45, 14 lip 2016

Czy ktoś wybiera się na "Różany weekend w Rosarium" 23-24.07.2016
Kindzia 21:08, 14 lip 2016

Jak szukać pożytecznych informacji o różach napisałam Ci u mnie
Kindzia 21:08, 14 lip 2016

Dubelek...to znowu na zachętę. Tym razem wielkokwiatowa moja ulubiona Candlelight

elka_ 21:55, 14 lip 2016

Dziękuję Kasiu, zachęta śliczna, zastanawiam się jak w tym buszu udaje się okopczykować róże
anka_ 04:02, 15 lip 2016

elka_ napisał(a)
I inne zwierzątka, które odwiedzają mój ogród:
Kurczę, Elu, jak ja takiego gościa zazdroszczę.
Czy mogę prosić o zdjęcia oczka?
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Kindzia 07:56, 15 lip 2016

Potem już lawenda jest malutka, po przycięciu letnim nie urośnie już za wiele. Tnę późno, w sierpniu. Kopcowanie nie jest problemem. Zresztą i lawenda, i szydlaste wylecą stamtąd tej jesieni. Zostaną same róże. Przerastają chwasty i mam problem z plewieniem. Poza tym nieustannie łażą mi tam nornice (ostatnio kret) i boję się, że nie zauważę tej ich niszczącej działalności. Dwa lata temu tak mi 5 róż padło. Zdążyły obeżreć korzenie do patyczka...Dlatego zostaną same róże.
Makusia 10:03, 15 lip 2016

Śliczna jest ta róża Candlelight. Jaki to kolor właściwie? Żółty? Brzoskwiniowy?
Dziewczyny kiedy jest pora na kopczykowanie róż? I prześlijcie jakąś ściągę łopatologiczną jak zabezpieczać róże przed zimą. A jak zabezpieczać te na pniu?