Leniwe niedzielne popołudnie w ogrodzie, wreszcie bez upału
Powojnik Arabella wreszcie zaczyna jakoś wyglądać
Następna kępka zawilców kwitnie
Dzielżany jesienne.
Wielkie to moje proso rózgowate nn
Dziś popracowałam . Wykopałam spod Limelight kosodrzewiny i seslerię i posadziłam … rozchodniki . Tym samym będą cisgnąc się w szpalerku przez 11 m. W tym tygodniu zamierzam jeszcze je „ puścić ” od początku tej rabaty .
Moim zdaniem najbardziej sprawdzsją się przed hortensjami przynajmniej u mnie na rabatach
Hej Bożenka witaj tnę kwiaty tak żeby złapać w garść a późniejszą wiosną krzak tnę mocniej a teraz na fotce nie bardzo widać bo to raczej dłuuugi szpaler lawendy
tak było
teraz
a to mój ogrodowy transport , twój na pewno też fajny i praktyczny muszę zobaczyć
Witam,
Jest to mój pierwszy post na forum więc witam wszystkich Od 3 lat z żoną i dwójka rozrabiaków staramy się stworzyć ogród. Przyszła kolej na przedogródek. Stąd prośba o pomoc w rozpoznaniu drzew ze zdjęcia. Wskazanie ewentualnie innych drzew z, których będzie można osiągnąć taki efekt również mile widziana
A jednak udało się. Klony palmowe wykopuje się koszmarnie, korzenie jak pająki:/ Wywaliłam też sąsiedniego Drummondi - ten to co innego. Prawie 3m, a bryłka jak doniczka 5 litrowa. Wyszedł gładko bez użycia szpadla.
I parę fotek.
Rdesty świecą z daleka, rewelacyjne byliny.
Genie nie chce przestać kwitnąć
A orszeliny w końcu zaczynają: Creel's Calico i Sixteen Candles
Przegapiłam powtórkę oprysku i proszę
Męczą mnie opryski ale co zrobić. Zebrałam gąsiennice i wieczorem zadziałam. Na szczęście takie obrazki tylko na jednym bukszpanie.
Jak u Was w tym roku?
Piszę w sprawie moich donic tarasowych. Mam projekt nasadzeń ale musze go zmienić. Chodzi o Ostnice Pony Toils .. chciałabym zastąpić ją inną trawą. Jest cudna ale nie sprawdza się przy tarasie ... mimo wyczesywania strasznie brudzi Z góry bardzo dziękuję