Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogrodowy pamiętnik

Mój ogrodowy pamiętnik

Wiaan 07:32, 25 kwi 2023

Nowa12 napisał(a)
Supertunia jazzberry fajny ma ten kolorek. Ale ja mam zwichrowanie i wszystko co wpada choć trochę w fiolet mi się podoba.

Na nią stawiam w tym roku, piękny kolor i jeszcze białą

Nie zazdroszczę z betonem, sporo nerwów Cię to zapewne kosztuje.Tym bardziej podziwiam ogrom pracy włożonej w piękny ogrod
Nowa12 12:14, 25 kwi 2023

Wiaan napisał(a)

Na nią stawiam w tym roku, piękny kolor i jeszcze białą

Nie zazdroszczę z betonem, sporo nerwów Cię to zapewne kosztuje.Tym bardziej podziwiam ogrom pracy włożonej w piękny ogrod

To mamy podobny gust bo ten kolor też mi się najbardziej podoba a białe Snowdrift też kupiłam .
Powinnam się przyzwyczaić ale za każdym razem jak trafiam na kolejne podobne znalezisko to sobię mówię ostatni raz kopię i przesadzam .
Nowa12 12:16, 25 kwi 2023

edi75 napisał(a)
Aga ja róże bym podcięła, ale nie jestem znawca.Ładne sadzonki werbeny.U mnie na razie w prognozie nie ma takich zapowiedzi.Piwojniki już ładnie wyglądają

Ja też nie dlatego obserwuję czy nie usycha .
Poczekam aż to prognozowane 0 minie i sadzę wszystko bo ze 20 roślin mam do posadzenia. Masakra .
Nowa12 12:18, 25 kwi 2023

anuska2507 napisał(a)
U nas przy sadzeniu choin przydał się elektryczny młot do skuwania betonu
U mnie też prognozy pokazują ok. 0, więc przymrozek może chwycić.

To profesjonalny sprzęt przynajmniej miałaś .
Trzeba będzie cześć roślin pochować jak ma być tak zimno.
Nowa12 12:22, 25 kwi 2023

Wczoraj jeszcze zanim zaczęło padać ponawoziłam trochę. Tak na szybko sypnęłam roślinom kulek. Kiedyś się rozpuszczą . Nie ma na nic czasu i wszystko się robi na szybko.
Ewa777 17:40, 25 kwi 2023

Moja świdośliwa jeszcze w pąkach, więc jestem bardzo zdzwiona rozkwitem Twojej. Śliczna jest.
Współczuję tych betonowych znalezisk, to strasznie uciązliwe jest. Ile dodatkowej pracy musisz włożyć i sił, o nerwach nie wspomnę.
Fajnie, że kwitnie już u Ciebie supertunia i bodziszek. Takie szybcioty, ale jak ciesza U nas przez najbliższy tydzień temperatura nie spadnie poniżej +3'C. Oby tak zostało.
Nowa12 19:57, 25 kwi 2023

Dereń kwiecisty już otwiera pąki.

Czosnki styczniowe nie zakwitną. Kolejne doświadczenie. Trza sadzić wcześniej . Ale kupiłam bo były za jakąś śmieszną cenę.

Nie wiem jak to się stało ale mszyce chyba zaspały i odpuściły klonom. Trochę ich jest ale nie tyle co zwykle.

Uwielbiam żurawki Zipper wiosną, zresztą o kazdej porze. Tyle że już niestety nigdzie nie są dostępne. A szkoda bo to bardzo ładna odmiana jest.

Nowa12 20:02, 25 kwi 2023

Sporobolus już zielony.

Azalie japońskie w zeszłym roku przesadzałam i myślałam że może nie zakwitną ale wszystkie mają pąki.

Trawnik i rabaty mam przyprószone płatkami śliw. Taki bio nawóz darmowy .

Molinie też już zielone tylko prosa nie drgnęły jeszcze.
Nowa12 20:05, 25 kwi 2023

Bardzo się sieją jeżówki Sunmagic. To moje jedyne jezówki, które mają tyle siewek.

I takie tam.

Nowa12 20:09, 25 kwi 2023

Ewa777 napisał(a)
Moja świdośliwa jeszcze w pąkach, więc jestem bardzo zdzwiona rozkwitem Twojej. Śliczna jest.
Współczuję tych betonowych znalezisk, to strasznie uciązliwe jest. Ile dodatkowej pracy musisz włożyć i sił, o nerwach nie wspomnę.
Fajnie, że kwitnie już u Ciebie supertunia i bodziszek. Takie szybcioty, ale jak ciesza U nas przez najbliższy tydzień temperatura nie spadnie poniżej +3'C. Oby tak zostało.

Moja zaraz przekwitnie .
Zazdroszczę ci że prognozy masz lepsze. U mnie ma być 0 jutro w nocy. Dziś eMek rozwalał ten beton ale ciężko bo gruby był.