Zuzo, jakie apetyczne widoki, wszystko nawodnione, świeże, większe cebulowe w rozkwicie, SS i kalina razem z nimi. Bardzo chętnie tu się przysiada
Dobrze, że pozostał jeszcze widok lasek
Martko, o dzikość za płotem ostatnio mocno się bałam. Wystawili tablicę na sprzedaż, ale po miesiącu zdjęli. Okazało się, że właściciel przegrał sprawę o przekształcenie.
Mam nadzieję, że takie widoki zostaną z nami na długo.
Ja moją kupiłam w markecie budowlanym, ale w okolicznych szkółkach też jest popularna. Przyjrzałam się przed chwilą listkom, część też już poskręcana. Teraz ma jakieś 1,3m wysokości. Kwiaty na najwyższych pędach niestety przemarzły, musiałam oberwać.
Trudno jej zdjęcie w całości zrobić, żeby się któryś dom nie załapał.
Mam dość takiej pogody...co to za zimny kwiecień. Dzisiaj wieje lodowaty wiatr jak w środku zimy, a dwie najbliższe noce prognozowane w granicach 0, czyli na bank u mnie będzie minus. Pojawiające się co jakiś czas słońce daje złudne wrażenie przyjemnego ciepła.
Poszerzona przyśmietnikowa czeka na roszady i nowe bodziszki, ale kupiłam podpędzone(z pąkami kwiatowymi) i boję się teraz sadzić. Macie u siebie te odmiany: korzeniasty Bevan's Variety i kantabryjski Biokovo?
Rozpoczyna się tulipanowy spektakl pod grabami. Wcisnęłam tu wszelkie możliwe odcienie różu i tak kwitną nieustannie od kilku lat
Na różankę wkroczyły żółte barwy i jakiś intensywny pomarańcz którego nie pamiętam z lat poprzednich
Jeszcze kilka nie tylko tulipanowych portretów. Trupio-różowe Candy Prince, ciemno pomarańczowe nn, a w doniczkach zlepek wszystkiego co zostało.
Dotrwają magnoliowe kwiaty do jutra? Malus Professor Sprenger na szczęście nadal w pąkach.
W szklarni(wciąż nie umytej) nadal królują dalie i wysiewy wszelakie.
Może teraz już ktoś rozpoznaje co to? Dla ułatwienia dodam, że listki są owłosione i mięsiste.
Piekna wiosna w ogrodzie. Odnośnie pogody - u mnie dwa dni deszczu- to na plus a jeśli chodzi o temperatury to ziąb straszny i wiatr z północy . Dziś rano 4 stopnie a po południu 7…
Ale co ram - zawsze można się ciepło ubrać i w ogród
Te ząbkowane listki podobne do moich roślinek żeleźniaka, ale z kolei te okrągłe sugerują jakieś dyniowate, patison? Ale duże dalie i inne dobra, a kiedy myślisz dalie wysadzać do gruntu?