Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Hortensjowo 09:29, 06 sie 2022

Do góry
A teraz jeżówkowo
Big Kahuna wykończona przez ślimaki

różowe zwyklaki

głównie green jewel z delicious candy
Hortensjowo 09:26, 06 sie 2022

Do góry
Moje dalie z L. (w rzeczywistości mają intensywniejsze kolory, mój telefon przekłamuje)
Purple Gem
jedna buraczkowa a druga biskupia (z tej samej paczuszki)

a tu Arabian Night
Bylinowa łąka 09:22, 06 sie 2022

Do góry
Szarobródek zbiera się do kwitnienia.

Krwiściąg

Bodziszek Rozanne

I firletka arkwrighta z siewu. Maluchy, ale zakwitły.

Bylinowa łąka 09:16, 06 sie 2022

Do góry
Rozkwitły miniaturowe budleje. Na te od Sylwii dalej czekam. Ostatnim razem już widziałam pąki. Jestem ciekawa koloru.
Wiosenne nasadzenia. Ten wielki krzaczor hortensji wypuścił zielone, znaczy się żyje i upały go nie załatwiły. A z dwóch sztuk bodziszka żałobnego mam już takie poletko.

Kwitną liliowce. Za liliowcami w tamtym roku sadziłam krwawnice. Trawy specjalnie tam nie kosiłam. I co? Kicha. Większe krzaczki sarny obgryzły, a maluchy ledwo się przebijają. Nie wiem czy w tym roku zobaczę tam kwiaty. A najbardziej przykre jest to, że po drodze mijamy taką łączkę całą w krwawnicy i bodziszku.

I róże. Po lewej widać te hortensje do przeniesienia. Nie ma przeproś, bo zagłuszą róże.
Bylinowa łąka 09:04, 06 sie 2022

Do góry
Mam chwilę, to wrzucę jeszcze zaległe zdjęcia z lipca, bo za chwilę będą nowe.

Po kawałeczku szykuję rabatę hortensjową. Jak policzyłam mam 5 kwitnących już sadzonek Polar Bear i 7 Phantom własnoręcznie ukorzenionych. Na zdjęcia załapały się Phantom. Do tego dostałam na imieniny 4 duże krzaczki Vanille Fraise.

Kolejny kawałek obsadziłam bodziszkiem, a za nim rosną porozsadzane siewki ciemierników. Ten kawałek czarnej folii miał za zadanie zagłuszyć chwasty, a przyciągnął wielkie leśne mrówki, które zrobiły tam sobie mrowisko. Na razie zostawiam je w spokoju.

W ogródku Martki 08:36, 06 sie 2022

Do góry
Martka napisał(a)
Haniu, z tym „naj” zawsze jest pewien problem, ale marketingowo dobrze wygląda. Myślę o Stanach, oficjalnie w tym samym czasie zniesiono co u nas. Musiałbym zgłębić temat

Rok w ogrodzie mam na liście dzięki za rekomendację.
Posyłam poranną Jude

Lidko, głowę oderwać od codziennych myśli - to jest to a rabata faktycznie rozrosła się.
Różankę poranną posyłam

Magaro, naprawdę czepiać się nie ma czego szczęście ogrodowe puka z każdej strony
Róża Lady Emma Hamilton, mały energetyk na początek tygodnia

Znów słońce Taką równowagę - wilgotna gleba i promienie poranne - uwielbiam

Z tym niewolnictwem w Polsce jestem zaskoczona, że najdłużej.
Piękne widoczki szczególnie z gaura.
Martka długo ci kwitną róże to jeszcze pierwsze kwitnienie?
Tfu przez ramię, a jakie zdrowe.

Cynie też mi się bardzo podobają szczególnie te chryzantemowe trzeba siać co roku. Jednak jeżówka to bylina nie trzeba siać mniej pracy. U mnie z sianiem to pod górkę mam sieje jak ostatni dzwonek.
Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 08:08, 06 sie 2022

Do góry

W ogródku emerytki 02:54, 06 sie 2022

Do góry
Kocham kwitnące kaktusy

Donica z patyków po naprawie.

Zrobiłam skalniaczek w turystycznym, składanym grilu, który znalazłam w pudle na strychu
Pasuje do taczki

Na koniec moje cudne zawilce
W ogródku emerytki 02:26, 06 sie 2022

Do góry
Basieksp napisał(a)
To jeszcze taki widoczek

Piękny widoczek no i ten rododendron też śliczny a krzewuszka, taką bardzo podobną dostałam od mojej mamy, ale taka tyci odnuszka w małej doniczce fajnie, że pokazałaś tą swoją, bo mi znajoma powiedziała, że ta moja tyci, jak urośnie to nie będzie miała takich różowych listków, a u Ciebie całkiem duża i ma takie śliczne, mam nadzieję, że ta moja to jest ta sama

Dziękuję za pochwały widoczku, rododendronu i krzewuszki
Ta krzewuszka kocha słońce, im go więcej tym bardziej różowa i takie upalne lata jej pasują.
Moja ma już 6 lat, jak ją kupiłam, to miała ok. 15 cm średnicy.
Magary Dramaty z Rabaty 01:14, 06 sie 2022

Do góry
Specjalnie dla Martki, w celu rozwiania Jej wątpliwości, czy warto iść w jeżówki
Warto Tylko nie warto inwestować w odmianowe - no ale to moje zdanie

W ogródku Martki 23:25, 05 sie 2022

Do góry
Nie mam w ogrodzie zbyt wielu jeżówek i dylemat, zmieniać tę sytuację czy nie? Oglądając Wasze ogrody myślę: koniecznie. Czy może iść w jeżówkopodobne cynie?... Miłego weekendowego odpoczynku i samych przyjemnych dylematów

Zacisze Alicji 23:03, 05 sie 2022

Do góry
Judith napisał(a)
Ależ pięknie kwitną Ci funkie! Zawsze uważałam, że kwitnienie funkii to zupełnie niepotrzebne wydarzenie, ale u Ciebie w tej masie wygląda to świetnie .
Wspaniałe lilie, a hibiskusy szaleją! U mnie dopiero pierwsze kwiatki na krzewach .

EDIT: Co ja pacze? Nie ma nowych zdjęć stawu i jego okolic? To ja poproszę .

Judith! Dziękuję, w tym roku kwitną wyjątkowo obficie.
Staw w tym sezonie niezbyt atrakcyjny, wody mało, susza.

Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 21:28, 05 sie 2022

Do góry
Kordina napisał(a)
Akwarelka A-4 z rudzikiem z własnego zdjęcia z ogrodu :

i na szkle malowane moje lilie A-5 specjalnymi transparentnymi farbami do szkła i czarną konturówką:

No proszę, kolejny talent, bardzo ladnie rudzik bardzo ładny
Działka prawie w Borach Tucholskich 21:16, 05 sie 2022

Do góry
zaszalałem i nabyłem gotowca zamiast 'pasiaka'

Ptasi gaj 21:06, 05 sie 2022

Do góry
Aniu tak bardzo lubię to miejsce. Od nastu lat tu przyjeżdżam i nie ma piękniejszego miejsca nad Baltykiem

Przed hotelem jakaś trawa ciemna i stipa pięknie to wygląda to duży łan ok 200 m się ciągnie w Mrzeżynie

Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 20:19, 05 sie 2022

Do góry
Akwarelka A-4 z rudzikiem z własnego zdjęcia z ogrodu :

i na szkle malowane moje lilie A-5 specjalnymi transparentnymi farbami do szkła i czarną konturówką:

Osiedlowy ogródek 20:12, 05 sie 2022

Do góry
Mmmmmm jak mówi eM:
"Ale kopci"

Widać jak kwiatki zaczynają się otwierać
Jeden pachnie na balkonie

Drugi w ogrodzie

Kupiłam je wiosną jako 30cm patyczki.
Teraz mają 1,50 cm

Magary Dramaty z Rabaty 19:56, 05 sie 2022

Do góry
Magara napisał(a)
Nadrabiam obiecane zaległości:

Martka, to co widoczne na dole zdjęcia to mój rogal Miał być zdominowany przez limki, które malutkie kupowałam jesienią, a został zdominowany przez Mgduskowe maczki, które szczodrą ręką tam sypnęłam dwa razy
Jak maczki się zeschną - rabata do przeróbki jesiennej
Ciemna purpura to róża burgundy Iceberg - zostaje, obok faktycznie pysznogłówka - wylatuje, tylko czekam aż się chłodniej zrobi
Są tam też rozchodniki, jeżówki, naparstnice, grujecznik, którego nie widać na zdjęciach i cała masa różności innych Jak się dobrze zagłębić w to zdjęcie to widać niebieskie punkciki - oczywiście bodziszek R. On jest WSZĘDZIE

Pamiętaj, Dago, zdjęć nigdy nie za wiele piękna ta rabata!
A dlaczego pysznogłówki wylatują? Właśnie dumam czy nie posadzić, bo nie mam nigdzie.
Kupując w tym roku tiarellę w donicy znalazłam liście … Rozanne. Malutki cztery, więc rozdzielilam, posadziłam i zwiększyłam stan posiadania R. z 3 do 7 Ale mimo wszystko, gdzie mi do Twoich posiadłości
Maczki - słusznie nie skąpiłaś rabacie nasion
Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 19:50, 05 sie 2022

Do góry

April podbija las... 19:49, 05 sie 2022

Do góry
April napisał(a)

Stały mieszkaniec ogrodu

April, cudna porcja zdjęć. Masz tę moc Misa rozpala emocje szczególnie Podziwiam jej stałych bywalców i pistię. April, co z wodą w zimie? Nic? Wymieniasz czasem? Jak wyglada obsługa takiej misy? Pewnie już gdzieś pisałaś… Ostatnio widziałam w CO cudne misy z poliwęglanu, ale myślę, że to chyba jednak mało trwały materiał.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies