Czytałam ostatnio u analujdy taki sposób. wbijamy patyk/palik blisko hortensji i tasiemką zaplatamy taką sieć pajeczą z każdą gałązką jak najblizej kwiatu. nic nie widać a się trzyma
Cześć Ania dzięki, z Bailando jestem zadowolona to jedna z tych u mnie co nie wymaga pracy a takie przy moich ilościach cenie, Mariatheresia (Tantau)też do nich należy i u mnie raczej niską ją chce prowadzić(a Ty masz Lensa czy Tantau ?)
Moja gleba to piaskowa raczej ale na zakładane rabaty dawałam obornik a za rok przekopywałam i sadziłam,dodatkowo wszystkie rabaty mam przysypane grubo korą bo nie mam nawadniania i nie chcę.
Namiar wysyłam
cześć Ania piękny ogród
ja tez kocham róże ale Twoje ilosci sa imponujące.. pod Twoim wpływem zamówiłam Bailando MarieTeresa mam wiem że to tez Twoja ulubienica.. u mnie mało przyrosła, moze w tym roku da popis
poprosze tez namiary na buksy
powiedz mi bo u Ciebie wszystko rosnie jak na droższach przygotowywałaś jakoś glebę? czy masz poprostu dobrą w ogrodzie
zawsze się bałam gdzebać w tych patykach więc nie wiem czy już ma korzonki, trzymam je tak do jesieni.
w gruncie też ukorzeniałam to zobaczę teraz czy przezimowały i je przesadzę w docelowe miejsce
ukorzeniałam chyba z 15 odmian ale very bystra oznakowałam je tylko taśmami z opisem mazakiem i mi wszystko zmyło wiec nie mam pojęcie które odmiany z tamtego roku prosto się ukorzeniają
teraz ukorzeniam odmiana-doniczka to pierwsze wnioski dlatego mam
w sobote do doniczek pójdą limki i diamantino