Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 18:17, 10 mar 2017

jankosia napisał(a)

Złego licho nie bierze ciśnie się na usta, ale taka nie będę

Za 10 lat? Jutro nie wiadomo czy ja będę, czy ty będziesz - niczego nie można być pewnym. Życie.

Wczoraj miałam chwilę zwątpienia, ale jeden dzień odpoczynku (czyli zapierdzielu nieogrodowego) dobrze mi zrobił. Tylko niepotrzebnie potrułam u ciebie potrułam...

To niby ja taka zła jestem?Podpadasz mi juz którys raz MonikoMozesz u mnie truc ile masz ochotę , przyzwyczajona jestem , bez przerwy mi ktos truje , głównie poza ogrodowiskiem.
Bogdzia 18:20, 10 mar 2017

Kindzia napisał(a)
Kusicielko Jedna

Grad??? Współczuję
Chodź do mnie zdjęcia księżyca zobaczyć na pocieszenie

Ksieżyc widziałam. w ogrodzie nie działam bo zimno i ranne przymrozki, na razie nuda.
Bogdzia 18:21, 10 mar 2017

Gosiek33 napisał(a)
Bogdziu ostatnio (na jesieni) kupowałaś oczara czy za tego kupionego wczoraj przepłaciłam?

https://www.ogrodowisko.pl/watek/5594-ogrod-do-odnowy?page=119

Gosiu nie przepłaciłas. Ja zapłaciłam 40zł ale jest o połowe mniejszy.
Bogdzia 18:23, 10 mar 2017

katel napisał(a)
Krokusiki już u Ciebie cudownie się prezentują. Ja na jesieni nasadziłam botanicznych i wychodzą ale kolorków jeszcze nie ma tylko zielone.

U mnie są tylko z dawnych lat , te sadzone na jesieni ledwie listki pokazują a że jest zimno to wcale nie rosna.
Bogdzia 18:23, 10 mar 2017

anna_t napisał(a)
Koleżanki z łódzkiego będę zamawiała tymol i propanian, któraś też chce? wzięłabym, na nasze spotkanie 19-go?
odp na priv

Aniu ja dziekuję.
MAD 18:26, 10 mar 2017

Jak ja lubię takie oznaki wiosny i te pierwsze buszujące po kwiatkach pszczoły. U mnie dopiero białe ciemierniki się otwierają.
Wiosenne pozdrowienia!
Bogdzia 18:26, 10 mar 2017

Pszczelarnia napisał(a)
Bogdziu,
myślę nad rh w rodzaju niewysokich żywopłotów. Czy możesz polecić jakieś kwitnące w VI (żeby nie było konkurencji do drzew owocowych) w kolorze fioletowym o zgrabnym pokroju (obok nich będą hortensje serrata i 1 ogrodowa), dobrym chętnym kwitnieniu?

W czerwcu rh kwitną tylko w poczatkowych dniach , no chyba ze bedą w cieniu. Na żywopłot moim zdaniem z tych u nas rosnacych najlepiej nadaja sie Haaga i Helsinki University ale one kwitną wczesniej. Najpóźniejsze u mnie czyli czerwcowe i fioletowe to Lee's dark Purple, Fastuosum Flore Pleno i Tamarindos. Najmocniejszy z nich to ten pierwszy.
Bogdzia 18:33, 10 mar 2017

MAD napisał(a)
Jak ja lubię takie oznaki wiosny i te pierwsze buszujące po kwiatkach pszczoły. U mnie dopiero białe ciemierniki się otwierają.
Wiosenne pozdrowienia!

Kazdy z nas chyba to lubi i całą zimę na te widoki czekamy , szkoda tylko ze znów chłody wróciły.
hanka_andrus 19:38, 10 mar 2017

Tak, tak! Szkoda, że chłody wróciły! U mnie co jeden dzień się rozjaśni, to na cztery dni się zaciemni! I jak tu wybudzone mają rosnąć?
Byłam dziś w ogrodzie, ale póki co krokusy sarny pojadły, ranniki ze stulonym kwieciem - zero radości! A już chciałoby się oko pocieszyć!
Miłego weekendu, Bożenko!
bogumila 19:38, 10 mar 2017

Oglądam fotki i widzę,że mamy podobnie...musimy poczekać na ciepełko.